Patreon voegt videohosting toe aan het platform

Patreon voegt videohosting toe aan het platform
Patreon voegt videohosting toe aan het platform
Anonim

Patreon is van plan om videohosting aan zijn platform toe te voegen, samen met zijn eigen videospeler, om makers meer kansen te geven.

Volgens The Verge zei Jack Conte, CEO van Patreon, dat het bedrijf zich erop richt om elke maker toe te staan een video rechtstreeks naar hun pagina te uploaden zonder een applicatie van derden te gebruiken. Deze stap zou een enorme verandering zijn, aangezien makers op dit moment alleen video's op hun pagina kunnen hosten of delen via YouTube of Vimeo, maar rechtstreeks uploaden naar het platform zou ongetwijfeld zorgen voor een meer moeiteloze gebruikerservaring.

Image
Image

Conte gaf geen duidelijke tijdlijn over wanneer een native videoproduct op het platform zou verschijnen. Lifewire nam contact op met Patreon voor meer informatie, maar heeft nog geen reactie ontvangen.

In het verleden was Patreon afhankelijk van andere platforms om bepaalde inhoud te leveren, maar de overstap naar een eigen videospeler bewijst dat het bedrijf eraan werkt om zelfredzamer te worden. Vorig jaar werkte Patreon samen met podcastbedrijf Acast, zodat makers abonnees exclusieve podcasts op hun pagina's kunnen aanbieden.

Patreon is een populaire bestemming geworden voor alle soorten makers, omdat het hen in staat stelt om via een abonnementsservice betaald te worden voor hun werk door beloningen en extra's aan abonnees te bieden.

Het lidmaatschapsplatform voor makers is exponentieel gegroeid sinds het voor het eerst in 2013 debuteerde. Volgens Backlinko heeft Patreon zes miljoen actieve maandelijkse gebruikers, ook wel patroons genoemd, waaronder meer dan 200.000 makers die worden ondersteund door ten minste één patroon. Bovendien is het aantal klanten alleen al in het afgelopen jaar met 50% toegenomen.

Aanbevolen: