Cherie Kloss gebruikt technologie om verpleegkundigen aan banen te helpen

Inhoudsopgave:

Cherie Kloss gebruikt technologie om verpleegkundigen aan banen te helpen
Cherie Kloss gebruikt technologie om verpleegkundigen aan banen te helpen
Anonim

Na haar strijd in de medische sector, lanceerde Cherie Kloss een technologiebedrijf om personeelsproblemen in de verpleegindustrie aan te pakken.

Kloss is de oprichter en CEO van SnapNurse, een technologie-enabled zorgpersoneelsbureau dat zich richt op snelle respons op crisispersoneel en on-demand personeel. SnapNurse werd opgericht in 2017 en het eerste platform werd gelanceerd in 2018. Het bedrijf heeft een missie om het tekort aan verpleegsters in Amerika op te lossen.

Image
Image
Cherie Kloss, oprichter van SnapNurse.

SnapNurse

McKinsey meldt dat verpleegkundigen het beroep in een alarmerend tempo verlaten vanwege de personeelsbezetting, de werkdruk en de emotionele tol van het werk. Het platform van SnapNurse verbindt zorgprofessionals met faciliteiten die onmiddellijke en langdurige personeelsbehoeften hebben, biedt een betalingssysteem en biedt personeelsbeheer, referenties en meer.

"Ik wil verpleegkundigen de kans geven om die personeelstekorten op te vullen en extra geld te verdienen", vertelde Kloss Lifewire in een video-interview.

"Onze slogan is verpleegkundigen in staat stellen door middel van technologie, wat betekent dat we hen in staat stellen meer geld te verdienen en het verpleegkundig tekort te verhelpen door de technologie te gebruiken om hen te helpen die baan te vinden."

Snelle feiten

Name: Cherie Kloss

Leeftijd: 53

Van: Los Angeles

Random delight: Voordat ze naar Atlanta verhuisde, was ze een fervent surfer in LA.

Belangrijkste citaat of motto: "Je moet drukte-DNA hebben."

Zoals zwemmen met haaien

Klosss ouders emigreerden uit Korea en toen ze voor het eerst in LA aankwamen, werkte haar vader als afwasser. Ze zei dat hij haar altijd aanspoorde om een opleiding te volgen, dus ging ze naar de Emory School of Medicine en werd anesthesiemedewerker. Kloss werkte 17 jaar in deze rol. Gedurende tien van die jaren leidde ze een productie-ontwikkelingsbedrijf aan de kant.

"Tijdens die tien jaar heb ik heel sporadisch als anesthesist gewerkt en moest ik hier en daar diensten oppakken", zei Kloss. "Het was een zeer omslachtig proces om legitimatie te krijgen, opnieuw te legitimeren en dat allemaal bij te houden in 11 verschillende faciliteiten."

Kloss zei dat haar carrière in de media succesvol was totdat de reality-tv-industrie begon uit te sterven en te transformeren. Gedurende deze tijd besloot ze dat ze een technologiebedrijf wilde starten dat zich richt op het helpen van verpleegkundigen om meer diensten op verschillende faciliteiten op te nemen. Kloss lanceerde SnapNurse toen ze 49 was, en ze hoopt een inspiratie te zijn voor andere vrouwen op het hek over het maken van carrièreveranderingen.

"Je kunt veel verschillende carrières hebben, je hoeft in geen enkele vast te zitten," zei ze. "Zoek een bedrijf dat je een nieuwe start kan geven, of start je eigen startup. Wees niet bang en denk dat het ooit te laat is."

Image
Image
Cherie Kloss, oprichter van SnapNurse.

SnapNurse

Kloss's mediabedrijf was haar eerste kennismaking met ondernemerschap. Ze zei dat ze tijdens deze onderneming over zaken heeft geleerd en een aantal moeilijke lessen heeft geleerd, zoals zichzelf niet betalen.

"Het was alsof ik met haaien zwom, maar ik denk dat ik daarom niet echt bang was om een tech-startup te lanceren."

Exponentiële groei

Zelfs zonder technische achtergrond zei Kloss dat ze zich na haar mediacarrière verdiepte in het leren over de industrie. Ze begon gratis lessen op YouTube te volgen en boeken te lezen om alles te leren over de ruimte voor tech-startups.

Kloss heeft SnapNurse laten groeien tot 375 interne medewerkers en sinds de lancering hebben meer dan 150.000 medische professionals het platform van het bedrijf gebruikt. SnapNurse is de afgelopen 18 maanden exponentieel gegroeid.

"We hebben zoveel ziekenhuiscontracten gekregen vanwege de grote vraag, dus we zijn in staat geweest om plakkerig te blijven en vandaag te blijven groeien," zei ze.

Je kunt veel verschillende carrières hebben; je hoeft in niemand vast te zitten.

De constante groei van het bedrijf is de reden waarom Kloss onlangs een van Ernst &Young's 2021 Entrepreneur Of The Year Southeast awards won, wat volgens haar het meest lonende moment in haar carrière was. SnapNurse ging van $ 1 miljoen omzet in 2018 naar $ 1 miljard omzet vandaag, zei Kloss.

Ondanks de aantallen is het binnenhalen van geld niet altijd de gemakkelijkste geweest als oprichter van een minderheidsvrouw. Toen Kloss met durfkapitaalfirma's had gesproken, zei ze dat ze vaak deals afwijst als VC's haar vertellen dat ze moet worden vervangen voordat ze een cheque kunnen uitschrijven.

"Ik heb dat vooroordeel gezien. Ik heb nooit echt durfkapitaal kunnen aantrekken, wat verrassend is gezien onze groei en ons traject," zei Kloss.

Aanbevolen: