De 9 beste draagbare spelsystemen, getest door Lifewire

Inhoudsopgave:

De 9 beste draagbare spelsystemen, getest door Lifewire
De 9 beste draagbare spelsystemen, getest door Lifewire
Anonim

De beste draagbare spelsystemen zouden je de mogelijkheid moeten bieden om games te spelen, waar je ook bent. De originele Nintendo Game Boy was misschien minder krachtig dan de NES-console en had een lelijk groen scherm, maar de draagbaarheid en gemakkelijke toegang maakten het een schot in de roos. Dat ruwe sjabloon is in de loop der jaren blijven hangen, met speciale gaming-handhelds die high-end specificaties opofferen ten gunste van reisvriendelijke afmetingen en redelijke prijzen.

Toegegeven, draagbare spelsystemen hebben de laatste tijd hun donder zien worden gestolen door moderne smartphones en tablets, maar in het geval van Nintendo hebben ze zich tenminste ook aangepast.

Uiteindelijk zijn er meer opties dan ooit om onderweg te gamen, met de beste smartphones die gebruik kunnen maken van ongelooflijke bibliotheken van mobiele games en tablets die vrijwel hetzelfde doen met grotere schermen. Als je op zoek bent naar de beste draagbare spelsystemen, lees dan verder.

Beste algemeen: Nintendo Switch

Image
Image

De Switch is het hoogtepunt van al Nintendo's genialiteit tot nu toe, een combinatie van handheld en thuisconsole in één slim apparaat. Je kunt de Switch overal spelen dankzij het 6,2-inch touchscreen, maar je kunt ook de controllers aan beide kanten van het scherm losmaken, de kerneenheid in het meegeleverde dock plaatsen en games op je tv spelen als een traditionele gameconsole.

Het is een slimme aanpak die de Switch het beste van twee werelden maakt, in plaats van een bleke schaduw van elk. Toegegeven, de graphics van de Switch zijn niet zo sterk als de PlayStation 4 of Xbox One, maar het heeft Nintendo's eigen fantastische first-party games en meer dan 1.000 andere tussen downloadbare releases en plug-in cartridges. De Switch is op dit moment de gouden standaard voor handheld-gaming en onze recensent noemde het niet voor niets de beste handheld-gameconsole.

"Een mix van draagbaarheid, uitstekende first-party games en gezinsvriendelijke functies maken de Switch tot een console die boven zijn gewicht uitsteekt." - Zach Sweat, producttester

Runner-up, beste algemeen: Nintendo Switch Lite

Image
Image

De Nintendo Switch Lite is eigenlijk de moderne Game Boy. In tegenstelling tot de duurdere, normale Switch, kun je de Switch Lite niet docken of aansluiten op je televisie: het is puur een draagbaar systeem en de controllers kunnen niet worden losgekoppeld. Zoals onze recensent opmerkte, is het scherm iets kleiner (5,5 inch) en zijn er geen bewegingsbedieningen beschikbaar, evenals geen vibratiefunctionaliteit voor forcefeedback tijdens het spelen.

Maar tegen een aanzienlijke besparing in vergelijking met de standaard Switch, is dit een geweldige deal voor een systeem met een ongelooflijke bibliotheek met games. De slankere constructie is ideaal voor degenen die vaak onderweg zijn, en de levensduur van de batterij is zelfs een tikkeltje beter dan de Switch met 3-7 uur, afhankelijk van wat je speelt. Het komt ook in levendige kleuren.

"Ondanks dat enkele van de meer unieke functies en sterke punten van de Switch zijn ontdaan, is de Switch Lite een perfecte console voor gamers die onderweg zijn of voor degenen die de voorkeur geven aan handheld - en over de prijs v alt moeilijk te twisten. " - Zach Sweat, producttester

Beste budgettablet: Amazon Fire HD 8-tablet

Image
Image

De Fire HD 8 is niet de meest betaalbare tablet van Amazon (de Fire 7 kost minder), maar hij raakt een goede plek in termen van prijs, kracht en functies. Met de Amazon Fire HD 8 krijg je een 8-inch high-definition aanraakscherm, een degelijke quad-coreprocessor en een batterij van 12 uur. En hoewel je waarschijnlijk niet veel zou verwachten van een budgettablet, zijn de resultaten behoorlijk verrassend, zoals onze recensent opmerkte.

In tegenstelling tot de goedkopere Fire 7, is de Fire HD 8 solide in staat om 3D-games zoals racefavoriet Asph alt 9: Legends uit te voeren, samen met de meeste andere games die te vinden zijn in de Appstore van Amazon. Het is ook een goede tablet om te lezen, niet-gaming-apps uit te voeren en tv-programma's en films te kijken, met een zeer draagbaar formaat en een uitstekende bijpassende prijs.

Image
Image

"De Fire HD 8 is absoluut geen krachtpatser in zakformaat, maar als je door de vele compromissen in zijn besturingssysteem kunt navigeren, is het de moeite waard. " - Jordan Oloman, Product Tester

Beste voor jonge kinderen: Amazon Fire HD 8 Kids Edition

Image
Image

Als je op zoek bent naar een tablet die een jong kind kan vermaken, is er geen betere optie dan de Amazon Fire HD 8 Kids Edition. Ouders zullen dol zijn op alles aan dit draagbare apparaat, te beginnen met het ontwerp. De tablet is niet alleen verpakt in een sponsachtige, kleurrijke schuimhoes die hem beschermt tegen vallen en deuken, maar Amazon zal de eerste twee jaar een kapotte eenheid vervangen.

Amazon's content-ecosysteem is overvloedig, maar je krijgt ook de toegevoegde bonus van een gratis jaarabonnement op de FreeTime Unlimited premium-service, die onbeperkte toegang biedt tot games, tv-programma's, boeken en meer. Er zijn modellen met 8-inch en 10-inch schermen beschikbaar, elk met dezelfde kernvoordelen.

Beste Apple-gamingtablet: Apple iPad Pro 12,9-inch (4e generatie 2020)

Image
Image

Alle iPads van de huidige generatie van Apple zijn geweldige mobiele gaming-apparaten, met de iPad op instapniveau die onlangs is geüpgraded naar de snelle A12 Bionic en de duurdere modellen met nog nieuwere en snellere processors. Maar als je het grootste en beste scherm wilt om al je favoriete touchscreen-games te laten zien, kun je niet beter doen dan de 12,9-inch iPad Pro. Lance Ulanoff heeft het op de proef gesteld en vond het geweldig hoe dicht de hardware en mogelijkheden bij een laptopervaring kwamen.

De huidige iPad Pro, uitgebracht begin 2020, is een beest, met een snellere A12Z Bionic-chip die speciaal voor de tablet is verbeterd, en dat enorme scherm is een verbluffend OLED-paneel met een zijdezachte 120Hz ProMotion-functie. Het heeft voordelen toegevoegd zoals een LIDAR-dieptecamera die augmented reality-apps verbeterde, en net als alle andere huidige iPads ondersteunt het de Apple Pencil-stylus. Maar voor games, weet dit: het scherm is ongelooflijk en het heeft de kracht om te evenaren.

"Dankzij krachtigere componenten en een hybride besturingssysteem (iPadOS 13.4) is de iPad Pro niet langer alleen een tablet. Het is een computer in een scherm die wacht op een toetsenbord en muis." - Lance Ulanoff, producttester

Beste Android-gamingtelefoon: Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

Image
Image

Als je meer een Android-fan bent, dan is de meest luxueuze en capabele telefoon die je vandaag kunt kopen om te gamen ongetwijfeld de Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G. Net als eerdere Note-modellen is deze vlaggenschip-smartphone erg groot, erg krachtig en heeft hij een uitklapbare stylus voor tekenen, notities maken en andere taken.

Wat is er deze keer nieuw? Welnu, de Note 20 Ultra 5G heeft een enorm 6,9-inch scherm met een zeer scherpe QHD + -resolutie, plus een Qualcomm Snapdragon 865+ processor en een stevige 4, 500 mAh-batterij erin. Hoewel Android niet de exclusieve games heeft die te vinden zijn op Apple Arcade, heeft het de overgrote meerderheid van andere mobiele topgames die momenteel op de markt zijn, en ze zien er prachtig uit en spelen prachtig op zijn grote (maar erg dure) handset.

Beste nostalgie: Nintendo Game & Watch: Super Mario Bros

Image
Image

De Nintendo Game & Watch: Super Mario Bros. handheld brengt retro-gaming naar een compact handheld-apparaat dat doet denken aan de klassieker. Het ontwerp is aantrekkelijk met zijn rode en gouden behuizing, het LCD-scherm is helder en het is vooraf geladen met Super Mario Bros., Super Mario Bros. 2 (The Lost Levels) en Ball. Er zijn ook 35 verborgen interacties die je tijdens het spelen kunt ontgrendelen. Er zijn zelfs single- en multiplayer-modi beschikbaar. Voor zijn betaalbare prijs kun je niet fout gaan met deze handheld als kousenvuller.

"Vanaf het moment dat je de doos oppakt en openklapt, stra alt het ontwerp old-school cool en nostalgie uit." - Emily Isaacs, producttester

Beste officiële retro-handheld: AT Games Atari Flashback Portable Game Player

Image
Image

Heb je zin om Atari's klassieke games uit de jaren 70 en 80 opnieuw te bekijken? Dat is precies waar de officieel gelicentieerde Atari Flashback Portable voor is ontworpen. Dit alles-in-één-apparaat bundelt 70 games, waardoor het een geweldige keuze is voor een goedkope handheld die je gemakkelijk kunt starten wanneer je maar wilt met een ouderwetse geweldige game.

Het is een compacte handheld met een klein 2,8-inch scherm, maar de eenvoudige graphics van die tijd zien er hier prima uit, met games als Pac-Man, Frogger, Pitfall en Adventure klaar voor je aandacht. Je kunt zelfs een SD-geheugenkaart aansluiten om meer games te installeren, of een kabel (niet meegeleverd) gebruiken om hem op een tv aan te sluiten om de retro-sensatie helemaal opnieuw te creëren.

Beste Raspberry Pi-handheld: GeeekPi Retroflag GPi-bundel

Image
Image

Wilt u een leuk project maken van het kopen van een handheld-spelsysteem? De GeeekPi Retroflag GPi-bundel biedt precies dat, omdat je alle onderdelen krijgt die nodig zijn om een functionerende handheld te bouwen die geëmuleerde games van klassieke consoles zoals de Super Nintendo, Sega Genesis, Game Boy en NES kan spelen.

Deze set is gebaseerd op de kleine en betaalbare Raspberry Pi Zero W single-board computer, die je in de Game Boy-imiterende behuizing monteert. Je krijgt ook een 2,8-inch scherm, een microSD-kaart van 32 GB en alle andere onderdelen die nodig zijn om een werkend apparaat in elkaar te zetten. Dit vereist enige technische knowhow, maar wordt geleverd met instructies - plus er zijn heel veel Raspberry Pi-tutorials die er zijn. Je zult des te meer tevreden zijn als je iets speelt dat je zelf hebt gebouwd.

De Nintendo Switch is zonder twijfel de beste draagbare gameconsole die vandaag beschikbaar is, met de goedkopere Switch Lite een sterk alternatief als je het zonder de tv-dockingmogelijkheden kunt stellen. Anders kan een kwaliteitssmartphone zoals de Apple iPhone 11 Pro Max of Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G een groot scherm en toegang tot duizenden leuke games bieden.

Over onze vertrouwde experts:

Andrew Hayward is een freelance schrijver en redacteur die sinds 2006 over games en gadgets schrijft. Zijn werk is verschenen in meer dan 100 publicaties over de hele wereld.

Zach Sweat is een ervaren technisch recensent en redacteur die eerder is gepubliceerd in IGN, Void Media en anderen. Hij beoordeelde veel van de beste handheld-apparaten op deze lijst, met name de Nintendo Switch en Nintendo Switch Lite, die hij prees omdat ze bijna onverslaanbaar waren in de handheld-gameruimte.

Jordan Oloman is een technisch recensent en schrijver die games en producten voor Kotaku, Eurogamer, IGN, GameMe en RockPaperShotgun heeft behandeld. Hij stelde de Fire HD 8 op de proef en vond de budgetprijs en redelijke spelprestaties, vooral voor kinderen, goed.

Emily Isaacs schrijft sinds 2019 voor Lifewire. Als fervent gamer en tech-enthousiasteling heeft ze verschillende games en mobiele apparaten behandeld.

Waar moet je op letten bij een handheld gamesysteem:

Spelselectie - Hardware is niet erg handig zonder geweldige games om erop te spelen, dus overweeg in welke games je het meest geïnteresseerd bent - en hoeveel je bereid bent aan hen te besteden. De Switch heeft de beste selectie van meeslepende, diepgaande games, maar ze verkopen voor maar liefst $ 60. Wil je gewoon wat leuke afleidingen? Je smartphone of een tablet kan het lukken.

Battery Life - Als je van plan bent om lange sessies buitenshuis te spelen, zoals tijdens het reizen, dan moet je bedenken hoe lang een draagbare spelsysteem kan duren. De Switch en Switch Lite geven je bijvoorbeeld 4-5 uur uptime, dus misschien wil je een batterijpakket meenemen als je een lange vlucht voor de boeg hebt.

Connectiviteit - De meeste apparaten op deze lijst hebben Wi-Fi-mogelijkheden voor het downloaden van digitale games, maar niet allemaal. Ze kunnen ook online connectiviteit bieden voor multiplayer-games, of het nu gaat om actieve wedstrijden of asynchrone, turn-based schermutselingen.

Aanbevolen: