De 8 beste cameraflitsers voor DSLR, getest door experts

Inhoudsopgave:

De 8 beste cameraflitsers voor DSLR, getest door experts
De 8 beste cameraflitsers voor DSLR, getest door experts
Anonim

Ervaren fotografen weten dat de juiste externe cameraflitser een game-changer kan zijn bij het fotograferen. Ze zijn ook een must voor studio-opnamen, omdat de beste cameraflitsers het licht gelijkmatig kunnen verspreiden, waardoor ongewenste schaduwen worden verwijderd om een mooi, helder onderwerp te creëren.

Hoewel ze niet per se essentieel zijn voor gewone fotografen, bieden cameraflitsers enkele waardevolle voordelen: de juiste flitser kan "rode ogen" verminderen bij het maken van portretten en ze kunnen ook de levensduur van de batterij van uw camera verlengen, aangezien u heeft gewonnen wees niet afhankelijk van de flitser van je camera voor verlichting.

Als je op zoek bent naar een nieuwe flitser, of er een voor de eerste keer wilt uitproberen, zijn hier de beste cameraflitsers die momenteel op de markt zijn voor zowel ervaren als amateurfotografen. We hebben rekening gehouden met factoren zoals prijs, grootte, gebruiksgemak, functionaliteit en compatibiliteit, maar houd er rekening mee dat niet elke flitser werkt met elke DSLR of spiegelloze camera.

Als je op zoek bent naar meer manieren om het meeste uit je nieuwe flitser te halen, duik dan zeker in onze gids voor het maken van geweldige flitsfoto's. Dit zijn de beste cameraflitsers op de markt van topmerken zoals Canon, Neewer en Nikon.

Beste algemeen: Canon Speedlite 430EX III-RT flitser

Image
Image

Als je op zoek bent naar een professionele flitser, dan is een van de beste die er is de Canon Speedlite 430EX III-R. Hoewel het een premium prijs vraagt, worden Canon-fotografen beloond met een duurzame en solide flitser van hoge kwaliteit voor veelzijdige opnamen in vrijwel elke omgeving. Met een menu op het scherm is het eenvoudig om je bedieningselementen in te stellen en de perfecte foto te maken.

De Speedlite 430EX biedt gebruikers een compact, draagbaar product met een bereik tussen 24 en 105 millimeter, met een maximaal richtgetal van 43 meter bij ISO 100 en een korte recyclingtijd. Dankzij radiotransmissie kun je hem ook op afstand bedienen om hem als flitser buiten de camera te gebruiken.

De Speedlite 430EX is een kleinere, lichtere en draagbare versie van Canon's Speedlite 600EX II-RT. Als u niet zo'n groot bereik nodig heeft, zult u merken dat de 430EX meer dan genoeg is voor uw behoeften. Het is een duurzaam, betrouwbaar product dat kan draaien, kantelen en versteld kan worden, zodat u de ideale lichtomstandigheden creëert.

Deze flitser weerkaatst het licht gelijkmatig en creëert prachtig licht voor portretten, maar het is een uitstekende keuze voor veel soorten fotografie. Met een hogere prijs is deze flitser ontworpen om professionals en ervaren amateurs aan te spreken die alles zullen waarderen waartoe hij in staat is.

Richtnummer: 141 (ISO 100) | Zoom Flitsbereik: 24 tot 105mm | Recyclingtijd: Ongeveer 0,1 tot 3,5 seconden

"De Canon Speedlite 430EX III-RT-flitser is een volledig uitgeruste flitser die vrijwel alle basis zal dekken die de meeste gebruikers nodig hebben in een op een camera gemonteerde flitser." - Jonno Hill, producttester

Image
Image

Beste budgetflitser voor Canon/Nikon: Neewer TT560 Flash Speedlite

Image
Image

Het is geen geheim dat fotografie-uitrusting een klein fortuin kan kosten, dus de goedkope en hoogwaardige Neewer TT560 is een aangename verrassing. Het is een effectieve, eenvoudige flitser zonder franje voor een betaalbare prijs - dit maakt het een geweldig instapmodel voor fotografen die voor het eerst een externe flitser willen proberen.

Nog beter, het is compatibel met een breed scala aan DSLR's, waaronder Canon en Nikon. Hoewel je geen LCD-scherm of draadloze mogelijkheden hebt, heb je wel een ingebouwde bounce-kaart en een groothoekdiffusor. Slave-modus, een andere coole functie, laat je automatisch je flitser afgaan wanneer hij voelt dat een andere flits afgaat, waardoor je extra licht krijgt en meer helderheid creëert. Dit wordt meestal alleen gezien op duurdere modellen, dus het is een topopname in de TT560.

Omdat het aantal functies echter kleiner is, kunnen fotografen het gebruik van externe flitsers snel onder de knie krijgen. Over het algemeen is het een betaalbare en eenvoudige flitser die uw fotografie naar een hoger niveau kan tillen, vooral voor portretten en studio-opnamen binnenshuis. Hoewel hij misschien niet genoeg pit heeft om indruk te maken op de profs, is de TT560 bedoeld voor beginnende en gemiddelde schutters die hun vaardigheden willen verbeteren.

Richtgetal: 38 (ISO 100) | Zoom Flash Range: Niet gespecificeerd | Recyclingtijd: Ongeveer 0,1 tot 5 seconden

"Deze flitser is van grote waarde voor iedereen die op zoek is naar extra licht en zonder veel geavanceerde controle. " - Jonno Hill, Product Tester

Image
Image

Beste flitser voor Nikon DSLR: Nikon SB-700 AF Speedlight-flitser

Image
Image

Voor Nikon-gebruikers is de SB-700 AF Speedlight-flitser van het merk een topoptie. Deze flitser is een behoorlijke investering, dus waarschijnlijk niet geschikt voor beginners. Ervaren fotografen zullen merken dat het een solide draadloze flitser is voor zowel binnen- als buitengebruik.

Het is compatibel met de meeste moderne Nikon DSLR's en hoewel het misschien niet het hoogste richtgetal heeft, is het nog steeds effectief dankzij i-TTL Flash Control. "i-TTL" staat voor intelligente door-de-lens meting en betekent dat de flitser automatisch communiceert met de camera en voor de juiste belichting zorgt. Dit is een geweldige functie bij evenementen of bij het fotograferen in wisselende omstandigheden, aangezien het set-upwerk voor u wordt gedaan.

We houden ook van de flexibiliteit van de SB-700, met zowel 360-graden rotatie als 90-graden kanteling. Het maakt de flitser ideaal voor zowel portret- als landschapsfoto's, omdat je de flitser gemakkelijk kunt positioneren zoals je hem nodig hebt. Gecombineerd met een geweldige recyclingtijd en een duurzame, hoogwaardige constructie, is de SB-700 de perfecte aanvulling op je cameratas als je met Nikon fotografeert.

Image
Image

Richtnummer: 92 (ISO 100) | Zoom Flitsbereik: 24 tot 120mm | Recyclingtijd: Ongeveer 2,5 tot 3,5 seconden

"Een gebied waar de Nikon SB-700 AF Speedlight-flitser uitblinkt in zijn oplaadtijd, of de tijd die nodig is voordat de flitser weer gebruiksklaar is na het flitsen. " - Jonno Hill, producttester

Beste budgetflitser voor iedereen: YONGNUO YN560 IV draadloze flitser Speedlite Master

Image
Image

Op zoek naar een flitser met een klein budget? De YONGNUO YN560-TX is het bekijken waard, zolang je van plan bent om met handmatige bediening te fotograferen. Deze solide flitser is compatibel met de meeste DSLR's en is te vinden voor minder dan $ 70.

Het bevat een ingebouwde draadloze verbinding en kan ook worden gebruikt als zender, waarmee u maximaal drie verlichtingsapparaten kunt bedienen. Het is snel, veelzijdig en lichtgewicht, maar nog steeds robuust, dus het biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding in termen van levensduur. Als je eenmaal de besturing onder de knie hebt (sommige knoppen zijn niet erg intuïtief), is het gemakkelijk te gebruiken.

Als deze flitser je aandacht heeft getrokken, houd er dan rekening mee dat hij alleen handmatig fotografeert, omdat hij geen TTL biedt. Dit maakt het ideaal voor opnamen met consistente verlichting, zoals studio- of onroerendgoedopnamen, maar is misschien niet geweldig voor evenementen of reizen. Zolang je echter de handmatige modus nodig hebt, zul je merken dat de YN560-TX een krachtige flitser is, ideaal voor beginners of mensen met basisflitsbehoeften.

Richtnummer: 19 (ISO 100) | Zoom Flitsbereik: 24 tot 105mm | Recyclingtijd: Ongeveer 3 seconden

"De Yongnuo YN560 IV Wireless Flash Speedlite Master heeft een robuust ontwerp dat niet het gevoel heeft dat de fabrikant heeft beknibbeld op bouwkwaliteit - een van onze grootste zorgen met budgetgerichte flitsers als deze." - Jonno Hill, producttester

Image
Image

Beste eigenschappen: Nikon SB-5000

Image
Image

Op zoek naar een van de beste cameraflitsers die je kunt kopen? Als je bereid bent om je portemonnee te openen, heeft de Nikon SB-500 een serieus indrukwekkende lijst met functies. Een van de beste is de toevoeging van een koelsysteem, waarmee Nikon beweert dat gebruikers tot 100 flitsen in één burst kunnen afvuren, waardoor de uitv altijd wordt verminderd. Fotografen kunnen ook gebruikmaken van het radiogestuurde geavanceerde draadloze verlichtingssysteem van de SB-500, waardoor het gemakkelijk is om met meerdere apparaten te fotograferen, zelfs in uitdagende omstandigheden.

Deze flitser kan van -7 tot 90 graden worden gekanteld en heeft een zoombereik van 24 tot 200 millimeter, waardoor je veel veelzijdigheid hebt. De SB-500 kwam op de markt nadat Nikon stopte met een van zijn meest populaire flitsers, de SB-910, waardoor de SB-500 de eerste Nikon-flitser met geavanceerde draadloze technologie was.

Veel gebruikers melden echter dat het menusysteem van de SB-500 te ingewikkeld is, dus het kan even duren om alle afkortingen en bedieningselementen te leren. Maar als je eenmaal je hoofd rond de functies van de flitser hebt gewikkeld, zullen ervaren fotografen de innovatieve functies van de SB-500 zeker waarderen.

Richtnummer: 113 (ISO 100) | Zoom Flitsbereik: 24 tot 200 mm | Recyclingtijd: 4 seconden recycling geeft gebruikers 100 shots

Beste flitser voor beginners: Neewer NW-561 Flash

Image
Image

Het kan een uitdaging zijn om de sprong te maken van het gebruik van de flitser van je camera naar het gebruik van een externe flitser, maar de Neewer NW-561 Flash maakt het proces eenvoudiger. Deze betaalbare flitser op instapniveau is eenvoudig te leren, maar biedt toch voldoende geweldige functies om u te helpen prachtige foto's te maken. Het is compatibel met een reeks DSLR-camera's en het kan je helpen de basis te leren, zodat je kunt beslissen of je wilt upgraden naar een duurdere flitser.

Hoewel er geen LCD-scherm is en de flitser alleen als handmatige flitser kan werken, is dit te verwachten bij flitsen tegen een lagere prijs. Het is echter nog steeds een gebruiksvriendelijke flitser die ook een energiebesparende modus biedt, ideaal voor langere opnamesessies, en temperatuurbescherming voor verwarmingsregeling.

Je kunt de flitser ook horizontaal en verticaal draaien, zodat je de foto perfect kunt vastleggen. Het biedt ook de zeer handige slave-functie, zodat nieuwe flash-gebruikers kunnen leren hoe ze deze functie kunnen maximaliseren. Probeer de Neewer NW-561 als je op zoek bent naar een basisflitser voor een redelijke prijs.

Richtgetal: 35 (ISO 100) | Zoom Flitsbereik: Vaste zoom | Recyclingtijd: Ongeveer 2,9 seconden

Beste flitser voor Sony DSLR: Sony HVL-F32M

Image
Image

De Sony HVL-F32M is een flitser met meerdere interfaces, waardoor hij gemakkelijk te gebruiken is met een verscheidenheid aan Sony-opties, van DSLR's tot de Alpha-lijn. Het is een krachtige flitser boordevol functies, allemaal in een stof- en vochtbestendige constructie. Een draadloze afstandsbediening wordt meegeleverd en de compacte, lichtgewicht flitser biedt zowel handmatige als TTL-modi.

Een snelle sluitersynchronisatie en Advanced Distance Integration-technologie passen automatisch de flitsrespons aan, afhankelijk van hoe ver het onderwerp zich van je verwijderd bevindt. Het LCD-scherm is klein en bescheiden, maar het bevat de meeste informatie die u in een externe flitser wilt hebben. U kunt de flitser kantelen van -8 tot 90 graden, met een zijwaartse draaibare 270 graden voor veelzijdige bediening en unieke schaduwweerkaatsingstechnieken.

Hoewel de helderheid van de HVL-F32M niet zo hoog is als de Nikon- of Canon-opties, kun je echt niet tippen aan een accessoire van het merk Sony dat bedoeld is om perfect te combineren met je Sony-camera. Fotografen vinden het een effectieve flitser voor zowel binnen- als buitengebruik.

Richtgetal: 31,5 (ISO 100) | Zoom Flitsbereik: 24 tot 105mm | Recyclingtijd: Ongeveer 0,1 tot 5 seconden

Beste recyclingtijd: Profoto A1X AirTTL-N Studio Light voor Nikon

Image
Image

Vierkant gericht op professionals met geavanceerde capaciteiten (en budgetten), de Profoto A1X is een uitstekende, snel flitsende flitser voor iedereen die een DSLR gebruikt in een snelle omgeving. Het opvallende kenmerk van deze flitser is de recycling ervan: op vol vermogen kan de A1X flitsen met tussenpozen van 1 seconde, zodat u nooit meer een unieke opname mist. Hoewel dit je batterij opvreet, is het een indrukwekkende functie die je kunt gebruiken wanneer dat nodig is.

Dat gezegd hebbende, de levensduur van de batterij is verlengd ten opzichte van het vorige model, nu met 450 flitsen op vol vermogen in plaats van de vorige 350. Deze flitser is AirTTL-compatibel met Nikon, Sony en Canon DSLR-camera's, plus een 2,4 Ghz draadloze ontvanger om meerdere flitsen buiten de camera te coördineren.

De A1X is ook klein en stijlvol, in een lichtgewicht ontwerp dat weinig ruimte inneemt in je cameratas. We kunnen er niet omheen dat deze flitser behoorlijk prijzig is, maar met geavanceerde functies zoals snelle recycling, snelle synchronisatie en autofocushulp is hij ideaal voor fotografen die een krachtige, snelle flitser nodig hebben.

Guide Number: Niet gespecificeerd | Zoom Flitsbereik: 32 tot 105mm | Recyclingtijd: Ongeveer 1 seconde

“De Profoto A1X staat in een klasse boven de rest, dankzij zijn kleine formaat en snelle recyclingtijd - het is de investering waard.” - Katie Dundas, technisch schrijver

De Canon Speedlite 430EX III-RT-flitser (bekijk bij Amazon) is een van de beste externe flitsers, met een hoogwaardige constructie, krachtige verlichtingsmogelijkheden en alle functionaliteiten die een professional waarschijnlijk nodig heeft. Voor een meer budgetvriendelijke en beginnersvriendelijke optie is de Neewer NW-561 Flash (bekijk op Amazon) compatibel met de meeste DSLR's en is hij gemakkelijk te leren, met belangrijke functies zoals slave-modus.

Over onze vertrouwde experts

Katie Dundas is een freelance schrijver en journalist die regelmatig verslag doet van fotografie, camera's, drones en camera-accessoires. Ze is ook een fervent reisfotograaf.

Jonno Hill is een schrijver en expert op het gebied van digitale camera's die zich bezighoudt met technologie zoals computers, gamingapparatuur en camera's voor Lifewire en publicaties, waaronder AskMen.com en PCMag.com.

FAQ

    Als je camera wordt geleverd met een ingebouwde flitser, heb je dan ook een externe flitser nodig?

    Hoewel de ingebouwde flitser die je op de meeste DSLR-camera's aantreft voldoende is voor de meeste scenario's, hebben ze niet veel aanpassingsopties. Investeren in een speciale flitseroptie geeft je de veelzijdigheid die professionele fotografen gebruiken.

    Deze zijn behoorlijk duur, hoe lang kun je verwachten dat een externe flitser meegaat?

    Dit hangt grotendeels af van hoeveel gebruik je flitser krijgt en kan ook worden beïnvloed door andere factoren, zoals de intensiteit van de flits, welke lamp je gebruikt of weersomstandigheden. Als algemene regel kunt u echter verwachten dat uw externe flitser ergens tussen de 100.000 en 300.000 flitsen levert voordat u de geest geeft.

    Als je een flitser gebruikt, maar je onderwerp lijkt nu te licht of vervaagd, wat moet je dan doen?

    De kans is groot dat je iets nodig hebt om je flitser te laten weerkaatsen of verspreiden voordat het je onderwerp bereikt. Dit kan op verschillende manieren worden bewerkstelligd. De eenvoudigste manier is om de flitser niet rechtstreeks op uw onderwerp te richten, maar het licht te laten weerkaatsen op een nabijgelegen oppervlak. Er zijn ook afdekkingen die de flits zachter maken en tegelijkertijd voldoende licht geven aan wat je ook fotografeert.

Image
Image

Waar u op moet letten bij een cameraflitser voor DSLR

Camerasysteem

De meeste flitsers kunnen door elkaar worden gebruikt met verschillende camerasystemen als je het niet erg vindt om het flitsvermogen handmatig in te stellen. Als u echter op zoek bent naar een flitser die de uitvoer automatisch kan aanpassen aan de scène, moet u ervoor zorgen dat het apparaat TTL-compatibiliteit biedt voor uw cameramerk.

Flitsoutput

Hoe helder moet je flitser zijn tijdens het fotograferen? Let op het richtgetal van een flitser dat aangeeft hoe ver een flits kan reiken. Typische budgetflitsers hebben een richtgetal van ongeveer 35 tot 45, wat betekent dat ze 35 tot 45 voet kunnen bereiken bij ISO 100, terwijl duurdere en krachtigere flitsers gemakkelijk richtgetallen kunnen hebben die de 100 overschrijden.

Image
Image

Recycletijd

Hoe lang moet uw model wachten voordat u uw flitser weer kunt gebruiken, of wordt uw flitser snel genoeg opgeladen om sport vast te leggen? Sommige high-end flitsapparatuur kan tot 100 foto's maken zonder op te laden, maar andere hebben een paar seconden nodig na elke opname - dit wordt over het algemeen de recyclingtijd genoemd.

Aanbevolen: