Samsung Galaxy Buds Review: echte draadloze oordopjes voor Android-gebruikers

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy Buds Review: echte draadloze oordopjes voor Android-gebruikers
Samsung Galaxy Buds Review: echte draadloze oordopjes voor Android-gebruikers
Anonim

Bottom Line

Hoewel de Samsung Galaxy Buds niet de best klinkende echte draadloze oordopjes op de markt zijn, maken hun lange batterijduur, comfortabele pasvorm en hoogwaardige afwerking ze een goede keuze voor Android-gebruikers.

Samsung Galaxy Buds

Image
Image

We hebben de Samsung Galaxy Buds gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Samsung Galaxy Buds zijn de nieuwste toevoeging aan een overvol veld van echte draadloze hoofdtelefoons die allemaal proberen elkaar te overtreffen op het gebied van functies. Met hetzelfde gemak als de Apple AirPods (als je een Samsung Galaxy-apparaat hebt), een solide afdichting voor een vollere geluidsrespons en een behoorlijk goede pasvorm en afwerking, dit is een geweldige set premium echte draadloze oordopjes. Samsung-gebruikers zullen er meer functionaliteit uit halen dankzij de automatische koppelingsfunctie, maar we voelen ons comfortabel om de Galaxy Buds aan elke Android-gebruiker aan te bevelen.

Image
Image

Ontwerp: strak, uniek en enigszins bescheiden

De meeste echte draadloze hoofdtelefoons die er zijn, volgen twee denkrichtingen: het op de steel gebaseerde ontwerp van de AirPods of de niet-stemvormige, gehoorgangvormige vormfactor van de Jabra Elite 65t. De Samsung Galaxy Buds zitten in het laatste kamp, wat een enorm positief punt is.

Met een voetafdruk van minder dan een inch, zijn deze oordopjes enkele van de kleinste echte draadloze oordopjes die we hebben gezien. Dat werkt in hun voordeel, want het betekent dat de pilvormige oplaadcassette kleiner is dan vele andere in de categorie. De Galaxy Buds zijn verkrijgbaar in zwart, wit of geel, maar onze stem gaat voor zwart omdat het waarschijnlijk minder gevoelig zal zijn voor de slijtage die zich ophoopt op lichtere gekleurde technologie.

Het ontwerp heeft een matte, rubberachtige constructie met een zacht aanvoelend, driehoekig glanzend touchpad waarmee je met één tik muziek kunt afspelen/pauzeren en met twee keer tikken je slimme assistent kunt oproepen. De vleugels van een kwart inch op elk oordopje zijn kleiner dan andere apparaten, wat wel wat gevolgen heeft voor de pasvorm, maar we houden ervan hoe modern en bescheiden het het algehele ontwerp maakt.

Ten slotte maakt de zaak het hele pakket compleet. Het is 2,75 inch lang en minder dan 2,5 inch breed, waardoor het een van de kleinste batterijbehuizingen is buiten de AirPods-oplaadcassette. Over het algemeen is het precies het soort premium look dat je zou willen in een paar high-end draadloze oordopjes.

Image
Image

Comfort: een verrassend strakke afdichting

De achilleshiel van zoveel echte draadloze oordopjes is de pasvorm. Omdat er geen draad is en omdat ze vaak zo klein en licht zijn, moeten ze goed in je oor passen om zowel veilig te blijven als een goede geluidsisolatie te bieden. Naar onze mening bieden de Samsung Galaxy Buds een van de veiligste pasvormen van alle oordopjes die we hebben getest.

De solide pasvorm geeft je een geweldige geluidsisolatie en behoorlijke resonantie, vooral in het midden van het spectrum. Aan de andere kant kan het een beetje verontrustend zijn, waardoor je een verstopt, claustrofobisch gevoel krijgt als je geen fan van de strakke afdichting. Het is belangrijk op te merken dat er een paar maten oordopjes en vleugels beschikbaar zijn, dus je hebt een paar verschillende opties om te proberen voor het geval ze niet passen. Een andere factor die bijdraagt aan deze afdichting is het feit dat de opening van het luidsprekerrooster in elke oordop veel, veel kleiner is dan de meeste oordopjes die we hebben geprobeerd. Dit komt allemaal neer op geweldige geluidsisolatie voor trainingen en dragen onderweg, op voorwaarde dat je de juiste pasvorm vindt.

Lees meer recensies van de beste draadloze hoofdtelefoons om online te kopen.

Image
Image

Geluidskwaliteit: Redelijk, maar niets om over naar huis te schrijven

Als het op geluidskwaliteit aankomt, zijn de Samsung Galaxy Buds een allegaartje. Als vervolg op de Gear IconX van Samsung hoopten we dat het merk nieuwe kwaliteit zou bereiken met deze nieuwste oordopjes.

Op het eerste gezicht lijkt de geluidskwaliteit veelbelovend. De Galaxy Buds zijn getuned door AKG en de grootte van de driver lijkt behoorlijk groot voor de behuizing, en lijkt een behoorlijke basrespons te beloven. Dat was helaas niet het geval. Het ontbreekt in de basafdeling lang niet zo als de Airpods van Apple, maar het komt gewoon niet overeen met andere premium oordopjes. Bovendien is er hier geen geavanceerde Bluetooth-codec zoals Qualcomm's aptX, dus je verliest een behoorlijke hoeveelheid van de geluidskwaliteit van je muziek in compressie tijdens verzending. Je hebt AAC, de SBC van de laagste kwaliteit, en Samsung's eigen "schaalbare" codec, maar het lijkt niet de kwaliteit van aptX te bieden.

Veel van het externe geluid wordt geblokkeerd door de afdichting, wat handig was voor ons woon-werkverkeer.

Dat gezegd hebbende, het is niet allemaal slecht. De strakke afdichting die we eerder noemden, dient om de kleinere hoeveelheid bas die er is te onderbouwen. Ook al werden we niet weggeblazen door oomph, er is een aangename volheid en natuurlijk geluid. Veel van het externe geluid wordt geblokkeerd door de afdichting, wat handig was voor ons woon-werkverkeer. Na iets meer dan een week in NYC met de Galaxy Buds te hebben doorgebracht, ontdekten we dat ze perfect bruikbaar waren bij het luisteren naar top 40, folk en zelfs podcasts. Als je op zoek bent naar fatsoenlijk geluid in een heel klein pakket, terwijl de Galaxy Buds geen prijzen zullen winnen, maar ze zullen de vakjes van de meeste luisteraars controleren.

Bekijk onze ultieme koopgids voor koptelefoons.

Image
Image

Batterijlevensduur: voldoet aan de verwachtingen

Samsung heeft 58mAh-batterijen in de oordopjes zelf geplaatst, waardoor de luistertijd in ongeveer zes uur wordt geklokt, wat echt indrukwekkend is gezien hoe licht deze zijn.

Bovendien heeft de batterijbehuizing een batterij van 252 mAh die u meer dan vier keer zoveel zou moeten geven zonder dat u een oplader in de muur hoeft te bezoeken. Natuurlijk zijn deze voorspellingen grotendeels afhankelijk van connectiviteit, gebruik en levensstijl.

Onze tests hebben de batterij niet helemaal leeggemaakt bij één keer luisteren, maar we waren zeker in de richting van wat Samsung adverteert. Het is geen wetenschappelijke kijk, maar het is echt verfrissend dat zo'n optimistische looptijd lijkt te kloppen. We gebruikten onze oordopjes tussen een laptop en een iPhone, maar we anticiperen met de verbeterde connectiviteit die wordt geboden door koppeling met Galaxy-apparaten, misschien krijg je een betere batterijduur als je een Samsung-apparaat bezit. Voeg dit toe aan het feit dat de batterijhouder is uitgerust met draadloos opladen en een modernere USB-C-ingang, en de Galaxy Buds onderscheiden zich van de rest.

Image
Image

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: bevredigend premium, met enige bezorgdheid over duurzaamheid

Het is onvermijdelijk dat de populariteit van AirPods ze een belangrijke vergelijking maakt voor echte draadloze oordopjes. Een groot deel van de aantrekkingskracht van Apple's aantrekkingskracht is de premium build. De Galaxy Buds komen er bijna helemaal. De scherpe klik van de behuizing en de licht magnetische klik van de oordopjes wanneer je ze erin laat vallen, resulteren in een pasvorm en afwerking die veel bevredigender is dan Jabra's Elite-serie.

Over het algemeen is het precies het soort premium look dat je zou willen in een paar hoogwaardige draadloze oordopjes.

Het zacht aanvoelende plastic, hoewel aangenaam licht op het gewichtsfront, zorgt voor een lange levensduur. Ze hebben gewoon niet het gevoel dat ze te veel druppels op harde bestrating zouden nemen. Samsung adverteert ook dat de oordopjes bestand zijn tegen water, maar geeft die weerstand dan een rating van IPX2. Dit betekent dat het niet bestand is tegen stof (dat X een getal zou zijn als het dat wel was), en dat het slechts het tweede niveau van waterbestendigheid is. Dit betekent dat hij grotendeels beschermd is tegen druipend water en licht zweet, maar niet beschermd is bij hevige regen, laat staan als hij ondergedompeld is.

Samsung biedt hier wel wat fitnessfunctionaliteit, omdat er een accelerometer aan boord is, dus er zijn enkele trainingsfuncties als je daar zin in hebt. Maar hoewel de behuizing stevig en premium lijkt, lijken de oordopjes zelf wat robuustheid op te offeren ten gunste van lichtgewicht. Je kunt ze gebruiken om te sporten, maar we zouden niet per se zeggen dat ze ervoor zijn ontworpen.

Image
Image

Connectiviteit en software: de andere oordopjes een kans geven voor hun geld

Als je in het Apple-ecosysteem zit, is een van de beste dingen van de Airpods de automatische koppeling die plaatsvindt zodra je je hoesje openklapt. Als je een Galaxy-apparaat hebt, kun je van bijna dezelfde ervaring genieten. De Galaxy Buds worden automatisch gekoppeld aan je Samsung-apparaat, net als de Airpods, tot aan de pop-upmelding toe.

Als je een iPhone of een ander soort Android-telefoon gebruikt, gaat het koppelen nog steeds vrij naadloos. Omdat Samsung echter een eigen codec gebruikt, naast de SBC- en AAC-codecs van lagere kwaliteit, krijgt u niet de naadloze connectiviteit die u zou krijgen van zoiets als aptX. Dat betekent dat er verbindingsproblemen zijn tijdens het bekijken van video's of gamen in de vorm van een lichte audiovertraging. Het is onvermijdelijk op de meeste draadloze oordopjes en we ontdekten dat het niet opviel, tenzij je ernaar op zoek was.

De Galaxy Buds worden automatisch gekoppeld met je Samsung-apparaat, net als de Airpods

Een ander voordeel van het gebruik van een Android-apparaat met de Galaxy Buds is dat je toegang hebt tot software die de geluidskwaliteit en functionaliteit verder uitbreidt. Er is een enigszins beperkte EQ-optie waarmee je kunt kiezen tussen verschillende voorinstellingen die zijn aangepast aan het muziekgenre waar je naar luistert.

Je kunt ook het batterijniveau in elk afzonderlijk oordopje zien, wat vooral handig is als je er een gebruikt als Bluetooth-headsets voor telefoongesprekken. Je kunt er ook voor kiezen om omgevingsgeluiden te versterken, wat handig is als je alert wilt blijven op je omgeving, gezien hoe goed de Galaxy Buds geluid isoleren. Al met al gaan we de Galaxy Buds precies in het midden van het pakket plaatsen voor functionaliteit, met een kleine voorsprong als je toegang hebt tot de bijbehorende app die niet beschikbaar is voor iPhone-gebruikers.

Bekijk onze gids voor het aansluiten van bluetooth-hoofdtelefoons.

Prijs: Betaalbaar en eerlijk, zonder concessies te doen aan pasvorm en afwerking

Met een adviesprijs van $ 129,99 zijn de Galaxy Buds naar onze mening zeer goed geprijsd. Veel premium echte draadloze oordopjes duwen omhoog van $ 200, waardoor de Buds daarentegen betaalbaar lijken. Het voelt vooral eerlijk als je rekening houdt met de fatsoenlijke geluidskwaliteit, de mooie pasvorm en de bijna toonaangevende batterijduur. Als je iets wilt dat bestand is tegen hevige regen en je een paar druppels doorstaat, wil je wat meer uitgeven voor iets dat meer op fitness is gericht, zoals de Jabra Elite 65t of Elite Active. Maar als een redelijke prijs uw topprioriteit is, zouden de Galaxy Buds zeker op uw radar moeten staan.

Concurrentie: genoeg om uit te kiezen, als je het geld hebt

Apple AirPods: We hebben de Airpods al een paar keer genoemd in deze recensie, dus het is geen verrassing om ze hier te zien. Als je het gemak van koppelen met je iPhone wilt, en je hebt de kleinste vormfactor nodig, dan heeft Apple hier natuurlijk het voordeel.

Bose Soundsport Free: De bedrade Bose Soundsport-hoofdtelefoons behoren tot de beste Bluetooth-hoofdtelefoons die er zijn, en hun echte draadloze gratis versies zijn geweldige keuzes als je van de Bose-look houdt. Hoewel de oordopjes omvangrijker zijn, voelen ze steviger aan dan de Galaxy Buds.

Jabra Elite 65T: Veel recensenten plaatsen de Jabra Elite 65T bovenaan hun lijst. Met hun geweldige geluidskwaliteit en uitstekende connectiviteit is het gemakkelijk te begrijpen waarom. Maar we waren verrast om te zien hoeveel mooier de Galaxy Buds aanvoelden, zowel qua pasvorm als in het totale pakket.

De moeite waard

De Samsung Galaxy Buds geven je een sterke set oordopjes met een paar tekortkomingen. Er is wat connectiviteitsproblemen op het front van de codec, en de constructie kan een beetje twijfelachtig aanvoelen. Maar de eersteklas behuizing, de eersteklas batterijduur en de perfect bruikbare geluidskwaliteit maken de Galaxy Buds tot een geweldige aanvulling op een toch al overvol veld.

Specs

  • Productnaam Galaxy Buds
  • Product Merk Samsung
  • Prijs $129,99
  • Gewicht 4,8 oz.
  • Productafmetingen 1,6 x 3,7 x 3,4 inch.
  • Kleur Zwart
  • Batterijlevensduur 6 uur na één keer opladen
  • Draadloos bereik 800 voet (theoretisch)
  • Bluetooth-specificatie Bluetooth 5.0
  • Audiocodecs SBC, AAC, Samsung Scalable

Aanbevolen: