Hoe de taakbalk kleiner te maken op Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe de taakbalk kleiner te maken op Windows 10
Hoe de taakbalk kleiner te maken op Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Standaardgrootte: klik met de rechtermuisknop op taakbalk > verwijder het vinkje Vergrendel de taakbalk > sleep taakbalk.
  • Heel klein: klik met de rechtermuisknop op taakbalk > Taakbalkinstellingen > Gebruik kleine taakbalkknoppen.
  • Verdwijnen: Taakbalkinstellingen openen > De taakbalk automatisch verbergen in bureaubladmodus.

Dit artikel legt uit hoe u de grootte van de taakbalk van Windows 10 kunt wijzigen, hoe u de pictogrammen kleiner kunt maken om een miniatuurtaakbalk te maken en hoe u deze kunt verbergen voor de meeste schermruimte.

Een taakbalk wijzigen die te groot is

Een enorme taakbalk neemt te veel van het scherm in beslag. Ga als volgt te werk om het terug te brengen naar de normale grootte:

  1. Ontgrendel de taakbalk als deze momenteel is vergrendeld. Doe dit door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken en Taakbalk vergrendelen te selecteren. Geen vinkje betekent dat het ontgrendeld is.

    Image
    Image

    Elke instantie van taakbalken in een opstelling met meerdere monitoren zal meervoud zijn, zoals Lock all taskbars.

  2. Klik en houd de bovenkant van de taakbalk vast waar het bureaublad en de taakbalk samenkomen. Wanneer de muis over dit gebied zweeft, zou het moeten veranderen in een dubbelzijdige pijl.
  3. Sleep naar beneden om de taakbalk kleiner te maken. Laat los wanneer het de gewenste grootte heeft (stoppen onderaan het scherm is de kleinste die het kan zijn met deze methode).

    Op dit punt kunt u de taakbalk weer vergrendelen door stap 1. om te keren

    Image
    Image

Hoe de taakbalk nog kleiner te maken

De klik-en-sleep-methode gaat maar zo ver. Als u wilt dat de taakbalk van Windows 10 nog kleiner is, moet u de instellingen ervan wijzigen.

  1. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en kies Taakbalkinstellingen.

    Image
    Image
  2. Zoek de Gebruik kleine taakbalkknoppen optie in het rechterdeelvenster en selecteer de knop ernaast. De taakbalk wordt meteen merkbaar kleiner.

    Image
    Image

Andere tips

Een andere instelling is om de taakbalk automatisch te verbergen, waardoor deze verdwijnt, tenzij u uw muis over het taakbalkgebied beweegt. U kunt dan meer van uw scherm tegelijk zien en afleiding verminderen, maar toch binnen enkele seconden toegang krijgen. Doe dit door De taakbalk automatisch verbergen in bureaubladmodus te selecteren in het instellingenscherm van de taakbalk.

Een andere manier om de taakbalk minder rommelig te maken, is door knoppen te combineren en het label van elke knop te verbergen. Wanneer u dit doet, wordt elk geopend programma omgezet in een kleine knop en elk programma groepeert meerdere exemplaren van zichzelf binnen die ene knop. Het creëert een veel schonere taakbalk die prettiger is voor de ogen en kleiner aanvoelt. Om dit te krijgen, keert u terug naar de taakbalkinstellingen en schakelt u Altijd, verberg labels in het Combine taakbalkknoppen menu in.

Waarom de grootte van de taakbalk wijzigen?

Voor de meeste mensen rust de taakbalk onderaan het scherm en blijft vrijwel onopgemerkt, daar als een statisch stuk Windows voor het openen van programma's en het lezen van de datum en tijd. Maar ervaren gebruikers weten dat er iets meer aan de hand is.

Als een meer open scherm essentieel voor je is, heb je waarschijnlijk ontdekt hoe je de taakbalk kunt verplaatsen. Het kan worden weergegeven aan de boven- of zijkant van het scherm of zelfs op al uw aangesloten monitoren.

In onze ervaring kan het verplaatsen van de taakbalk er soms voor zorgen dat deze iets dikker is dan in de vorige positie. Als dit gebeurt, is de enige manier om het te verkleinen het formaat te wijzigen, wat, zoals je hierboven hebt gelezen, vrij eenvoudig is om te doen.

Een andere reden om de taakbalk van Windows 10 kleiner of groter te maken, is als een softwareprobleem of een ander probleem per ongeluk de grootte ervan heeft gewijzigd. Mensen met kinderen zullen ook weten dat als je ze een paar uur onbewaakt op een computer laat, je verschillende menu's en instellingen die ze op de een of andere manier hebben weten te wijzigen, ongedaan moet maken, opnieuw moet uitvoeren en opnieuw moet instellen. Gelukkig is het bewerken van de taakbalk niet moeilijk.

FAQ

    Hoe maak ik Windows-pictogrammen kleiner?

    Om de grootte van pictogrammen op het bureaublad te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad. > Bekijken > kies een pictogramgrootte.

    Hoe verberg ik de taakbalk van Windows 10?

    Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied in de taakbalk en selecteer vervolgens Taakbalkinstellingen. Schakel vervolgens de Automatisch de taakbalk verbergen in bureaubladmodus in. De taakbalk blijft verborgen tenzij u er met de muis overheen gaat.

Aanbevolen: