De 8 beste studiolichtsets voor fotografen, getest door experts

Inhoudsopgave:

De 8 beste studiolichtsets voor fotografen, getest door experts
De 8 beste studiolichtsets voor fotografen, getest door experts
Anonim

Je camera is slechts één onderdeel van het maken van foto's en video's. Misschien nog wel belangrijker dan de camera die je gebruikt, is hoe je je scène verlicht. In veel gevallen is natuurlijk licht van de zon misschien alles wat je nodig hebt, maar als je binnenshuis fotografeert en scherpe foto's van producten wilt maken, of als je professioneel ogende video's voor YouTube maakt, dan is het misschien de moeite waard om in te investeren verlichtingsapparatuur.

Je zou dit alleen kunnen doen, maar veel componenten passen in een goed afgeronde verlichtingsopstelling. Als je het stuk voor stuk koopt, moet je de tijd nemen om te onderzoeken en te selecteren welke afzonderlijke componenten je moet kopen, en het zal waarschijnlijk vrij duur zijn. Het tijd- en kostenbesparende alternatief is om een lichtset te kopen.

Welke kit je krijgt, hangt af van wat je van plan bent te fotograferen: portretten, producten, stillevens, macro-afbeeldingen van insecten of zelfs video op een groen scherm waarmee je echt creatief kunt worden en verschillende achtergronden kunt toevoegen wanneer je aan het het bewerken van de beelden op uw pc. We hebben een uitgebreide en gevarieerde reeks van de beste verlichtingskits samengesteld waarmee je verbluffende foto's en video's kunt maken in verschillende genres.

Beste algemeen: Godox SL-60 2x LED-videoverlichtingskit

Image
Image

Ik gebruik persoonlijk een Godox SL-60-lamp als onderdeel van mijn fotostudio thuis, en ik vind het absoluut onmisbaar. Deze kit bevat twee van hen, plus standaards, softboxen (grote doorschijnende kappen die worden gebruikt om het licht te verspreiden) en een draagtas, voor een schokkend lage prijs. Deze lampen zijn perfect voor zowat elk foto- of videoproject, en als je op een dag besluit om je fotografie-opstelling uit te breiden of te upgraden, zijn ze goed genoeg om te integreren in bijna elke high-end verlichtingsopstelling.

De SL-60 wordt zo genoemd omdat hij is uitgerust met lampen van 60 watt, die meer dan helder genoeg zijn voor beginnende fotografen. Ze zijn dimbaar van 10-100% en zijn ingesteld op een optimale temperatuur van 5600 kelvin (de kleur van het licht dat normaal gesproken wordt waargenomen tijdens normale daglichturen). Het continue licht leent zich voor zowel foto- als videowerk en de lamp heeft een groot koellichaam om oververhitting te voorkomen.

Dit is de verlichtingsset die ik persoonlijk zou aanbevelen aan mijn vrienden en familie. Het is echt top.

Runner-Up, beste algemeen: Weifeng Premium Portrait Photography Studio Lighting Kit

Image
Image

Als je op zoek bent naar een completere kit dan de barebones Godox-set, wordt de Premium Photography Studio Lighting Kit van Weifeng geleverd met veel meer bruikbare studioapparatuur dan de Godox.

Het bevat vier verstelbare verlichtingsstandaards met twee witte en twee zwarte paraplu's, vier 45W gloeilampen en een 8 bij 10 voet achtergrondframe met drie achtergronden (zwart, wit en groen). Als je nog geen apparatuur hebt, of als je een professionele fotograaf bent die op zoek is naar een lichtgewicht en flexibele reisset, dan is dit een geweldige optie. Het geheel weegt slechts 26 pond en is snel op te zetten en af te breken. Het nadeel is dat de lampen in deze kit lang niet zo hoogwaardig zijn als die in de Godox-kit.

Beste voor productfotografie: OrangeMonkey Foldio3

Image
Image

Als je producten vanuit je huis of klein bedrijf online verkoopt, is het van vitaal belang om duidelijke afbeeldingen van hoge kwaliteit te hebben voor je website of andere online winkelpuien. De Foldio3 van OrangeMonkie neemt een groot deel van de uitdaging en steile leercurve van productfotografie op zich door een alles-in-één oplossing te bieden die alles bevat wat je nodig hebt om foto's te maken waarmee je waren in een mum van tijd uit de virtuele schappen vliegen.

De Foldio3 maakt gebruik van een magnetisch clipsysteem zodat hij in slechts enkele seconden kan worden gemonteerd of afgebroken, en hij kan worden opgeborgen in een zeer compact en draagbaar pakket voor reizen of opslag op locaties waar ruimte schaars is.

Niet-reflecterende zwart-witte achtergronden zijn inbegrepen, die zijn gemaakt van plastic en gemakkelijk schoon te maken zijn. Het ingebouwde multi-light-systeem is ontworpen om harde schaduwen op uw onderwerp te minimaliseren. Het enige nadeel is dat je wordt beperkt door de grootte van de behuizing in welke producten je kunt fotograferen, aangezien de grootste versie slechts 25 inch breed is.

Zelfs als je het je niet kunt veroorloven om in een mooie camera te investeren, kun je met de Foldio3 professioneel ogende foto's maken, gewoon met je telefoon.

Beste voor veelzijdigheid: Lume Cube 2.0 Pro Lighting Kit

Image
Image

Als je niet zeker weet wat je precies nodig hebt van een verlichtingsset, dan is de Lume Cube 2.0 Pro Lighting Kit een geweldige optie. Deze kleine lampjes produceren een verrassende hoeveelheid licht ondanks hun kleine formaat, en hebben een schat aan talenten verborgen in hun bescheiden buitenkant. De Cube 2.0 is ontworpen om te worden gekoppeld aan zowat elke camera, van een high-end pro-spiegelloze camera tot je smartphone, of zelfs vastgebonden aan je drone.

De lichten zelf zijn dimbaar en kunnen zowel als continulicht of als flitser voor foto's worden gebruikt, en kunnen worden bediend via een Bluetooth-verbinding. De kit bevat een aantal modifiers waarmee de kenmerken van het licht kunnen worden gewijzigd. De enige nadelen zijn dat de kit wat duur is, en de lichten, hoewel opmerkelijk helder, zijn niet erg handig in zonovergoten omstandigheden.

Voor fotografen en videografen die onderweg zijn en in verschillende scenario's moeten fotograferen, is de Lume Cube 2.0 Pro Lighting Kit gemakkelijk een van de meest veelzijdige op de markt.

Beste budget: Julius Studio-paraplukit

Image
Image

Als je op zoek bent naar een solide starterskit zonder vooraf te veel te investeren, is deze budgetoptie van Julius Studio de juiste keuze. Het is superlicht en weegt slechts tien pond en wordt geleverd met een eigen draagtas, waardoor het bruikbaar is voor op reis.

Deze kit bevat twee verstelbare standaards van 86 inch en een tafelstandaard van 28 inch die verschillende opstellingen mogelijk maken. Het wordt ook geleverd met twee 33-inch paraplu's en drie 45W fluorescentielampen, dus het is klaar voor gebruik uit de tas. Als budgetkit voor binnenfotografie is dit een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Beste waarde: StudioFX 2400W Softbox-verlichtingsset met achtergrond

Image
Image

Als je een complete indoor studioruimte wilt opzetten, maar niet te veel ruimte wilt innemen, dan is deze kit van StudioFX compact en heeft zo ongeveer alles wat je nodig hebt in de tas. Het omvat twee standaards van zeven voet met koppen met vier sockets, een overheadgiek met een kop met één socket, een verstelbare achtergrondstandaard en drie achtergronden (zwart, wit en groen).

Het paar koppen met vier sockets wordt geleverd met 45W-lampen en geeft een goede hoeveelheid licht, maar sommige van de meegeleverde softboxen zijn aan de kleine kant met elk 16 x 24 inch. De overhead softbox is groter op 20 x 28 inch. De twee verticale standaards zijn verstelbaar tot zeven voet en de giekarm is verstelbaar tot bijna zes voet. Dit is niet de grootste kit, maar dat is juist een voordeel als je in een kleinere ruimte werkt. Voor het geld biedt deze kit een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Beste voor buiten: Broncolor Siros 800 L batterijgevoede 2-lichts buitenset

Image
Image

Als je beweging buiten wilt bevriezen op locaties zonder een beschikbare stroombron, wees dan voorbereid op het grote geld. Je kunt er niet omheen dat de Broncolor Siros 800 L batterijgevoede 2-lichts buitenset super duur is. Als je echter een verlichtingsset nodig hebt die de zon kan overweldigen en kan synchroniseren met je camera om actie te bevriezen, ongeacht hoe snel je scène beweegt, dan moet je bereid zijn om net zoveel of meer in je verlichtingsset te investeren als in je camera.

De Siros 800L kan tot 220 schoten afvuren op maximaal vermogen en met snelheden tot 1/18000ste van een seconde op minimaal vermogen, of tot 1/7400 op maximaal vermogen. Het nadeel, afgezien van de prijs, is dat je voor je eigen lichtstatieven en de Broncolor RFS2 moet zorgen.2 zender voor flitssynchronisatie. De kit bevat de lichten, batterijen en oplader, flitsbuizen, een zilver/zwarte paraplu, softbox, speedring, sync-kabel en rugzak met wielen en uitschuifbare handgreep.

Je kunt echt niet fout gaan met de Godox SL60 2x LED-videoverlichtingsset, ongeacht het onderwerp dat je wilt fotograferen. Hiermee kun je beginnen met professionele lampen voor een betaalbare prijs, maar met apparatuur die geen stof vergaart als je je thuisstudio upgradet en uitbreidt.

FAQ

    Wie heeft een lichtset nodig?

    Iedereen, van beginnende hobbyisten tot professionele fotografen, kan profiteren van een hoogwaardige verlichtingsset. De juiste verlichting kan elk beeld drastisch verbeteren, van product- tot glamourfoto's, en een geweldige verlichtingsset is de beste manier om snel en eenvoudig de omstandigheden te creëren die je nodig hebt.

    Hoeveel watt heb ik nodig voor mijn studio/opnameruimte?

    Uw behoeften zullen sterk variëren, afhankelijk van factoren zoals ISO, belichting en andere modifiers, maar over het algemeen is 2000 W gecombineerd licht voldoende voor continu-opnamen in een kleinere studio, terwijl voor een grotere ruimte tot dubbele (of meer) dat wattage.

    Heb ik een softbox nodig?

    Een softbox vermindert het uiterlijk van harde, schokkende schaduwen door licht te verspreiden op een gelijkmatige manier die het oog lust. Hoewel ze geen vereiste zijn, kunnen ze je foto's zeker een professionele uitstraling geven die traditioneel licht niet geeft.

Waar moet je op letten bij een Studio Light Kit

Flits versus constante verlichting - Een belangrijke keuze die u moet maken bij het kiezen van een verlichtingsset is of u een kortstondig licht wilt voor individuele afbeeldingen, of een licht dat uw onderwerp constant verlicht.

Voor beginners zal een constant licht veel gemakkelijker te gebruiken zijn, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over het synchroniseren van je camera met de flitser en je je opname gemakkelijker kunt samenstellen. Een typische flitser produceert echter helderder licht dan een constant licht, vooral in de instapuitrusting.

Draagbaarheid - Verlichtingssets variëren enorm in grootte, van ongeveer de grootte van een laptopcomputer tot degenen die enorme plunjezakken vullen wanneer ze zijn neergeklapt. Ook van cruciaal belang om te overwegen is hoe moeilijk de kit is om te demonteren en weer in elkaar te zetten. Als u uw verlichting mee moet nemen naar verschillende locaties, dan zijn de afmetingen bij het opbergen, het gewicht en het gemak van montage essentiële factoren om rekening mee te houden.

Lichtregeling - Veel verlichtingssets worden geleverd met ingebouwde bedieningselementen om de kleur en helderheid van het licht aan te passen. Voor beginners zijn dergelijke bedieningselementen misschien niet strikt noodzakelijk, maar naarmate je leert en vordert, zullen ze nuttiger worden.

Over onze vertrouwde experts

Andy Zahn schrijft sinds 2019 voor lifewire over verschillende onderwerpen, maar is gespecialiseerd in fotografiegerelateerde producten. Andy is een professionele fotograaf die alles vastlegt, van productfoto's tot landschappen en natuurfoto's. Andy gebruikt studiolampen zowel voor foto's als voor videoproductie.

Emmeline Kaser is een voormalig redacteur van Lifewire's productoverzichten en recensies. Ze is een ervaren productonderzoeker die gespecialiseerd is in consumententechnologie.

Aanbevolen: