Tasker: wat het is & Hoe het te gebruiken

Inhoudsopgave:

Tasker: wat het is & Hoe het te gebruiken
Tasker: wat het is & Hoe het te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Tasker is een Android-app die een reeks acties activeert wanneer aan specifieke voorwaarden wordt voldaan.
  • Koop de app via Google Play. Er is een gratis proefperiode van zeven dagen beschikbaar.
  • Tasker wordt geleverd met meer dan 200 ingebouwde acties die door de gebruiker kunnen worden gepersonaliseerd.

Dit artikel beschrijft de Tasker-app voor Android, waar u deze kunt kopen of een gratis proefversie kunt downloaden en hoe u deze kunt gebruiken om een actie te starten wanneer aan de voorwaarden van de gebruiker wordt voldaan.

Wat is Tasker en hoe werkt het?

Tasker is een betaalde Android-app die bepaalde acties activeert als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Open je favoriete muziek-app wanneer je je koptelefoon aansluit, sms iemand elke ochtend een vooraf gedefinieerd bericht wanneer je op je werk aankomt, vergrendel apps met een wachtwoord, schakel wifi in wanneer je thuis bent en dim de helderheid van het scherm tussen 23.00 uur en 6 AM wanneer verbonden met uw wifi-thuisnetwerk. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

De Tasker-app werkt als een recept. Bij het bereiden van een ma altijd zijn alle benodigde ingrediënten nodig om het eindproduct als compleet te beschouwen. Met Tasker moeten alle noodzakelijke voorwaarden die u kiest actief zijn om de taak uit te voeren.

Je kunt je taken zelfs met anderen delen via een XML-bestand dat ze importeren in hun Tasker-app en meteen beginnen te gebruiken.

Een eenvoudig Tasker-voorbeeld

Wanneer een eenvoudige toestand wordt geselecteerd waarbij de batterij van de telefoon volledig is opgeladen, kan die toestand worden gekoppeld aan een actie waarbij de telefoon zegt: "Je telefoon is volledig opgeladen." De spreektaak wordt in dit scenario alleen uitgevoerd als de telefoon volledig is opgeladen.

Image
Image

Deze eenvoudige taak kan ingewikkelder worden gemaakt door aanvullende voorwaarden toe te voegen, zoals tussen 05:00 en 22:00 uur, alleen in het weekend en wanneer je thuis bent. Nu moet aan alle vier de voorwaarden zijn voldaan voordat de telefoon spreekt wat je ook hebt getypt.

Hoe de Tasker Android-app te krijgen

Je kunt Tasker kopen en downloaden in de Google Play Store:

Gebruik de downloadlink van de Tasker voor Android-website om een gratis proefperiode van 7 dagen van Tasker te krijgen:

Wat u kunt doen met Tasker

De bovenstaande voorbeelden zijn enkele van de dingen die u de Tasker-app kunt laten doen. Er zijn veel voorwaarden om uit te kiezen en meer dan 200 ingebouwde acties die deze voorwaarden kunnen activeren.

De voorwaarden (ook wel contexten genoemd) die u met Taker kunt maken, zijn onderverdeeld in categorieën met de namen Toepassing, Dag, Gebeurtenis, Locatie, Staat en Tijd. Dit betekent dat u voorwaarden kunt toevoegen die betrekking hebben op een groot aantal zaken, zoals wanneer het display aan of uit staat, u een gemiste oproep krijgt of een sms niet kan verzenden, een bepaald bestand is geopend of gewijzigd, u op een bepaalde locatie aankomt, je sluit hem aan via USB en vele andere.

Image
Image

Zodra een tot vier voorwaarden aan een taak zijn gekoppeld, worden die gegroepeerde voorwaarden als profielen opgeslagen. Profielen zijn gekoppeld aan taken die u wilt uitvoeren als reactie op de door u gekozen voorwaarden.

Meerdere acties kunnen worden gegroepeerd om één taak te vormen, die allemaal achter elkaar worden uitgevoerd wanneer de taak wordt geactiveerd. U kunt acties importeren die te maken hebben met waarschuwingen, pieptonen, audio, weergave, locatie, media, instellingen, een app openen of sluiten, een sms verzenden en nog veel meer.

Zodra een profiel is gemaakt, kunt u het op elk gewenst moment uitschakelen of inschakelen zonder andere profielen die u heeft te beïnvloeden. Schakel Tasker uit om te voorkomen dat uw profielen worden uitgevoerd; het kan met één tik weer worden ingeschakeld.

FAQ

    Hoe exporteer ik een taak in Tasker?

    Houd een taak lang ingedrukt, tik vervolgens op de drie stippen in de rechterbovenhoek en selecteer Exporteren > Als Link. U krijgt een link die u kunt delen en waarmee iedereen de taak in hun Tasker-app kan importeren.

    Hoe importeer ik een taak in Tasker?

    Selecteer de exportlink op uw apparaat om een beschrijving van het bestand te zien en tik vervolgens op Import. Tasker wordt automatisch geopend en vraagt of u het bestand wilt importeren. Tik op Beschrijving weergeven om het bestand te bekijken en tik vervolgens op OK.

    Hoe verwijder ik Tasker?

    Ga naar Instellingen > Algemeen > Apps en meldingen > Tasker > Verwijderen U kunt ook Google Play openen en naar Menu > Mijn apps en games gaan> Geïnstalleerd > Tasker > Verwijderen

    Is Tasker beschikbaar voor iOS?

    Nee. Er is een app voor iPhone genaamd Tasker van TaskRabbit, maar het is een andere app met een ander doel. Er zijn enkele alternatieven voor Tasker op iOS, zoals IFTTT en Siri Shortcuts.

Aanbevolen: