LG-kanalen – Wat u moet weten

Inhoudsopgave:

LG-kanalen – Wat u moet weten
LG-kanalen – Wat u moet weten
Anonim

LG gebruikt WebOS als zijn smart TV-besturingssysteem, dat een efficiënte en eenvoudige bediening van de tv-, netwerk- en internetstreamingfuncties biedt, inclusief toegang tot een overvloedige lijst met streamingkanalen en volledig surfen op het web vergelijkbaar met een pc.

Voer LG-kanalen in

Om het WebOS-platform nog efficiënter te maken, is LG een samenwerking aangegaan met Xumo om een extra streaming-app-functie op te nemen, genaamd LG Channels (voorheen LG Channel Plus).

Hoewel de Xumo-app een optie is voor sommige andere merken, neemt LG deze op als onderdeel van de WebOS-kernervaring voor bepaalde FHD en UHD 2012-2018 LG LED/LCD- of OLED smart-tv-modellen die draaien of worden bijgewerkt naar WebOS 4.0 evenals geselecteerde 2019-modellen met WebOS 4.5.

Wat zijn LG-kanalen?

LG Channels biedt directe toegang, via een app-pictogram op het scherm, tot ongeveer 175 streamingkanalen zonder ze allemaal te hoeven downloaden en installeren. Alle kanalen zijn gratis te bekijken, maar kunnen advertenties bevatten.

De kanalen bieden nieuws, sport en entertainment uit verschillende bronnen.

Sommige van de aanbevolen kanalen zijn:

  • CBSN (IP-125)
  • Funny or Die (IP-201)
  • PBS Digital Studios (IP-370)
  • Sports Illustrated (IP-738)
  • The Hollywood Reporter (IP-320)
  • TMZ (IP-323)

Bekijk de volledige kanaallijst van LG.

Hoe LG-kanalen te activeren

Als het pictogram van de LG Channels-app nog niet de menubalk van uw LG TV toont, of als het pictogram niet actief is, kunt u het als volgt activeren.

  1. Druk op Home op de afstandsbediening van je tv.

    Image
    Image

    Afhankelijk van het model van uw LG TV, kan de afstandsbediening er anders uitzien dan de getoonde, met de knoppen anders gerangschikt. Het uiterlijk van de startknop en andere knoppictogrammen is echter hetzelfde.

  2. Selecteer op het startscherm van de tv Instellingen.

    Image
    Image

    Als je afstandsbediening een knop Instellingen heeft, kun je daarop klikken in plaats van eerst op de startknop te moeten drukken.

  3. Nadat u het instellingenpictogram op uw afstandsbediening of startpagina hebt geselecteerd, wordt het menu Instellingen aan de linker- of rechterkant van het tv-scherm weergegeven. Scrol omlaag naar de onderkant van het instellingenmenu en selecteer Alle instellingen.

    Image
    Image
  4. Selecteren Kanalen

    Image
    Image
  5. Zorg ervoor dat LG Channels is ingesteld op ON.

    Image
    Image

    Als je een melding ontvangt dat er een nieuwe versie of update beschikbaar is, selecteer je de update. De update kan periodiek nieuwe kanalen opleveren.

  6. Bij het inschakelen van LG-kanalen ziet u mogelijk een disclaimer over weergavebeperking. Selecteer OK om door te gaan.

    Image
    Image
  7. Selecteer het LG Channels pictogram op de WebOS-menubalk van LG TV.

    Image
    Image
  8. Begin met het kijken naar LG-kanalen.

    Image
    Image

LG-kanalen Inhoudsnavigatie

Eenmaal geactiveerd, hebt u rechtstreeks toegang tot LG-kanalen via het pictogram op de hoofdmenubalk die langs de onderkant van het tv-scherm loopt.

Wanneer u op het LG Channels-pictogram klikt, gaat u naar een paginagroot kanaalnavigatiemenu.

Terwijl u door het menu bladert, wordt een korte beschrijving van elk kanaal dat u markeert weergegeven in het bovenste gedeelte van het scherm. Je zult ook merken dat elk "kanaal" ook een toegewezen nummer heeft, dat je ook kunt gebruiken om toegang te krijgen tot het kanaal als je niet wilt scrollen.

Je kunt je favoriete kanalen taggen met een "ster", zodat ze later ook gemakkelijker te vinden zijn.

In alle gevallen, wanneer u vindt wat u zoekt, selecteert u het om te bekijken.

LG-kanalenlijst gecombineerd met antenne-tv-lijsten

Als je over-the-air tv-uitzendingen via de antenne ontvangt en ook LG-kanalen hebt geactiveerd, heb je toegang tot beide via het Live TV-pictogram op de LG TV-menubalk.

Nadat je het Live TV-pictogram hebt geselecteerd, heb je toegang tot een gecombineerde lijst van over-the-air- en LG-kanalen. Het aanbod van LG-kanalen wordt precies gecombineerd met de OTA-kanaallijsten van een tv, dus u hoeft niet voor het een of het ander te kiezen. Je kunt door alles tegelijk bladeren.

In tegenstelling tot kabel/satelliet en streamingdiensten, hoeven over-the-air tv-kijkers het hoofdkanaalselectiemenu niet te verlaten om toegang te krijgen tot de nieuwe internetstreamingkanalen die LG Channels aanbiedt.

Voor OTA TV-kijkers biedt LG Channels meer naadloze toegang tot inhoud en navigatie, waardoor het vinden van die favoriete show of niche-inhoud toegankelijker en sneller wordt.

OTA TV-zenders beginnen met een cijfer of letter, terwijl LG-zenders altijd beginnen met de letters 'IP'.

LG-kanalen onder andere namen

XUMO heeft het LG Channels-concept ook uitgebreid naar andere tv-merken, waaronder:

  • Hisense/Sharp: 60 kanalen zijn beschikbaar via de virtuele ingangsselectiefunctie.
  • Magnavox, Sanyo en Philips Roku-tv's en Roku Media Streamers: De XUMO-app kan worden toegevoegd aan Roku-mediastreamers en Roku-tv's via de Roku Channel Store.
  • Samsung: De Xumo-app is beschikbaar via de Samsung App Store.
  • Vizio: Beschikbaar via Vizio TV's met Internet Apps Plus. Vizio biedt ook een extra alternatief in samenwerking met Pluto TV, waarnaar het verwijst als WatchFree op 2018-modellen in de toekomst.

The Bottom Line

LG's samenwerking met XUMO maakt deel uit van een aanhoudende trend die de stappen vervaagt die gewoonlijk nodig zijn om toegang te krijgen tot uitzendingen, kabel, satelliet en internetstreamingcontent.

In plaats van dat de consument moet uitzoeken welk menu een specifieke contentprovider of app bevat, kan het allemaal in één geïntegreerde lijst staan, vergelijkbaar met een zendergids die je zou kunnen vinden voor kabel- of satelliet-tv.

Waar uw programma's vandaan komen, is niet de grootste zorg - uw tv moet toegang hebben tot u en het aan u kunnen leveren zonder dat u het hoeft te vinden.

Voor de beste toegangssnelheid en prestaties stelt LG/XUMO een internetsnelheid van minimaal 5 mbps voor.

Veelgestelde vragen

  • Hoe scan ik naar antennekanalen op LG TV's? Sluit eerst een antenne of kabel rechtstreeks aan op de LG TV. Klik vervolgens, afhankelijk van uw tv, op Settings/Home op de afstandsbediening. Ga naar Channels en selecteer Auto Tuning Als u wordt gevraagd om uw antenneverbinding te controleren, selecteert u Yes/ OK De tv zoekt naar alle soorten zenders, inclusief lokale antennezenders.
  • Hoe voeg ik kanalen toe aan mijn LG Smart TV? Om meer LG-kanalen/apps toe te voegen, gaat u naar de LG app store: Klik op de afstandsbediening van de tv opStart /Home , kies More Apps en open de LG Content Store. Selecteer Premium , kies een kanaal om toe te voegen en Install
  • Hoe kan ik twee zenders tegelijk bekijken op een LG Smart TV? Ga naar een zender die je wilt bekijken en klik op Homeop de afstandsbediening > Mijn programma'sKies vervolgens het plusteken (+) op het scherm om het kanaal te selecteren waarnaar u momenteel kijkt. Verander vervolgens van kanaal en klik op het plusteken (+) om het tweede kanaal toe te voegen. Selecteer Multi-view Kies uit de twee kanalen die je hebt geselecteerd het kanaal dat je wilt toevoegen als het kleinere beeld-in-beeld-kanaal. Het andere kanaal wordt groter weergegeven.
  • Welke apps zijn beschikbaar voor LG Smart TV? U kunt uw tv bedienen met de LG TV Plus smart TV remote app voor iOS en Android. Download de LG TV Plus-app voor iOS uit de App Store of download de app voor Android uit Google Play.

Aanbevolen: