Wat is de Windows Terminal & Hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is de Windows Terminal & Hoe werkt het?
Wat is de Windows Terminal & Hoe werkt het?
Anonim

Windows Terminal is een termin altoepassing van Microsoft. Het werkt alleen met Windows 11 en Windows 10; het is ingebouwd in het eerste, maar je moet het handmatig downloaden voor Windows 10. Het bevat unieke functies die niet te vinden zijn in de andere opdrachtregelprogramma's van Microsoft.

Misschien weet u al van Command Prompt en PowerShell, twee opdrachtregelhulpprogramma's die bij de meeste versies van Windows worden geleverd. Windows Terminal is om meerdere redenen anders, maar vooral omdat het een enkel programma is dat ontwikkelaars snel toegang geeft tot deze tools en meer.

Image
Image

Windows Terminal-functies

Windows Terminal ziet er op het eerste gezicht vrij eenvoudig uit, maar er zijn een handvol functies die het onderscheiden van andere Windows-opdrachtregelprogramma's:

  • Volledig scherm-modus
  • Interface met tabbladen om meerdere instanties van de tools te openen
  • Sneltoetsen om snel nieuwe tabbladen te openen
  • Zoom met de muis
  • Unicode- en UTF-8-tekenondersteuning maakt het gebruik van emoji en niet-Engelse tekens mogelijk
  • GPU-versnelde tekstweergave-engine
  • Aangepaste thema's en stijlen kunnen worden gemaakt
  • Stylus-ondersteuning
  • Windows-subsysteem voor Linux (WSL), SSH, PowerShell, opdrachtprompt en Azure Cloud Shell-ondersteuning

Windows Terminal gebruiken

Als je Windows 11 gebruikt, zoek je gewoon naar Windows Terminal in het menu Start om het op te roepen, of activeer je het vanuit het hoofdgebruikersmenu.

Windows 10-gebruikers moeten deze stappen volgen:

  1. Download en installeer Windows Terminal van de website van Microsoft.
  2. Gebruik de zoekbalk onderaan Windows om Windows Terminal. te zoeken en te selecteren
  3. PowerShell wordt geopend. U kunt opdrachten invoeren zoals u zou doen als u Windows PowerShell rechtstreeks had geopend.
  4. Om een ander PowerShell-tabblad te openen, gebruikt u het plusteken bovenaan Windows Terminal. Of, om een andere tool te starten, selecteer de pijl-omlaag en selecteer cmd of Azure Cloud Shell.

    Image
    Image

Windows Terminal-instellingen bewerken

Het wijzigen van de instellingen voor Windows Terminal is eenvoudig: gebruik de pijl omlaag bovenaan het programma en selecteer vervolgens Instellingen.

Image
Image

Er zijn een aantal opties die je daar kunt aanpassen. Om aanvullende instellingen te bewerken, selecteert u Open JSON file onderaan dat scherm. Het bestand settings.json wordt geopend in uw standaard teksteditor (waarschijnlijk Kladblok, maar u kunt desgewenst een andere teksteditor gebruiken).

Microsoft heeft aanwijzingen voor het gebruik van het JSON-bestand Instellingen. Er zijn hier ook voorbeeldbewerkingen.

Tips voor het gebruik van Windows Terminal

De standaard shell is Windows PowerShell, dus elke keer dat u Windows Terminal opent, is PowerShell het hulpprogramma dat u als eerste ziet (u kunt dit wijzigen in de instellingen). Dit betekent ook dat het plusteken naast de tabbladen bovenaan Windows Terminal altijd PowerShell zal openen, ongeacht de tool die u momenteel gebruikt.

Er zijn sneltoetsen die u kunt gebruiken om snel een item uit het menu te openen. Dit zijn de standaard sneltoetsen voor het uitvoeren van deze acties:

  • Ctrl+Shift+1 opent Windows PowerShell
  • Ctrl+Shift+2 opent de opdrachtprompt
  • Ctrl+Shift+3 opent Azure Cloud Shell
  • Ctrl+, opent Instellingen
  • Ctrl+Shift+F opent het zoekvak

Gebruik de Command Palette menu-optie (Ctrl+Shift+P) om andere sneltoetsen te zien.

Windows Terminal vereist Windows 10 versie 18362.0 of hoger. Als u het niet kunt installeren, update dan Windows naar de nieuwste versie.

Aanbevolen: