Yamaha MCR-B020BL Stereosysteem Review: compact en veelzijdig

Inhoudsopgave:

Yamaha MCR-B020BL Stereosysteem Review: compact en veelzijdig
Yamaha MCR-B020BL Stereosysteem Review: compact en veelzijdig
Anonim

Bottom Line

Het Yamaha MCR-B020BL Micro Component System is een goedkoop en compact stereosysteem voor thuis met een behoorlijke geluidskwaliteit. Het combineert een eenvoudige en onopvallende ontwerpesthetiek met groots geluid en een breed scala aan opties voor muziekbronnen.

Yamaha MCR-B020BL microcomponentensysteem

Image
Image

Het hier beoordeelde product is grotendeels niet op voorraad of is niet meer leverbaar, wat tot uiting komt in de links naar productpagina's. We hebben de recensie echter live gehouden voor informatieve doeleinden.

We hebben de Yamaha MCR-B020BL gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Het Yamaha MCR-B020BL Micro Component System is een compacte stereo voor thuis die veel te bieden heeft. Yamaha is geen onbekende op de markt voor home audio en staat bekend om hoogwaardige, high-end stereoversterkers zoals de Yamaha A-S1100 en om hun stand-alone luidsprekers. In tegenstelling tot Bose, die zich alleen specialiseert in de high-end audiomarkt, heeft Yamaha ook veel meer betaalbare stereosystemen te bieden.

De Yamaha MCR-B020BL is een van hun meer "budget"-systemen, en we waren aangenaam verrast dat het geen punch ontbreekt als het gaat om groots geluid in een kleine vormfactor.

We hebben het ontwerp, de connectiviteit en de audiokwaliteit van de Yamaha MCR-B020BL onder de loep genomen. Voor een goedkoop systeem dat een breed scala aan muziekbronopties dekt, zou deze kleine stereo zeker de prijs waard kunnen zijn.

Image
Image

Ontwerp: Eenvoudig en functioneel

Het Yamaha MCR-B020BL Micro Component System heeft drie hoofdcomponenten: een centrale unit en twee zelfstandige luidsprekers. De centrale eenheid meet 5,6 x 7,1 x 11 inch en weegt vier pond. Elke luidspreker meet 5,6 x 4,8 x 10,2 inch en weegt bijna drie pond, dus het hele systeem is behoorlijk fors (ongeveer tien pond in totaal).

Alle bedieningselementen bevinden zich op de centrale eenheid, inclusief een USB-oplaadpoort, 3,5 mm koptelefoonaansluiting en een uitschuifbare cd-lade. Het LCD-scherm geeft de tijd en alle systeeminformatie weer.

Dit scherm is helder, dus als je gevoelig bent voor licht, kan het te helder zijn om de stereo naast je bed als wekker te gebruiken. Zowel de cd-lade als de volumeknop voelen goedkoop aan, omdat het duidelijk is dat Yamaha gewoon minder dure onderdelen heeft gebruikt om de totale kosten laag te houden. (We hadden ook liever een cd-sleuf aan de voorkant gehad in plaats van de lade.)

We waren aangenaam verrast dat het geen punch ontbreekt als het gaat om groots geluid in een kleine vormfactor.

De knoppen, die ook aan de goedkopere kant aanvoelen, zijn allemaal analoog, zodat je ze kunt voelen en horen wanneer je ze indrukt. In tegenstelling tot sommige andere compacte stereosystemen voor thuis die we hebben getest, zoals de Bose Home Speaker 500, heeft de Yamaha MCR-B020BL wel een aan/uit-knop.

De hoofdtelefoonaansluiting en USB-oplaadpoort bevinden zich beide aan de bovenkant van de centrale eenheid, wat betekent dat uw kabels recht omhoog in de lucht blijven steken wanneer ze zijn aangesloten. We dachten dat dit een slechte ontwerpkeuze was en zouden hebben eerder gezien die poorten aan de voorkant van het apparaat. De USB-poort is een standaard 5V 1.0A die al uw draagbare elektronica kan opladen. We vonden de poort erg handig bij het gebruik van een hoofdtelefoonversterker of het aansluiten van een van onze draagbare muziekspelers met de ingebouwde aux-ingang.

Aan de achterkant bevinden zich ingangen voor AM- en FM-radioantennes, die beide bij het systeem worden geleverd. De antennes hebben geen esthetische aantrekkingskracht en vallen op als een zere duim. Gelukkig ontdekten we dat we ze niet nodig hadden om onze lokale radiostations op te pikken.

De 3,5 mm aux-ingang bevindt zich ook aan de achterkant van het apparaat, wat onhandig is voor iedereen die een muziekspeler zonder Bluetooth gebruikt en altijd een apparaat moet hebben aangesloten.

De luidsprekers zijn bedraad met een standaard rood/zwarte kabel. Voor een compact boekenplanksysteem met Bluetooth hadden we liever 3,5 mm-aansluitingen voor de luidsprekers gehad, zoals je die op de meeste moderne surround-audiosystemen zou vinden, gewoon voor kabelbeheer.

De buitenkant van het apparaat slijt heel gemakkelijk - vingernagels of zelfs een paar droge handen laten zichtbare sporen achter. Over het algemeen is het ontwerp echter niet zo slecht voor de prijs en het is esthetisch zeer neutraal.

Image
Image

Configuratieproces: zoals zoveel stereo's ervoor

Tenzij dit je allereerste stereo is, is het Yamaha MCR-B020L Micro Component System vrij eenvoudig in gebruik te nemen. Alles is goed gelabeld en het was eigenlijk een beetje nostalgisch om een systeem op te zetten met luidsprekerdraad en die rode en zwarte klemmen weer.

De Bluetooth was helemaal solide en heeft een behoorlijk goede afstand op 33 voet. Op het LCD-scherm wordt de naam weergegeven van het apparaat waarmee u bent verbonden en u kunt alles bedienen via uw apparaat, op de centrale unit of met de afstandsbediening. We hebben alle andere bronopties getest en zelfs een oude cd uitgegraven om de cd-speler mee te testen.

We waardeerden hoe gemakkelijk en intuïtief het was om onze muziek op dit kleine Yamaha-systeem te laten spelen - we hadden eerlijk gezegd niet eens de handleiding nodig.

Image
Image

Connectiviteit: het is gewoon solide

De Yamaha MCR-B020BL heeft veel aansluitmogelijkheden en ze waren allemaal behoorlijk solide. Alles was supergemakkelijk om aan de slag te gaan, ongeacht waar onze audio vandaan kwam.

De Bluetooth-connectiviteit werkte prima met Android-, iOS-, Windows- en Mac-apparaten. Het was ook het enige apparaat dat we hebben getest dat verbonden bleef op een Chromebook gedurende een hele Netflix-aflevering van "DC's Legends of Tomorrow" (onze huidige bingeshow). Helaas, zoals veel ChromeOS-apparaten die niet goed spelen met Bluetooth, zou het systeem na een tijdje nog steeds de verbinding verbreken.

We hebben de Yamaha-hoofdtelefoonuitgang getest met verschillende hoofdtelefoons en merkten dat de audio wat modderiger en stiller klonk dan andere systemen die we hebben getest - Yamaha moet een goedkopere hoofdtelefoon-chipset hebben gebruikt om kosten te besparen. Elke koptelefoon met een hogere impedantie, waarschijnlijk 20 ohm en meer, zou baat hebben bij een koptelefoonversterker. Zelfs een set Sennheiser Momentum-hoofdtelefoons met een lagere impedantie van 18 ohm waarmee we hebben getest, klonk niet zo goed als op andere systemen.

Het AM/FM-signaal was mooi en sterk. We hebben zelfs geprobeerd de stereo in een kast te plaatsen en naar de kelder te brengen, maar de signaalsterkte bleef geweldig.

Image
Image

Geluidskwaliteit: beter dan verwacht

De Yamaha MCR-B020BL zal geen prijzen winnen voor zijn geluidskwaliteit, maar we waren verrast door de minimale vervorming bij hoge volumes en de impact van zijn pittige bas.

Voor de prijs van de Yamaha MCR-B020BL hadden we geen geluid van audiofiele kwaliteit verwacht. Voordat we het testten, waren we eigenlijk een beetje sceptisch dat het systeem goed zou klinken. Yamaha heeft ons absoluut ongelijk bewezen. Met de toegevoegde bonus dat je je luidsprekers kunt plaatsen en plaatsen zoals je wilt, heeft deze stereo een behoorlijke geluidskwaliteit voor de prijs.

De Yamaha MCR-B020BL heeft die diepere, pittige low-end die je zou verwachten van een goedkoper systeem.

We hebben verschillende muziekgenres, podcasts, YouTube-video's en Netflix-shows getest. Door de luidsprekers te kunnen verplaatsen, kunt u het geluidsbeeld verbreden of inkrimpen zoals u dat wilt. Veel van onze favoriete live concertopnames profiteerden van een breder geluidsbeeld, waardoor we het gevoel kregen dat we echt in de menigte waren. Muziek met zware bas klonk beter met een smaller geluidsbeeld toen we de luidsprekers dichter bij het middenapparaat plaatsten.

Het hele frequentiebereik klonk maar een klein beetje saai in vergelijking met de high-end systemen die we hebben getest, die zeer heldere middentonen en hoge tonen hadden. En bij high-end systemen zijn de basfrequenties helderder en beter gedefinieerd, terwijl de Yamaha MCR-B020BL dat diepere, punchy low-end heeft dat je zou verwachten van een goedkoper systeem.

Image
Image

Prijs: een goed geprijsd stereosysteem

Voor $ 199,95 (adviesprijs) is de Yamaha MCR-B020BL een zeer betaalbaar thuisstereosysteem op instapniveau. We waren het er allemaal over eens, deze stereo is goed geprijsd voor wat je krijgt. Er zijn betere opties in deze prijsklasse als je de CD- en AM/FM-mogelijkheden niet nodig hebt, maar wat betreft alles-in-één systemen is deze stereo zeker een kanshebber.

Sommigen van ons hebben lange tijd geen cd's gebruikt of naar de radio geluisterd, en als je die extra opties niet nodig hebt, zullen veel andere systemen in deze prijsklasse een luidspreker van iets hogere kwaliteit hebben drivers die de bas misschien wat meer opruimen. In dat geval is het logisch om een systeem te kopen dat is ontworpen rond componenten van hogere kwaliteit voor de functies die u daadwerkelijk gebruikt.

Wat betreft alles-in-één systemen, is deze stereo zeker een kanshebber.

Concurrentie: Yamaha MCR-B020BL vs. Yamaha MCR-B043

Er zijn zoveel concurrenten op de markt in de prijsklasse van de Yamaha MCR-B020BL dat het moeilijk is om te weten hoe je moet kiezen. Yamaha's eigen MCR-B043-desktopaudiosysteem lost veel van onze ontwerpklachten op en heeft een vergelijkbare vormfactor. Voor $ 279,95 (adviesprijs) is de MCR-B043 niet veel meer dan de MCR-B020BL en je kunt er misschien een vinden voor slechts $ 50 meer dan de MCR-B020BL.

De MCR-B043 is een licht verbeterd model dat dezelfde toeters en bellen bevat en hetzelfde uitgangsvermogen heeft als de MCR-B020BL. De bedieningsknoppen, hoofdtelefoonaansluiting en USB bevinden zich allemaal aan de voorkant van de centrale eenheid. Yamaha koos ook voor een cd-sleuf in plaats van een cd-lade.

De aux-ingang bevindt zich echter nog steeds aan de achterkant van het apparaat, vergezeld van een FM-antenne-aansluiting en de luidsprekeraansluitingen. De MCR-B043 heeft geen AM-antenne-optie, dus als je veel naar AM-radio luistert, is dit systeem misschien niet iets voor jou.

De Yamaha MCR-B043 is ook verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: zwart, wit, rood en blauw.

Een geweldige kleine stereo voor iedereen met een beperkt budget

Over het algemeen vonden we het Yamaha MCR-B020BL Micro Component System goed geprijsd voor wat je krijgt en de meeste luisteraars zullen blij zijn met de geluidskwaliteit. Afgezien van een paar ontwerpklachten, is het een goede goedkope optie, hoewel we je aanraden om naar de enigszins verbeterde Yamaha MCR-B043BL te kijken als je wat meer te besteden hebt.

Specs

  • Productnaam MCR-B020BL microcomponentensysteem
  • Product Merk Yamaha
  • MPN MCR-B020BL
  • Prijs $199.95
  • Gewicht 9,8 lbs.
  • Productafmetingen 5,6 x 7,1 x 11 inch.
  • Kleur Zwart
  • MCR-B020BL Micro-componentensysteem Yamaha
  • Connectiviteit Bluetooth
  • Bluetooth-bereik 33 ft. (zonder interferentie)
  • Schijftype CD, CD-R/RW (Audio-CD, MP3, WMA)
  • USB MP3, WMA
  • Ingangen/uitgangen 3,5 mm aux-ingang, 3,5 mm koptelefoonaansluiting, coaxiale FM-antenne, AM-antenne, USB Type-A-oplaadpoort (5V 1,0A), L/R-luidsprekerkabelaansluitingen, wisselstroom
  • Afstandsbediening Ja
  • Mic Nee
  • Uitgangsvermogen/kanaal 15 W + 15 W (6 ohm, 1 kHz, 10% THD)
  • Compatibiliteit Android, iOS, Windows, Mac
  • Garantie Een jaar

Aanbevolen: