Wanneer was het einde van de levenscyclus van Windows 7?

Inhoudsopgave:

Wanneer was het einde van de levenscyclus van Windows 7?
Wanneer was het einde van de levenscyclus van Windows 7?
Anonim

Het einde van de levenscyclus van Windows 7, ook wel het einde van de levensduur genoemd, vond plaats in januari 2020. Op dat moment stopte Microsoft alle ondersteuning voor het Windows 7-besturingssysteem, inclusief betaalde ondersteuning, en alle updates, inclusief beveiliging updates.

We raden aan om te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Voor januari 2020 bevond het besturingssysteem zich in een tussenfase die bekend staat als uitgebreide ondersteuning. Tijdens deze fase bood Microsoft betaalde ondersteuning, maar niet de gratis ondersteuning die bij de licentie wordt geleverd. Bovendien bleef Microsoft beveiligingsupdates leveren, maar geen ontwerp- en functieupdates.

Image
Image

Bottom Line

End of life is de datum waarna een aanvraag niet meer wordt ondersteund door het bedrijf dat de aanvraag maakt. Na het einde van de levensduur van Windows 7 konden mensen het besturingssysteem blijven gebruiken, maar op eigen risico. Er worden voortdurend nieuwe computervirussen en andere malware ontwikkeld en zonder de beveiligingsupdates om ze te bestrijden, werden gebruikersgegevens en het algehele Windows 7-systeem kwetsbaar.

Waarom eindigt de levenscyclus van Windows 7?

De levenscyclus van Windows 7 is vergelijkbaar met die van eerdere Microsoft-besturingssystemen. Microsoft stelt:

Elk Windows-product heeft een levenscyclus. De levenscyclus begint wanneer een product wordt uitgebracht en eindigt wanneer het niet langer wordt ondersteund. Als u de belangrijkste datums in deze levenscyclus kent, kunt u weloverwogen beslissingen nemen over wanneer u uw software moet bijwerken, upgraden of andere wijzigingen moet aanbrengen.

Upgraden naar Windows 10

Als je nog steeds Windows 7 gebruikt, moet je upgraden naar Windows 10, de huidige Windows-versie. Windows 10, uitgebracht in 2015, ondersteunt apps die op verschillende apparaten kunnen worden gebruikt, waaronder pc's, tablets en smartphones. Het ondersteunt ook invoermethoden voor touchscreen, toetsenbord en muis. Bovendien is Windows 10 sneller dan Windows 7 en biedt het verschillende extra handige voordelen.

Er zijn verschillen tussen de twee interfaces, maar er zijn genoeg overeenkomsten zodat je als Windows-gebruiker snel aan de slag kunt. Het downloadproces van Windows 10 is eenvoudig voor gemiddelde tot gevorderde computergebruikers; anderen willen misschien de hulp inroepen van een computervaardige vriend.

Het is onwaarschijnlijk dat u opnieuw moet upgraden zodra u naar Windows 10 migreert. Dit besturingssysteem is ontworpen als een software-as-a-service-toepassing, wat betekent dat het periodiek automatisch wordt bijgewerkt met nieuwe functies en beveiligingsverbeteringen.

Aanbevolen: