Hoe alineasymbolen in Outlook te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe alineasymbolen in Outlook te verwijderen
Hoe alineasymbolen in Outlook te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Open Outlook op je computer. Selecteer Nieuwe e-mail. Typ de tekst van de tijdelijke aanduiding in de hoofdtekst van de e-mail.
  • Kies in het bovenste menu Format Text. Selecteer in het gedeelte Alinea het paragraafsymbool om alle opmaakmarkeringen uit te schakelen.
  • Keer het proces om om de opmaak weer in of uit te schakelen met Ctrl+ Shift+.

Dit artikel legt uit hoe u alineasymbolen in Outlook verwijdert. Deze informatie is van toepassing op Outlook 2019, Outlook 2016, Outlook 2013, Outlook 2010 en Outlook voor Microsoft 365.

Het alineasymbool in Outlook verwijderen

Opmaakmarkeringen zoals het alineasymbool kunnen handig zijn bij het controleren van een e-maillay-out op fouten of ontwerpfouten, maar ze kunnen ook vervelend zijn als u alleen maar een Outlook-e-mail wilt schrijven en verzenden.

Het verbergen van opmaakmarkeringen maakt de opmaak niet ongedaan, maar maakt ze onzichtbaar, zodat u zich op de tekst kunt concentreren zonder afgeleid te worden door de verschillende symbolen.

  1. Open Outlook op uw computer.
  2. Selecteer Nieuwe e-mail in de linkerbovenhoek van het scherm om te beginnen met het opstellen van een bericht.

    Image
    Image
  3. Typ tijdelijke tekst in de hoofdtekst van de nieuwe e-mail.

    Image
    Image
  4. Selecteer Format Text in het hoofdmenu.

    Image
    Image
  5. Selecteer in het gedeelte Alinea het paragraafsymbool, dat eruitziet als een omgekeerde P.

    Image
    Image
  6. Alle opmaakmarkeringen, inclusief het alineasymbool, zijn nu onzichtbaar. Als u ooit opmaakmarkeringen wilt inschakelen, herha alt u deze stappen en selecteert u opnieuw het alineasymbool.

    Opmaakmarkeringen worden alleen ter referentie gebruikt. Ze zijn alleen zichtbaar voor de ontvangers van uw Outlook-e-mails als ze de optie hebben ingeschakeld in hun versie van Outlook. U hoeft ze niet te verbergen voordat u een e-mail verzendt.

    Image
    Image

Als u het alineasymbool uitschakelt, wordt het in alle toekomstige e-mails verborgen. Als u het vervolgens opnieuw activeert, wordt het later zichtbaar in alle e-mails die u in Outlook opstelt.

Alineamarkeringen in Outlook verwijderen met een sneltoets

Als u liever sneltoetsen gebruikt voor het voltooien van taken in Windows 10, of als u gewoon een manier wilt om opmaakmarkeringen in Outlook on-the-fly uit te schakelen zonder door menu's te navigeren, kunt u ook de alineamarkering en andere verwijderen of toevoegen symbolen opmaken door tegelijkertijd op Ctrl+ Shift+ te drukken.

Het sterretje moet het sterretje zijn op de cijferrij op het toetsenbord. Op de meeste Engelstalige toetsenborden staat het sterretje op de 8-toets. Als dit niet het geval is, drukt u in plaats daarvan op de cijfertoets waarop deze is ingeschakeld.

Zijn er alineasymbolen in de Windows 10 Mail en Outlook Mobile Apps?

Hoewel de Windows 10 Mail-app is gemaakt door Microsoft en verbinding kan maken met Outlook-accounts voor het lezen en schrijven van e-mails, is het technisch gezien geen Outlook-app. Hierdoor mist de Mail-app op Windows 10 verschillende geavanceerde functies, waaronder de mogelijkheid om opmaakmarkeringen te bekijken.

De officiële Office-apps voor iOS en Android, zoals hun naam doet vermoeden, zijn Outlook-apps, maar ze missen ook de optie om opmaakmarkeringen weer te geven.

Aanbevolen: