Hoe u uw pc kunt bijwerken van Windows 8.1 naar Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe u uw pc kunt bijwerken van Windows 8.1 naar Windows 10
Hoe u uw pc kunt bijwerken van Windows 8.1 naar Windows 10
Anonim

Windows 8.1 biedt een behoorlijke ervaring, maar hoewel het aanzienlijk is verbeterd ten opzichte van de standaardversie, zijn er veel redenen om Windows 8 te upgraden naar Windows 10.

Deze handleiding is specifiek bedoeld voor degenen die upgraden van Windows 8.1 naar Windows 10. Als u Windows 10 Home upgradet naar Windows 10 Pro, is er een apart proces om dit te doen.

Bottom Line

Windows 10 dwingt de metro of tegelmenu's niet af die zijn voorganger doet. Het biedt ook stabiliteits- en prestatieverbeteringen, bredere compatibiliteit met games en applicaties, en ziet veel meer ondersteuning op het ontwikkelingsfront. Bovendien activeert Microsoft het einde van de levensduur van Windows 8, wat betekent dat er geen updates of ondersteuning meer nodig zijn.

Voorbereiden om te upgraden van Windows 8.1 naar Windows 10

Er zijn verschillende manieren om het besturingssysteem te upgraden, de gemakkelijkste is om dit rechtstreeks in Windows te doen.

Als je een installatie-cd hebt en je computer heeft een schijfstation, dan kun je dat op die manier doen. U kunt ook andere verwisselbare media gebruiken, zoals een flashstation, op voorwaarde dat u het installatiepakket op de schijf heeft en voldoende ruimte heeft.

Hoewel Windows zal proberen een back-up van uw bestanden te maken, is er altijd een kans dat u inhoud verliest. Maak altijd een back-up van uw belangrijkste bestanden en inhoud, of dit nu via cloudopslag of verwisselbare media is. U kunt ook een aparte interne of externe harde schijf gebruiken om inhoud te verplaatsen, wat de aanbevolen optie is.

De meeste van je applicaties zullen vers worden geïnstalleerd, dus je moet een back-up maken van configuratiegegevens als je je huidige setup wilt behouden. U wilt bijvoorbeeld een back-up maken van Plex Database-inhoud voor een mediaserver die u zorgvuldig hebt aangepast met filmposters, mappen en meer.

Als een snelle referentie, hier zijn enkele bestanden waarvan u een back-up zou moeten maken voordat u het upgradeproces start:

  • Alles wat belangrijk is in Documenten
  • Familiefoto's en video's
  • Spel opgeslagen in Documenten
  • Werk- of persoonlijke bestanden, inclusief belastingdocumenten, cv's, kwitanties en meer

Zodra je zeker weet dat je betrouwbare back-ups hebt van al je belangrijke bestanden en apps, kun je doorgaan.

Upgrade Windows 8.1 naar Windows 10 via Windows Update

Als je klaar bent om te upgraden, kun je dit waarschijnlijk doen met een bestaande Windows-update, zelfs als je automatische updates hebt uitgeschakeld op je computer.

Je kunt gemakkelijk controleren op een Windows-update in Windows 8. De update die je zoekt - die optioneel zou moeten zijn - is de Windows 10 mei 2019 update versie 1903.

Image
Image

Als je het niet in de lijst ziet, moet je een andere methode gebruiken om het besturingssysteem te upgraden. Als u de upgrade wel ziet, zou u deze moeten kunnen selecteren en het upgradeproces kunnen vervolgen. Volg gewoon de Windows Update-prompts om de installatie te voltooien.

Upgrade van Windows 8.1 naar Windows 10 met behulp van de Windows Media Creation Tool

Als je al een productcode hebt, waaronder een voor Windows 8 of 8.1, zou je gratis moeten kunnen upgraden naar Windows 10. U moet echter de Windows Media Creation Tool gebruiken om de upgrade uit te voeren.

Als je geen productcode hebt, moet je er een kopen bij Microsoft.

  1. Bezoek de Microsoft-website en download de Windows Media Creation Tool door Download Tool te selecteren. Het wordt opgeslagen als een zelfstandig uitvoerbaar bestand of EXE-bestand. Zorg ervoor dat u de tool opslaat in een map die u zich kunt herinneren.

    Je kunt deze tool ook gebruiken om installatiemedia voor een andere computer te maken. Dat is handig als je een oudere laptop of desktop hebt die niet is verbonden met internet en je wilt upgraden.

  2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Windows Media Creation Tool en selecteer Als administrator uitvoeren. Accepteer de UAC-prompt die verschijnt en u ziet dan een bericht dat de tool bezig is de zaken gereed te maken.
  3. Als het klaar is, zie je de licentievoorwaarden voor het gebruik van de tool. Lees ze indien nodig door, selecteer anders Accepteren.

    Image
    Image
  4. Selecteer op de volgende pagina Deze pc nu upgraden en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  5. De tool bereidt nu de upgrade voor. Eerst downloadt het de benodigde inhoud voor de Windows 10-upgrade en ziet u een voortgangsindicator. Daarna zal het Windows 10 Media maken, dat een andere voortgangsindicator zal tonen, voordat het uiteindelijk op updates controleert. Als het klaar is, krijgt u de nieuwste licentievoorwaarden voor Windows 10 te zien. Lees ze door en selecteer Accepteren als je klaar bent om verder te gaan.

    Image
    Image
  6. De tool leidt je door alles heen en laat je precies zien hoe je Windows 8.1 bijwerkt naar Windows 10, dus volg gewoon de aanwijzingen. Op een gegeven moment heb je misschien de mogelijkheid om te selecteren welke versie van Windows je wilt installeren, behalve de Enterprise-editie. Mogelijk moet u ook kiezen tussen de 32-bits of 64-bits versie van Windows, en u zult hoogstwaarschijnlijk de laatste willen.

    Je moet naar het Volume Licensing Service Center gaan om de Enterprise-editie van Windows te downloaden. Ga voor educatieve edities naar de pagina Academische producten downloaden.

  7. Als alles klaar is, zie je het Klaar om te installeren scherm. Het laat zien welke versie van Windows 10 wordt geïnstalleerd en welke bestanden worden overgedragen.
  8. Als je Change What to Keep selecteert, heb je de mogelijkheid om zowel je persoonlijke gegevens als apps, alleen je persoonlijke inhoud of helemaal niets over te dragen. Kies de optie die het beste bij u past. Zolang u eerder een back-up van uw bestanden hebt gemaakt, maakt het niet uit wat u kiest. Als u geen back-up van uw persoonlijke bestanden hebt gemaakt, wilt u deze bewaren voor het geval dat.

    Image
    Image
  9. Selecteer Install wanneer u klaar bent, en zorg ervoor dat u uw computer aan laat staan. Uw pc zal tijdens de installatie meerdere keren opnieuw opstarten, wees niet ongerust.

    Image
    Image

    Voordat u Install kiest, kunt u het proces op elk moment beëindigen door het hulpprogramma te sluiten. Dat gezegd hebbende, moet u het proces helemaal opnieuw beginnen wanneer u uiteindelijk besluit om te upgraden.

  10. Wanneer de installatie is voltooid, wordt Windows 10 voor de eerste keer geladen. Het kan even duren, maar schrik niet als het systeem lijkt vast te lopen. Als het klaar is, wordt u gevraagd uw productsleutel in te voeren. Doe dit en de installatie is voltooid.

Aanbevolen: