Acuvar 50-inch aluminium camerastatief: een miniversie van een typisch statief

Inhoudsopgave:

Acuvar 50-inch aluminium camerastatief: een miniversie van een typisch statief
Acuvar 50-inch aluminium camerastatief: een miniversie van een typisch statief
Anonim

Bottom Line

Het Acuvar 50-inch aluminium camerastatief is een lichtgewicht en reisklaar smartphonestatief, maar het mist duurzaamheid en finesse van het ontwerp.

Acuvar 50" inch aluminium camerastatief

Image
Image

We hebben het Acuvar 50-inch aluminium camerastatief gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Selfiesticks kunnen handig zijn, maar als je op zoek bent naar een manier om regelmatig video's en foto's te maken vanaf je smartphone, dan kan een statief zoals het Acuvar 50-inch aluminium camerastatief je helpen vast te leggen en op te nemen wat je wilt. willen met wat extra en mogelijk zelfs handsfree stabiliteit.

We speelden met dit statief om te zien hoe gemakkelijk het was om het aan te passen en te gebruiken met onze smartphone.

Ontwerp: dun en zonder franje

Het Acuvar 50-inch aluminium camerastatief ziet eruit als uw gemiddelde full-size statief. Het heeft zelfs een waterpas, rubberen grepen aan de onderkant van de poten en een camerabevestiging waarvan de fabrikant beweert dat deze werkt met digitale camera's. Het is moeilijk om volledig vertrouwen te hebben in die bewering, aangezien dit statief slechts één pond weegt. Opgevouwen meet hij slechts 15 x 3 x 3 inch (HWD), hoewel hij tot 50 inch lang kan worden. En hoewel het van aluminium is gemaakt, voelen de poten ongelooflijk hol en dun aan. Dit wordt nog verergerd wanneer ze tot hun volledige capaciteit worden uitgebreid.

Image
Image

De smartphonehouder is uitbreidbaar van 2,3 tot 3,5 inch, en dat wordt mogelijk gemaakt door een veer waarmee je de houder handmatig kunt uitbreiden om je telefoon erin te schuiven. Maar dit is een onhandige beweging. Het binnenste gedeelte van de houder is opgevuld, maar de grijpgebieden aan elke kant zijn geperforeerd en schuren tegen de zijkanten van een smartphone. We hebben geen krassen opgemerkt, maar het ontwerp is minder dan ideaal om een telefoon zonder hoesje vast te houden. De berg zelf is niet de meest veilige. Het is een beetje wiebelig wanneer het wordt geduwd zonder een apparaat in de smartphonehouder, en blijft buigen als de telefoon erin zit. Dit heeft er nooit toe geleid dat de telefoon niet op zijn plaats viel, maar het wekte ook niet veel vertrouwen bij het bouwen van deze functie.

Er is niets opmerkelijks aan het ontwerp, dat niet moeilijk te gebruiken is, maar het voelt onstabiel en ongeraffineerd aan.

Configuratieproces: Klaar uit de doos

Instellen is vrij eenvoudig. Dit statief is echt klaar om direct uit de doos te gaan zodra u de houder en de mobiele telefoonadapter op het statief plaatst. Er is een snelontgrendelingsfunctie die bedoeld is om de houder snel te kunnen plaatsen en verwijderen. Het is een leuke gedachte, maar het plaatsen van deze is nauwelijks bliksemsnel, omdat de plaat onder een precieze hoek in en uit de houder moet worden bewogen. Als je het goed doet, is het relatief naadloos. Deze inconsistentie tijdens het installatieproces zette zich voort in algemeen gebruik, waar we ontdekten dat we de hoek consequent een beetje verkeerd hadden.

Image
Image

Het aanpassen van de beenlengte was veel gemakkelijker, maar we merkten wel dat ze een beetje bleven hangen bij het intrekken. Toch was er niets ongelooflijk moeilijk aan het draaien van de smartphone-houder op de bovenkant van de montageplaat en het vastmaken aan het statief. Het was gewoon een beetje omslachtig om met de snelkoppelingsplaat te moeten prutsen.

Wat we een beetje zenuwslopend vonden, waren de kleine haperingen die we ondervonden bij het maken van foto's.

Prestaties: Over het algemeen voldoende

Het Acuvar 50-inch aluminium camerastatief presteert voor het grootste deel op alle manieren die het belooft. Hoewel we problemen hadden met de functionaliteit van de snelkoppelingsplaat, is het handig als het werkt. De poten waren relatief eenvoudig in te korten en te verlengen, en we waardeerden de gemakkelijke hoekaanpassing van verticale naar horizontale oriëntatie, met een gemakkelijke kanteling van de hendel.

Image
Image

We hebben ontdekt dat het Acuvar-statief goed werkt voor het maken van portretten of selfies. En hoewel een timer dit product zou verbeteren, konden we onze iPhone-timerfunctie gebruiken voor eenvoudig, handsfree fotograferen. Omdat dit niet het zwaarste statief is, waren we verrast door hoe stabiel het op vlakke oppervlakken aanvoelde. Door de hobbeligere buitenoppervlakken voelden we ons echter minder zelfverzekerd en een simpele, onbedoelde stoot van een van de poten zorgde ervoor dat het statief naar beneden viel.

Hoewel we problemen hadden met de functie van de snelkoppelingsplaat, is het handig als het werkt.

Wat we een beetje zenuwslopend vonden, waren de kleine haperingen die we ondervonden bij het maken van foto's. De benen leken bijvoorbeeld soms niet goed uitgelijnd te raken en moesten worden overgehaald bij het verplaatsen van langere naar kortere lengtes. En een iPhone 6S met een hoesje paste zo goed in de smartphonehouder dat we wat knellen in de hand ervoeren bij het verwijderen van de telefoon.

Image
Image

Prijs: u beta alt mogelijk meer voor wat u krijgt

Dit Acuvar-statief heeft een adviesprijs van $ 22, wat niet veel geld is. Maar gezien de beschikbaarheid van zwaardere statieven die minder dan $ 50 kosten en geschikt zijn voor DSLR's en smartphones, kunnen de kosten van dit product de waarde voor uw behoeften overschrijden. Er zijn andere statieven voor smartphones binnen een vergelijkbare prijsklasse die worden geleverd met handige afstandsbedieningen en andere accessoires, maar u kunt dezelfde problemen ondervinden met een gebrek aan duurzaamheid.

Het Acuvar 50-inch aluminium camerastatief is als een miniversie van een full-size statief, maar zonder zoveel inhoud en betrouwbaarheid.

Acuvar 50-inch aluminium camerastatief versus Fotopro 3400 Pro digitaal statief

Voor ongeveer $ 9 meer, biedt het Fotopro 3400 Pro digitale statief (zicht op Amazon) extra compatibiliteit met een aantal apparaten, waaronder smartphones, GoPro's en zelfs DSLR's. De hoogtecapaciteit is slechts 48 inch, maar dit statief is geschikt voor maximaal 4,4 pond. De fabrikant geeft niet aan hoeveel gewicht het Acuvar 50-inch statief aankan, maar hij maakt ook geen melding van compatibiliteit met andere apparaten dan smartphones. De Fotopro wordt naast een smartphone en GoPro-houder ook geleverd met een Bluetooth-afstandsbediening. Als u op zoek bent naar meer veelzijdigheid en betrouwbaarheid van een smartphonestatief, kunt u deze hier vinden.

Bekijk enkele van onze andere aanbevolen statieven voor smartphones, starterkits voor smartphonecamera's en de beste smartphonecamera's.

Een betaalbaar statief dat bijna net echt is

Het Acuvar 50-inch aluminium camerastatief is als een miniversie van een full-size statief, maar zonder zoveel inhoud en betrouwbaarheid. Het biedt een aantal wenselijke eigenschappen, zoals verstelbaarheid in opnamehoogte en -hoeken, maar het wankele en enigszins precaire karakter van het ontwerp vereist een extra mate van voorzichtigheid waardoor een beetje meer uitgeven een betere afweging kan zijn.

Specs

  • Productnaam 50" inch aluminium camerastatief
  • Product Merk Acuvar
  • MPN 50INTRIPOD
  • Prijs $13.95
  • Gewicht 1 lbs.
  • Productafmetingen 15 x 3 x 3 inch.
  • Compatibiliteit De meeste smartphones
  • Accessoires Smartphonehouder, draagtas
  • Garantie Nee

Aanbevolen: