Hoe de toetsenbordverlichting op een HP-laptop aan te zetten

Inhoudsopgave:

Hoe de toetsenbordverlichting op een HP-laptop aan te zetten
Hoe de toetsenbordverlichting op een HP-laptop aan te zetten
Anonim

Wat te weten

  • Druk op de toets voor de achtergrondverlichting van het toetsenbord - deze bevindt zich meestal in de rij met F-toetsen.
  • Je kunt er nogmaals op drukken om de achtergrondverlichting uit te schakelen.
  • Op sommige HP-laptops moet u mogelijk eerst op de functietoets (FN) drukken.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de achtergrondverlichting van het toetsenbord op een HP-laptop inschakelt. Het kan voor sommige, met name oudere modellen, enigszins afwijken, maar de meeste HP-laptops gebruiken dezelfde methode en hebben de sleutel op dezelfde plaats.

Toetsenbordverlichting inschakelen op HP laptops

HP heeft het inschakelen van de achtergrondverlichting van het toetsenbord uiterst eenvoudig gemaakt. Bij de meeste moderne HP-laptops hoeft u slechts op een enkele toets te drukken om de toetsenbordverlichting in en uit te schakelen.

  1. Zet uw HP-laptop aan met de aan/uit-knop.
  2. Zoek de toetsenbordverlichtingstoets op uw toetsenbord. Het bevindt zich in de rij Functie F-toetsen aan de bovenkant van het toetsenbord en ziet eruit als drie vierkanten met drie lijnen die uit het linkervierkant flitsen.

    Image
    Image
  3. Druk erop. De toetsenbordverlichting moet dan aan gaan. U kunt het weer uitschakelen door op dezelfde toets te drukken.

    Image
    Image

Sommige modellen kunnen vereisen dat u tegelijkertijd op de FN-toets drukt. Het bevindt zich meestal in de onderste rij van het toetsenbord, vaak tussen de linker Ctrl- en Windows-toetsen.

De luminantietoetsen gebruiken

Je kunt de helderheid van de achtergrondverlichting van je toetsenbord aanpassen met de afzonderlijke luminantietoetsen. Ze bevinden zich ook in de bovenste rij FN-toetsen en worden aangegeven met grote en kleinere knipperende lichtsymbolen.

Als je deze stappen hebt gevolgd en je achtergrondverlichting gaat niet aan of gaat maar een korte tijd aan voordat hij weer uitgaat, zijn er enkele oplossingen die je kunt proberen.

  • Controleer of uw laptop toetsenbordverlichting heeft op de ondersteuningswebsite van HP of in de handleiding van uw laptop.
  • Ga naar het BIOS van uw HP laptop en zoek naar een instelling met de naam Action Keys. Zorg ervoor dat het is ingeschakeld.
  • Navigeer in het BIOS van uw HP laptop naar Advanced > Built-in Device Options en zoek naar Backlit keyboard time-out. Stel het in op hoe lang je achtergrondverlichting wilt inschakelen.

Bottom Line

Veel HP-laptops hebben toetsenborden met achtergrondverlichting, sommige slechts in één kleur, andere met wat bekend staat als RGB-verlichting, die kan worden aangepast om verschillende kleuren weer te geven. Het hangt af van uw laptopmodel.

Hoe schakel ik de toetsenbordverlichting in op mijn HP-laptops in Windows 10?

Hoewel de meeste HP-laptops Windows 10 gebruiken, maakt het niet uit welk besturingssysteem uw HP-laptop heeft. U kunt de toetsenbordverlichting inschakelen met behulp van de speciale toetsenbordverlichtingstoets, zoals in de bovenstaande instructies.

Hoe laat ik het toetsenbord van mijn laptop oplichten?

HP-laptops hebben een speciale toets om de toetsenbordverlichting in en uit te schakelen en aparte toetsen om de helderheid aan te passen. Sommige laptops hebben een vergelijkbare opdrachttoets, terwijl andere speciale applicaties hebben om de verlichting in te schakelen en aan te passen. Dit hangt af van het merk en model van uw laptop.

FAQ

    Hoe schakel ik toetsenbordverlichting in op mijn HP OMEN-laptop?

    Gebruik de F5 of FN+F5 combinatie om de achtergrondverlichting van uw toetsenbord in te schakelen. Pas de lichtintensiteit, zones en animaties aan vanuit het OMEN Command Center > Lighting > Toetsenbord.

    Hoe zet ik de toetsenbordverlichting op HP Pavilion-laptops aan?

    Sommige HP Pavilion-laptops hebben helemaal geen achtergrondverlichting. Als je hebt bevestigd dat je model deze functie heeft, probeer dan de F5-toets, zelfs als deze leeg is. Als alternatief kan uw model een andere toets gebruiken, zoals F4, F9 of F11 alleen of in combinatie met de FN toets.

Aanbevolen: