Bose Soundsport Frames Review: bescherming tegen de zon en indrukwekkende audio

Inhoudsopgave:

Bose Soundsport Frames Review: bescherming tegen de zon en indrukwekkende audio
Bose Soundsport Frames Review: bescherming tegen de zon en indrukwekkende audio
Anonim

Bottom Line

Bose Frames combineren stijlvolle UV-bescherming en audiogenot in een nieuw nieuw apparaat, maar verwacht geen polarisatie of een volledig ingekapselde audio-ervaring van deze wearable.

Bose Frames

Image
Image

We hebben Bose Frames gekocht zodat onze deskundige recensent ze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Velen van ons pakken onze zonnebril samen met onze koptelefoon wanneer we de deur uit gaan. Als je ooit de hoeveelheid uitrusting waarmee je reist wilt verminderen, zijn de Bose Frames misschien je antwoord. Op het eerste gezicht lijken ze op een doorsnee zonnebril. Maar ze hebben een extra functie: ingebouwde luidsprekers.

We droegen de Rondo-stijl Bose Frames een week lang en merkten de pasvorm en audio-ervaring op en hoe goed ze zouden kunnen dienen als vervanging voor koptelefoons onderweg.

Image
Image

Ontwerp: strak, maar niet zo verfijnd als je zou verwachten

Bose Frames zijn verkrijgbaar in twee stijlen: Alto en Rondo. De Alto-optie is groter, met lenzen met een diameter van ongeveer vijf centimeter, een afstand van 0,7 centimeter tussen de lenzen en een totale lengte (van de lenzen tot het uiteinde van de armen) van 6,4 centimeter.

We hebben tijd doorgebracht met de Rondo-stijl, die rondere frames en een retro-gevoel heeft. De Rondo-optie is de kleinste van de twee - de lenzen hebben een diameter van ongeveer vijf centimeter, de afstand tussen de lenzen is iets kleiner dan 0,6 centimeter en de lengte van de bril is 6,1 centimeter.

Voorlopig zijn beide alleen in het zwart verkrijgbaar, maar er zijn opties om de lenskleur aan te passen tegen een meerprijs. Elke stijl is gemaakt van nylon en kras- en breukvaste lenzen die volgens het bedrijf tot 99% van de UVA- en UVB-stralen blokkeren.

Bose Frames biedt een stijlvolle oplossing voor het stroomlijnen van UV-bescherming en audiogenot.

Hoewel er verfijnde details zijn, zoals roestvrijstalen scharnieren en aan / uit / multifunctionele knop, hebben de frames een ietwat fragiel gevoel. Hoewel elk van de armen strategisch geplaatste mini-luidsprekers heeft, is er geen substantieel gewicht aan de zonnebril. Dit is een pluspunt voor comfortabel dragen, maar we ontdekten ook dat de monturen een fijn gevoel gaven en er een beetje goedkoop uitzagen - dit leek in strijd met de innovatieve technologie die in het spel is.

Interactie met de audiofuncties is heel eenvoudig omdat er maar één knop is. We vonden de plaatsing van de knop, op de rechterarm vlak bij de slaap, intuïtief en gemakkelijk om mee te werken. We waardeerden ook de gemakkelijke methode om de bril uit te zetten. Door ze eenvoudig te verwijderen en naar beneden te kantelen, gaat een wit statuslampje branden dat vervolgens uitgaat, zodat u weet dat de bril is uitgeschakeld. Dit is ook iets dat automatisch kan gebeuren als een batterijbesparende maatregel als de frames vijf minuten niet-gebruik detecteren.

Het veilig opbergen van de zonnebril wanneer je hem niet gebruikt, wordt gemakkelijker gemaakt door de beschermhoes waarmee de monturen worden geleverd. Het enige nadeel is dat de draadloze oplaadkabel niet in het hoesje met de bril past; er is een apart zakje om het op te bergen. Je zou dit etui in het etui kunnen bewaren als je de zonnebril draagt, maar ze passen niet allebei tegelijk.

Image
Image

Comfort: draagbaar maar enigszins zwaar

De Bose Frames bieden een redelijk comfortabele pasvorm. Hoewel ze helemaal niet omvangrijk of zwaar in de handen zijn, merkten we dat het dragen ervan gedurende meer dan een uur zwaar begon te voelen op het gezicht. We ondervonden wat ongemak, vooral in het gebied van de neusbrug waar het montuur in de huid werd gedrukt, maar dit is geen ongewoon probleem bij het passen van een gewone zonnebril of bril.

We droegen deze ook tijdens een korte jog van anderhalve kilometer en merkten halverwege de run een beetje uitglijden en glijden. Het was een warme dag, dus zweet was een factor, en Bose voegt geen zweet- of waterbestendige eigenschappen toe aan deze frames, dus ze zijn niet bepaald een ideale keuze om te sporten. Maar deze frames zijn waarschijnlijk bestand tegen algemene buitenactiviteiten zoals een ontspannen spelletje vangst of informeel fietsen, en alles waarbij niet veel wordt gerend of intensief wordt bewogen.

Wat de algehele lenskwaliteit betreft, waardeerden we hoe robuust ze waren. Ze namen vegen op, maar krassen was geen probleem, zelfs niet toen we de frames op een hardhouten vloer lieten vallen en ze los lieten in een tas met sleutels.

Image
Image

Geluidskwaliteit: warm maar niet meeslepend

Het merk Bose staat bekend om zijn hoogwaardige luidsprekers en koptelefoons, dus er staat veel op het spel voor deze frames. Hoewel er geen oordopje of beengeleidingstechnologie is (koptelefoon die geluid via de jukbeenderen naar het binnenoor brengt), waren we onder de indruk van hoe helder, warm en dichtbij de luisterervaring was. We hebben nooit een gevoel van ver weg ervaren of ons zorgen gemaakt over het storen van anderen om ons heen, omdat er maar een minimale hoeveelheid geluid uitlekt.

We waren onder de indruk van hoe helder, warm en dichtbij de luisterervaring was.

De luisterervaring is echter niet zo comfortabel als er veel achtergrondgeluid is. Zelfs bescheiden verkeer kan de audio volledig overstemmen. Het was ook een uitdaging om het volume op een comfortabele manier te verhogen. Zelfs de luidste instelling leek niet erg luid, vooral met veel achtergrondgeluid. En toen we dezelfde volumeniveaus vergeleken met in-ear hoofdtelefoons, realiseerden we ons dat het volume eigenlijk veel hoger was dan we dachten.

Voor degenen die van een dreunend en meeslepend geluid houden, zul je dat niet vinden met deze frames. Maar als je de voorkeur geeft aan een achtergrond-soundtrack-ervaring, bieden de Bose Frames dat.

Image
Image

Software: een app die niet veel doet

De Bose Frames moeten worden ingesteld via de Bose Connect-app, die beschikbaar is voor zowel Android- als iOS-apparaten. Het functioneert in de eerste plaats als een manier om apparaten te koppelen en te beheren die je verbindende apparaten. Bose zegt dat je tot acht apparaatverbindingen kunt maken, maar er kan maar één verbinding tegelijk worden gebruikt.

In de app kun je bepaalde instellingen regelen, zoals taal, stand-by-timers en gesproken aanwijzingen. Maar er is weinig anders te doen in de Bose Connect-app. De frames zijn compatibel met andere apps en services zoals Spotify, Skype en Google Maps, dus als je naar muziek luistert in Spotify, kun je de afspeellijstfuncties in de Connect-app bedienen. Er is ook een manier om rechtstreeks in de app toegang te krijgen tot je Apple Music-afspeellijsten, ervan uitgaande dat je een account hebt.

De Bose Connect-app is ook de plek om de huidige Bose AR-apps (augmented reality) te bekijken. Klikken op het AR-pictogram in de app leidt naar wat Bose de Experience Showcase noemt, met apps van derden die zijn gebouwd rond muziek, audio, gaming, sport en reiservaringen.

Prestaties: Bose AR-ervaring heeft wat werk nodig

Het Bose AR-platform is nog nieuw en in opkomst, en op dit moment zijn er slechts drie producten die met deze technologie zijn uitgerust: Bose Frames, Bose Headphones 700 en Bose QC35 headphones II. Elk van deze apparaten heeft ingebouwde sensoren die hoofd- en lichaamsbewegingen en oriëntatie waarnemen, en deze informatie wordt gebruikt door de AR-apps.

We hebben de Bose Frames gekoppeld aan een iPhone 6 en merkten dat er maar negen apps voor ons beschikbaar waren. Sommigen van hen vereisten dat we een account aanmaakten om toegang te krijgen, en leverden vervolgens geen enkele indrukwekkende resultaten of ervaring op. We hebben geprobeerd een audio-reality-gaming-app genaamd KOMRAD AR te testen, maar nadat we hadden geworsteld om een verbinding met de bril tot stand te brengen, kwamen we niet verder dan de configuratiestap.

Er waren een paar apps die redelijk goed functioneerden. Bose Radar, ontwikkeld door Bose, biedt wat zij een 'interactieve audio'-ervaring noemen. Er zijn verschillende "3D meeslepende" audio-opnames die u kunt downloaden in de Radar-app en waarvan u kunt genieten door uw hoofd te bewegen om verschillende geluiden en aspecten van de scène te ontdekken. Het is een ingetogen ervaring en een soort van meditatief, maar het voelt vreemd om je hoofd zo veel te bewegen om in wezen een audiotrack af te spelen. Momenten die deining en nuances in de muziek onthullen zijn leuk, maar je kunt je onzeker voelen over het gebruik van deze app in het openbaar.

We hebben ook een reisgerelateerde app getest, NAVIGuide genaamd, die stapsgewijze gesproken aanwijzingen geeft. Dit werkte goed en voorkwam dat we herhaaldelijk op onze telefoon moesten kijken voor een routebeschrijving.

Hoewel de Bose AR-functionaliteit een soort verborgen voordeel van deze frames is, voelt het nog steeds alsof het nog in een vroeg stadium is. Het is het beste om op dit moment hoge verwachtingen te temperen, maar de kwaliteit van de ervaring en het aanbod zal waarschijnlijk toenemen met verdere ontwikkeling.

Prijs: Niet exorbitant vergeleken met slimme zonnebrillen

Zowel de Bose Rondo- als de Alto-frames hebben een adviesprijs van $ 199,99. Hoewel dit een beetje prijzig is voor een gewone zonnebril, hebben deze natuurlijk veel extra functies. Maar de prijs zou nog eerlijker zijn als de lenzen gepolariseerd waren of konden worden verwisseld met lenzen op sterkte.

Als u minder wilt betalen voor veel van dezelfde functionaliteit, kost de Inventiv Wireless Bluetooth-zonnebril ongeveer $ 69 en probeert u de casual look en open-audio-ervaring van de Bose Frames te weerspiegelen, maar met meer geluid dat lekt en zonder de status en reputatie van de audiotechnologie van het merk Bose.

Aan de andere kant van het spectrum verkoopt de Vuzix Blade Smart Glasses voor $ 999,99, maar ze voeren ook een breed scala aan slimme functies uit, zoals video opnemen, media bekijken en foto's maken. Als u op zoek bent naar een compromis dat meer in de richting van stijlvol en minder aan de "slimme" kant van de dingen neigt, zijn de Bose Frames misschien de betere keuze.

Concurrentie: een pasvorm kiezen op basis van je levensstijl

De Bose-monturen komen niet echt in aanmerking als slimme bril, maar het is de moeite waard om die opties te overwegen bij het beslissen of de Bose-zonnebril bij de rekening past. Er zijn twee modellen die qua prijs relatief dicht bij elkaar liggen en die dezelfde shopper kunnen aanspreken die een stijlvolle zonnebril wil die iets extra's biedt.

De Vue Trendy en Classic-zonnebrillen, die binnenkort te koop zijn voor $ 249, worden geleverd met zowel glazen op sterkte als zonder recept. Ze zijn lichter dan de Bose Frames met een gewicht van minder dan een ons en bieden stereo bone conduction speakers, zweet- en waterbestendigheid en een bijbehorende app waarmee je de gebaren kunt aanpassen die je gebruikt om verschillende functies te bedienen en activiteiten te volgen.

In plaats van knopbedieningen gebruiken de Vue-brillen alleen veeg- en tikbewegingen. Ze ondersteunen ook draadloos opladen via een oplaadbed in de case. Deze kunnen iets voor u zijn als u een zonnebril wilt die sterk lijkt op een "normale" bril, maar die veel van de slimme functies heeft die een smartwatch of smartphone kan bieden.

De Zungle Viper-zonnebril is iets goedkoper dan de Bose-monturen: ze kosten $ 189,99. In tegenstelling tot de Bose- en Vue-monturen zijn de Viper-zonnebrillen beslist sportiever. Ze zijn voorzien van Vibra-luidsprekers, zweet- en waterbestendigheid, UV 400-polarisatie en passen zelfs goed onder fietshelmen. Daarnaast heb je de vrijheid om te kiezen uit acht verschillende kleuren lenzen. Hoewel Zungle zegt dat ze erg licht en nauwsluitend zijn, wegen deze frames bijna 1,8 gram, wat eigenlijk een stuk zwaarder is dan de Vue-frames en net iets zwaarder dan de Bose Frames.

Klaar om je perfecte koptelefoon/bril-combinatie te vinden? Blader door onze handleidingen over de beste slimme bril en de beste trainingskoptelefoons.

Een stijlvolle, multifunctionele wearable die het beste is voor casual gebruik

Bose Frames zijn een innovatieve en vooruitstrevende wearable voor de drukke, stijlvolle en muziekminnende consument. Als je het idee van audio ingebouwd in je zonnebril leuk vindt en je geen zweetweerstand of smartphone-meldingen nodig hebt, kan deze niet helemaal slimme zonnebril een ideaal accessoire voor elke dag zijn.

Specs

  • Productnaam Frames
  • Productmerk Bose
  • MPN 832029-0010B
  • Prijs $199.95
  • Gewicht 1.59 oz.
  • Productafmetingen 2 x 0,61 x 6,06 inch.
  • Batterijlevensduur Tot 3,5 uur
  • Draadloos bereik 30 voet
  • Ingangen/uitgangen Geen
  • Kabels Draadloos oplaadsnoer
  • Connectiviteit Bluetooth
  • Compatibiliteit iOS 9+, Android 5+
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: