7 Beste gratis dvd-ripperprogramma's

Inhoudsopgave:

7 Beste gratis dvd-ripperprogramma's
7 Beste gratis dvd-ripperprogramma's
Anonim

Een dvd-ripper is een programma dat uw dvd- of bd-schijf (Blu-ray) converteert naar een bestand, meestal het ISO-formaat, wat handig is als u een back-up van een film wilt maken voor bewaring of een schijf wilt converteren naar een bestand om af te spelen op je telefoon of tablet.

Hoewel sommige dvd-rippers tussen de $ 50 en $ 100 USD kosten, zijn enkele van de meest gewaardeerde en veelzijdige rippers helemaal gratis.

Hieronder staat een alfabetische lijst van de beste gratis dvd-ripperprogramma's die beschikbaar zijn. We hebben al deze programma's ooit gebruikt, maar onze favorieten zijn MakeMKV, DVD Shrink en HandBrake. Al deze dvd-rippers doen echter uitstekend wat ze doen, helemaal gratis!

In feite hebben we ervoor gezorgd dat elk programma hieronder legitiem freeware is, wat betekent dat ze niet vereisen dat u doneert, add-ons koopt, stopt met het gebruik ervan na zoveel dagen, beta alt voor extra functies, enz. U kan deze tools zo lang als je wilt gebruiken zonder watermerken.

Vergeet niet om alleen dvd- en bd-schijven te rippen die u bezit!

WinX DVD Ripper Platinum

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel uitvoeropties.
  • Handige ripfuncties.

Wat we niet leuk vinden

  • Vreemd registratieproces om de gratis versie te krijgen.

Een fysieke schijf, ISO-bestand of map met dvd-bestanden kan in WinX DVD Ripper Platinum worden geladen.

DVD's kunnen worden geript naar een aantal videobestandsindelingen zoals MOV, MP4, M4V, WMV of AVI. Voorinstellingen voor Apple, Android, Microsoft, Sony en meer zijn beschikbaar voor het rippen van dvd's naar apparaatcompatibele formaten als u niet weet welk bestandstype u moet kiezen. Je kunt ook een webvideoprofiel kiezen, zoals YouTube of Facebook.

Veel geavanceerde opties zijn beschikbaar voordat u de dvd-rip start, dus u kunt de videoresolutie wijzigen, de video bijsnijden, de audiocodec aanpassen, een andere framesnelheid kiezen, titels samenvoegen tot één bestand, titels uitsluiten, toevoegen ondertitels en meer.

Gebruik de link naast de downloadknop, genaamd Ontvang gratis licentiecode om uw software te registreren, en gebruik vervolgens de gratis licentiecode die bij de download wordt geleverd om WinX DVD te activeren Ripper Platina.

Download voor

BDlot DVD ISO Master

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudig te gebruiken.
  • Kan ook worden gebruikt om ISO's te koppelen.

Wat we niet leuk vinden

  • Maakt alleen ISO's.
  • Geen aanpassingsopties.

BDlot DVD ISO Master is heel gemakkelijk te gebruiken. Kies gewoon een bronmap of schijf, selecteer waar de dvd moet worden opgeslagen en begin met rippen.

Een dvd die is geript met BDlot DVD ISO Master wordt alleen opgeslagen in het ISO-formaat omdat er geen extra opties of geavanceerde functies zijn waarmee u een ander bestandsformaat kunt selecteren.

BDlot DVD ISO Master functioneert ook als een ISO-brander en mounter.

Dit programma werkt op Windows-computers.

Download voor

DVD Decrypter

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Uitstekende aanpassingsopties.

  • Eenvoudig te gebruiken.
  • Leest van en schrijft naar ISO's.

Wat we niet leuk vinden

  • Interface kan moeilijk te navigeren zijn voor complexere brandprojecten.
  • Sommige opties zijn voor historisch voordeel en worden niet echt veel meer gebruikt.
  • Het is niet langer ontwikkeld.

DVD Decrypter is een gratis dvd-ripper die een dvd naar een map kan rippen in de vorm van VOB- en IFO-bestanden of slechts een enkel ISO-bestand.

De programma-interface is gemakkelijk te navigeren omdat alle geavanceerde instellingen verborgen zijn in de menu's. Er zijn veel opties in de instellingen, zoals het splitsen van een geript ISO-bestand in 1 van 17 formaten, de leessnelheid wijzigen en DVD Decrypter associëren met andere bestandstypen (bijv.g., BIN, CDR, IMG).

DVD Decrypter draait op Windows.

Download voor

DVD Shrink

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Compressie-algoritme om inhoud op een dvd te laten passen.

  • Verfijning van de inhoud die moet worden gebrand wanneer u een video-dvd ript.

Wat we niet leuk vinden

  • Donatielinks op de downloadpagina.
  • Compressie is een allegaartje.

DVD Shrink is een gratis dvd-ripperprogramma voor Windows dat dvd-bestanden kan laden van een map, schijf of schijfkopie en deze naar een ISO-bestand of map op de harde schijf kan rippen.

Dvd's kunnen automatisch worden gecomprimeerd zodat ze op een standaardschijf van 4,7 GB of een ander aangepast formaat passen.

Je kunt ook ongewenste audio- of ondertitelstreams deselecteren voordat je gaat rippen, zoals die in een vreemde taal.

U kunt DVD Shrink installeren op Windows.

Download voor

Freemake Video Converter

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Uitstekende opties voor uitvoerformaten.
  • Mogelijkheid om de inhoud van een video-dvd aan te passen.
  • Kan zowel branden als een schijf genereren.

Wat we niet leuk vinden

  • Enige complexiteit in de gebruikersinterface.
  • Niet zo vergevingsgezind voor onervaren gebruikers.

Freemake Video Converter is een gratis videoconversieprogramma dat ook rechtstreeks een dvd naar een aantal verschillende videoformaten kan rippen.

Voordat je gaat converteren, kun je ondertitels toevoegen, een dvd-menu toevoegen en de videolengte bijsnijden.

Sommige ondersteunde uitvoerformaten zijn 3GP, ISO, MKV en MP4, met specifieke voorinstellingen die duidelijk aangeven welke u moet kiezen voor een videoformaat dat compatibel is met uw apparaat. Sommige van deze voorinstellingen zijn ingesteld voor Android-, Apple-, Sony- en Xbox-apparaten.

Freemake Video Converter functioneert ook als een gratis dvd-branderprogramma, omdat het een videobestand rechtstreeks op een schijf kan zetten of het naar een ISO-bestand kan "branden".

Dit programma is beschikbaar voor Windows-gebruikers.

Download voor

Handrem

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ondersteunt Blu-ray en andere uitvoerapparaten.
  • Ondersteuning voor meerdere platforms.
  • Uitgebreide bewerkingsmogelijkheden.

Wat we niet leuk vinden

  • Aanzienlijke complexiteit als gevolg van geavanceerde instellingen.
  • Interface komt niet overeen met moderne ontwerpnormen.

HandBrake is een programma dat niet alleen videoconversie via bestand naar bestand ondersteunt, maar ook het rippen via dvd of Blu-ray-schijf naar een bestand.

Voorinstellingen maken het gemakkelijk om een video van een schijf te rippen naar een formaat dat compatibel is met een aantal apparaten, zoals apparaten met het iOS- of Android-besturingssysteem.

Er zijn te veel geavanceerde functies om hier op te sommen, maar sommige bevatten videofiltering, aangepaste ondertitels en videovoorbeelden. Je kunt ervoor kiezen om elke specifieke titel van de bronschijf te rippen, evenals bepaalde hoofdstukken, een aangepaste uitsnede en kwaliteit, en specifieke audiotracks.

Hoewel er veel aangepaste functies zijn, is het nog steeds heel gemakkelijk te gebruiken als je ervoor kiest om niet in de geavanceerde instellingen te duiken.

Windows-, Mac- en Linux-gebruikers kunnen HandBrake installeren.

Download voor

MakeMKV

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Cross-platform beschikbaarheid.
  • Blu-ray-mogelijkheid.

Wat we niet leuk vinden

Focus op MKV-bestanden.

MakeMKV is een gratis dvd-ripper die een dvd of Blu-ray-schijf naar een MKV-bestand kan rippen.

Als u geen schijf gebruikt, kunnen dvd- en Blu-ray-bestanden ook in MakeMKV worden geladen om ze in MKV-bestanden te veranderen. Bestanden zoals ISO en BDMV worden ondersteund, evenals mappen met IFO- en DAT-bestanden.

Windows-, Mac- en Linux-gebruikers kunnen MakeMKV installeren.

Blu-ray-functionaliteit is momenteel alleen gratis zolang MakeMKV in bèta is. Het bevindt zich echter al jaren in de bètafase, wat betekent dat het nog jaren kan duren voordat deze functie wordt verwijderd.

Aanbevolen: