De MacBook Pro kan het einde van Apple's desktopcomputers inluiden

Inhoudsopgave:

De MacBook Pro kan het einde van Apple's desktopcomputers inluiden
De MacBook Pro kan het einde van Apple's desktopcomputers inluiden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • MacBooks zijn niet langer gecompromitteerde versies van Apple's desktopcomputers.
  • De MacBook Pro is ook de perfecte desktopcomputer.
  • Apple maakt nog steeds geen niet-professioneel, niet-super-dure standalone display.

Image
Image

De nieuwe MacBook Pro is zo krachtig dat er bijna geen goede reden is om ooit nog een desktopcomputer te kopen.

Vroeger was een laptop een kleine flip-top box van opofferingen. Het werd heter, de chips werden langzamer geklokt om die hitte te verminderen en minder batterijvermogen te gebruiken, en de harde schijven waren veel langzamer. Maar nu, met Apple's eerste mobiele Apple Silicon-systemen, zijn draagbare Macs net zo goed als desktop-Macs. Voor de meeste mensen is er geen reden meer om een iMac, een Mac mini of zelfs een pc te kopen, tenzij je de voorkeur geeft aan Windows of games speelt.

"Deze nieuwe laptops zullen een aanzienlijke stap vooruit zijn in termen van wat ik onderweg kan doen, terwijl ze nog steeds uitstekende kracht leveren en die tweede monitor voor het opbergen van referentie-apps wanneer ze stil staan", vertelde Mac-gebruiker en liefhebber van de vierde paus aan Lifewire in een forumthread.

Kracht

Zoals gezegd zijn laptops bijna altijd minder krachtig geweest dan desktopcomputers. Dat veranderde vorig jaar, toen Apple hetzelfde M1 system-on-a-chip (SoC) gebruikte voor zijn MacBook Air, MacBook Pro en iMac. Deze machines zijn even krachtig, dus u kunt kiezen op basis van vorm, niet op capaciteit.

De nieuwe MacBook Pro, met hun M1 Pro en M1 Max SoC's, gaat nog verder. Ze zijn absurd krachtig en kunnen zelfs Apple's Mac Pro en iMac in veel taken verslaan. YouTuber Marques Brownlee heeft zelfs zijn reis-iMac Pro, die hij in een gigantische koffer stopte, gedumpt voor een M1 Max MacBook Pro.

"Aangezien je een M1 Mini-opknapbeurt kunt krijgen voor $ 589, is het een vrij eenvoudig instappunt …"

Het andere historische voordeel van desktopcomputers was de uitbreidbaarheid. Je zou ze kunnen vullen met extra schijven en grafische kaarten en allerlei randapparatuur kunnen aansluiten. Intel-gebaseerde MacBooks hadden intussen zelfs moeite om een betrouwbare verbinding met een externe monitor te behouden wanneer ze werden gebruikt met het deksel gesloten.

Nu is ook dit opgelost. Volgens talloze forumthreads die ik het afgelopen jaar heb gelezen, zijn de M1 MacBooks minstens zo betrouwbaar als een M1 Mac mini wanneer ze worden gekoppeld aan een monitor en een Bluetooth-toetsenbord. En Thunderbolt loste de uitbreidbaarheid enkele jaren geleden op. Het is mogelijk om extra opslagruimte, meerdere monitoren, audio-interfaces en meer aan te sluiten op een Thunderbolt-dock en alles op je MacBook aan te sluiten met een enkele kabel - een kabel die ook stroom levert. Je kunt zelfs een standaard kopen, zoals de BookArc van TwelveSouth, om het allemaal netjes te houden.

Image
Image

Zelfs als je je computer het grootste deel van de tijd in het dock gebruikt, is het nog steeds een betere keuze omdat de laptop draagbaar is en een interne batterij heeft, dus stroomuitval maakt niet uit. En dankzij de slechte upgradebaarheid van de iMac en Mac mini, ben je sowieso niet slechter af. Hoewel je met een MacBook dezelfde externe monitor kunt behouden wanneer je de computer opwaardeert. Probeer dat maar eens met een iMac.

Desktop Pros

Als het niet duidelijk is, hebben we het hier over de meeste gebruikers. Er zullen altijd mensen zijn die de extra uitbreidbaarheid van een Mac Pro echt nodig hebben, en wanneer Apple's M1 Mac Pro's eindelijk arriveren, zullen ze zeker ongelooflijk krachtig zijn.

Maar zelfs dan heeft de desktop nog een paar voordelen. Opslag, bijvoorbeeld. Omdat een desktop niet beweegt, kun je veel externe SSD's aansluiten. Met een laptop moet u die schijven loskoppelen wanneer u deze loskoppelt. Het toevoegen van een extra 512 GB om de basisopslagoptie te verdubbelen kost nog eens $ 200. Het verhogen naar 2 GB kost in totaal $ 600. Dat is genoeg om een andere Mac te kopen.

"Als je bedenkt dat je een M1 Mini-renovatie kunt krijgen voor $ 589, is dit een vrij eenvoudig instappunt, vooral als je al een scherm en randapparatuur hebt", vertelde Mac-gebruiker en enthousiaste Wildsky aan Lifewire in een forumthread. In feite brengt dit nog een ander voordeel van een desktopcomputer met zich mee. Het is vaak goedkoper dan de equivalente laptopversie.

En sommige mensen geven gewoon de voorkeur aan de kleine Mac mini of de elegante iMac. Als je nooit van plan bent om de computer te verplaatsen, ziet de iMac er zeker mooier uit dan een laptop, een dock en een lelijke monitor van derden.

Dit brengt ons bij displays. De MacBook Pro heeft het beste beeldscherm van alle Apple-apparaten, dus alles waar je hem op aansluit, behalve misschien de $ 5.000 Pro Display XDR van Apple, ziet er slechter uit.

Waarom verkoopt Apple geen goedkoper beeldscherm voor gewone gebruikers? Dat is een mysterie dat nog niet is opgelost.

Aanbevolen: