Stuurprogramma's bijwerken in Windows

Inhoudsopgave:

Stuurprogramma's bijwerken in Windows
Stuurprogramma's bijwerken in Windows
Anonim

Wat te weten

  • Nadat de stuurprogramma's zijn uitgepakt, opent u Apparaatbeheer en navigeert u naar het doelapparaat. Klik met de rechtermuisknop en kies Update Drive > Browse my computer.
  • Kies Laat me kiezen uit een lijst > Schijf hebben > Bladeren > [INF bestand] > Open > OK. Selecteer nieuw toegevoegde hardware > Volgende. Update zal beginnen.
  • Zodra de update is voltooid, start u uw computer opnieuw op.

Mogelijk moet u stuurprogramma's in Windows bijwerken wanneer een nieuw stuk hardware niet werkt of na het upgraden naar een nieuwe versie van Windows. Het bijwerken van stuurprogramma's kan een stap voor probleemoplossing zijn wanneer een apparaat een probleem heeft of een fout genereert, zoals een foutcode van Apparaatbeheer. Een bijgewerkt stuurprogramma kan ook nieuwe hardwarefuncties mogelijk maken, zoals bij populaire videokaarten en geluidskaarten.

Stuurprogramma's bijwerken in Windows

Deze stappen kunnen worden gebruikt om stuurprogramma's bij te werken in Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista of Windows XP. Het duurt meestal ongeveer 15 minuten om een stuurprogramma in Windows bij te werken. Als je het onderstaande proces wilt volgen, maar met meer details en screenshots voor elke stap, gebruik dan onze stapsgewijze handleiding voor het bijwerken van stuurprogramma's in Windows.

Zelf stuurprogramma's bijwerken is niet moeilijk, maar er zijn programma's die het min of meer voor u doen. Bekijk onze lijst met gratis hulpprogramma's voor het bijwerken van stuurprogramma's voor beoordelingen van de beste die er zijn.

  1. Zoek, download en extraheer de nieuwste stuurprogramma's voor de hardware. Neem altijd eerst contact op met de hardwarefabrikant als u op zoek bent naar een bijgewerkt stuurprogramma. Wanneer u rechtstreeks van de hardwaremaker downloadt, weet u dat de driver zowel geldig als de meest recente is voor de hardware.

    Als er geen stuurprogramma's beschikbaar zijn van de hardwarefabrikant, controleer dan Windows Update of zelfs de schijf die bij de computer is geleverd of een stuk hardware, als u er een hebt ontvangen. Er zijn ook verschillende andere downloadopties voor stuurprogramma's als die ideeën niet werken.

    Veel stuurprogramma's zijn geïntegreerd met software die ze automatisch installeert, waardoor de onderstaande instructies overbodig zijn. Als daar geen indicatie van staat op de downloadpagina van het stuurprogramma, is het een goede gok dat u een stuurprogramma handmatig moet installeren als het in het ZIP-formaat is. Via Windows Update verkregen stuurprogramma's worden automatisch geïnstalleerd.

  2. Open Apparaatbeheer. Er zijn verschillende manieren om in Windows naar Apparaatbeheer te gaan, maar dit vanuit het Configuratiescherm (de methode die in de link wordt beschreven) is vrij eenvoudig.

    Image
    Image

    Apparaatbeheer is een van de snelkoppelingen in het hoofdgebruikersmenu in Windows 11, 10 en 8. Druk gewoon op WIN+X om dat handige hulpmiddel te openen.

  3. Met Apparaatbeheer geopend, selecteert u het > of [+] pictogram (afhankelijk van uw versie van Windows) om de categorie te openen waarvan u denkt dat het het apparaat bevat waarvoor u de stuurprogramma's wilt bijwerken.

    Image
    Image

    Als je het apparaat dat je zoekt niet kunt vinden, open dan gewoon een aantal andere categorieën totdat je het wel vindt. Windows categoriseert hardware niet altijd zoals je zou denken over een apparaat en wat het doet.

  4. Zodra u het apparaat hebt gevonden waarvoor u de stuurprogramma's bijwerkt, hangt de volgende stap af van uw versie van Windows:

    • Windows 11, 10 & 8: Klik met de rechtermuisknop of houd ingedrukt op de naam of het pictogram van de hardware en kies Update Driver(W11/10) of Stuurprogrammasoftware bijwerken (W8).
    • Windows 7 & Vista: Klik met de rechtermuisknop op de naam of het pictogram van de hardware, kies Eigenschappen en vervolgens de Tabblad Driver, gevolgd door de knop Update Drive.

    De wizard Stuurprogramma's bijwerken of Stuurprogrammasoftware bijwerken begint, die we volledig zullen doorlopen om de stuurprogramma-update voor dit stuk hardware te voltooien.

    Bekijk welke versie van Windows ik heb? als je niet zeker weet welke je gebruikt.

    Image
    Image

    Alleen Windows XP: Klik met de rechtermuisknop op het hardware-item, kies Properties, de Drivertab, en dan de Update Drive knop. Kies in de wizard Hardware-update Nee, deze keer niet bij de Windows Update-vraag, gevolgd door Volgende > Vanuit het scherm met zoek- en installatieopties, kies Niet zoeken Ik kies het stuurprogramma om te installeren optie, nogmaals gevolgd door Volgende > Ga naar stap 7 hieronder.

  5. Naar de Hoe wilt u naar stuurprogramma's zoeken? vraag, of in sommige versies van Windows: Hoe wilt u stuurprogramma's zoeken?, kies Browse my computer for drivers (Windows 11 & 10) of Browse my computer for driver software.

    Image
    Image
  6. Selecteer in het volgende venster Laat me kiezen uit een lijst met beschikbare stuurprogramma's op mijn computer (Windows 11 & 10) of Laat me kiezen uit een lijst met apparaatstuurprogramma's op mijn computer, onderaan het venster.

    Image
    Image
  7. Selecteer Have Disk, rechtsonder onder het tekstvak.
  8. Kies in het venster Installeren vanaf schijf dat verschijnt Bladeren in de rechterbenedenhoek van het venster.

    Image
    Image
  9. In het Locate File-venster dat u nu ziet, gaat u naar de map die u hebt gemaakt als onderdeel van het downloaden en uitpakken van het stuurprogramma in stap 1.

    Er kunnen meerdere geneste mappen zijn in de map die u hebt uitgepakt. In het ideale geval is er een gelabeld met uw versie van Windows (zoals Windows 11 of Windows 7, enz.) bevatten de stuurprogrammabestanden.

  10. Selecteer een INF-bestand in de bestandenlijst en kies vervolgens Open. INF-bestanden zijn de enige bestanden die Apparaatbeheer accepteert voor informatie over het instellen van stuurprogramma's en dat zijn ook de enige soorten bestanden die u te zien krijgt.

    • Vind je meerdere INF-bestanden in één map? Maak je hier geen zorgen over. De driver-updatewizard laadt automatisch informatie van alle INF-bestanden in de map waarin u zich bevindt, dus het maakt niet uit welke u kiest.
    • Vind je veel mappen met INF-bestanden? Probeer een INF-bestand uit elke map totdat je de juiste hebt gevonden.
    • Geen INF-bestand gevonden in de map die je hebt gekozen? Kijk door andere mappen, als die er zijn, totdat je er een vindt met een INF-bestand.
    • Geen INF-bestanden gevonden? Als u geen INF-bestand hebt gevonden in een map in de uitgepakte driverdownload, is het mogelijk dat de download beschadigd is. Probeer het stuurprogrammapakket opnieuw te downloaden en uit te pakken.
  11. Kies OK terug in het venster Installeren vanaf schijf.
  12. Selecteer de nieuw toegevoegde hardware in het tekstvak en druk op Next.

    Als je een waarschuwing krijgt nadat je op Volgende hebt gedrukt, zie dan stap 13 hieronder. Als u geen foutmelding of ander bericht ziet, gaat u verder met stap 14.

  13. Er zijn een aantal veelvoorkomende waarschuwingen en andere berichten die u op dit punt in het stuurprogramma-updateproces kunt krijgen, waarvan er verschillende worden geparafraseerd en hier worden vermeld, samen met advies over wat u moet doen:

    • Windows kan niet controleren of het stuurprogramma compatibel is: Als u zeker weet dat dit stuurprogramma de juiste is, selecteert u Ja om door te gaan het installeren. Kies No als u denkt dat u de driver voor het verkeerde model of iets dergelijks heeft. In dat geval moet u op zoek naar andere INF-bestanden of misschien een geheel andere driverdownload. Het aanvinken van het vakje Show compatible hardware, indien beschikbaar, in het venster vanaf stap 12, kan dit helpen voorkomen.
    • Windows kan de uitgever van deze stuurprogrammasoftware niet verifiëren: Kies Ja om door te gaan met het installeren van dit stuurprogramma alleen als u het rechtstreeks hebt ontvangen van de fabrikant of van hun installatieschijf. Kies No als u het stuurprogramma ergens anders hebt gedownload en uw zoektocht naar een door de fabrikant geleverd exemplaar niet heeft uitgeput.
    • Dit stuurprogramma is niet ondertekend: kies net als bij het bovenstaande uitgeversverificatieprobleem Yes alleen als u zeker weet de bron van het stuurprogramma.
    • Windows vereist een digitaal ondertekend stuurprogramma: In 64-bits versies van Windows ziet u de bovenstaande twee berichten niet eens omdat Windows u niet toestaat een stuurprogramma te installeren dat een probleem met de digitale handtekening heeft. Als u dit bericht ziet, beëindigt u het updateproces van het stuurprogramma en zoekt u het juiste stuurprogramma op de website van de hardwarefabrikant.
  14. Terwijl op het scherm Stuurprogramma's installeren, dat slechts enkele tot enkele seconden zou moeten duren, zal Windows de instructies in het INF-bestand van stap 10 gebruiken om de bijgewerkte stuurprogramma's voor uw hardware te installeren.

    Afhankelijk van de stuurprogramma's die u installeert, kan het zijn dat u tijdens dit proces aanvullende informatie moet invoeren of bepaalde keuzes moet maken, maar dit is niet erg gebruikelijk.

  15. Zodra het updateproces van het stuurprogramma is voltooid, zou u moeten zien dat Windows het venster van uw stuurprogrammasoftware met succes heeft bijgewerkt.

    Selecteer Sluiten. U kunt nu ook Apparaatbeheer sluiten.

  16. Start je computer opnieuw op, zelfs als je hier niet om wordt gevraagd. Windows dwingt je niet altijd om opnieuw op te starten na het updaten van een stuurprogramma, maar het is een goed idee.

    Driver-updates omvatten wijzigingen in het Windows-register en andere belangrijke delen van Windows, dus opnieuw opstarten is een goede manier om ervoor te zorgen dat deze update geen negatieve invloed heeft op een ander deel van Windows.

    Als je merkt dat de update van het stuurprogramma een probleem heeft veroorzaakt, draai je het stuurprogramma terug naar de vorige versie en probeer je het opnieuw te updaten.

FAQ

    Hoe installeer ik Windows-updates?

    Om te controleren op Windows-updates, ga naar Instellingen > Update &Beveiliging> Windows Update> Controleer op updates. Installeer zo snel mogelijk nieuwe Windows-updates.

    Hoe update ik mijn grafische driver in Windows?

    Om een grafisch stuurprogramma voor Windows bij te werken, gaat u naar Apparaatbeheer en zoekt u naar Beeldschermadapters. Selecteer de arrow ernaast, klik met de rechtermuisknop op de naam van uw grafische kaart of beeldschermadapter en selecteer Update Driver.

Aanbevolen: