Vind de beste FM-frequenties voor uw autozender

Inhoudsopgave:

Vind de beste FM-frequenties voor uw autozender
Vind de beste FM-frequenties voor uw autozender
Anonim

Wat te weten

  • Stel uw FM-zender in om uit te zenden op 89,9 FM en stem vervolgens uw radio af op die frequentie.
  • Als je FM-interferentie ervaart, gebruik dan een app zoals ClearFM om een open frequentie te vinden op basis van je locatie.
  • Als je een FM-zender wilt gebruiken om muziek af te spelen vanaf een mobiel apparaat, moet je een frequentie vinden die vrij is van interferentie.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de beste FM-frequenties voor de zender van uw auto kunt vinden. De instructies zijn van toepassing op alle FM-zenders die compatibel zijn met mobiele apparaten.

FM-interferentie en hoe FM-tuners werken

FM-zenders zijn een van de gemakkelijkste en meest betaalbare manieren om naar de muziek van uw mobiele apparaat te luisteren via uw autoradio, maar ze hebben één groot nadeel: FM-interferentie. Om ze goed te gebruiken, moet je een frequentie vinden die vrij is van interferentie. Dit proces is eenvoudig als u in een landelijk gebied woont waar niet veel concurrentie is voor radiofrequenties. Als je echter in een stad woont, is het moeilijker om een duidelijke frequentie te vinden.

FM-zenders werken als kleine radio's en zenden audio uit van je iPhone of mobiele muziekspeler via een standaard FM-frequentie die je afstemt op je autoradio. Stel de zender in om uit te zenden op 89.9 FM, stem je radio af op die frequentie en je zou je muziek moeten horen.

De zenders zijn zwak en kunnen maar een paar meter uitzenden. Dit is zowel goed als slecht. Het is goed omdat je niet wilt dat een zender in de auto naast je op de snelweg je signaal opheft. Het is slecht omdat zwakke signalen gevoelig zijn voor interferentie. Als er een radiostation uitzendt op de frequentie die u kiest, zal dit waarschijnlijk voorkomen dat u uw muziek hoort. De interferentie kan zelfs optreden op nabijgelegen frequenties. Een radiostation op 89,9 kan bijvoorbeeld ook 89,7 en 90,1 onbruikbaar maken voor zenderaudio.

Het vinden van storingsvrije frequenties is niet zo moeilijk als je stilstaat, maar in een rijdende auto veranderen de frequenties die goed werken met FM-zenders voortdurend terwijl je rijdt.

Image
Image

Hulpmiddelen om open FM-frequenties te vinden

De drie onderstaande tools kunnen je helpen om open FM-frequenties te vinden die je met je FM-zender kunt gebruiken, waar je ook bent, op basis van je locatie en hun database met open kanalen. Gebruik ze wanneer u op reis bent om een frequentie voor uw muziek te vinden.

  • ClearFM: U kunt ClearFM downloaden van de App Store. Deze gratis iOS-app gebruikt de GPS-functies op je iPhone om je locatie te bepalen en je de beste open frequenties in je huidige gebied te geven. De eenvoud van zoeken met één druk op de knop en de prestaties van een app, gecombineerd met het niet hoeven bezoeken van een website, maken dit een aantrekkelijke optie.
  • Radio-Locator: De Radio-Locator-website kan u helpen open signalen te vinden op stad, staat en postcode. Als u het op uw smartphone bezoekt, kan het de GPS van uw smartphone gebruiken om uw exacte locatie te bepalen en stations voor te stellen op basis van waar u zich bevindt.
  • SiriusXM Channel Finder: SiriusXM-satellietradio onderhoudt de FM Channel Finder-website voor eigenaren van draagbare en anderszins niet-in-dash-radio's van het bedrijf. U hoeft echter geen satellietradio te hebben om deze te gebruiken. Voer gewoon uw postcode in en de site biedt vijf suggesties voor duidelijke frequenties bij u in de buurt.

Aanbevolen: