De 5 beste camera's voor kinderen, getest door experts

Inhoudsopgave:

De 5 beste camera's voor kinderen, getest door experts
De 5 beste camera's voor kinderen, getest door experts
Anonim

Fotografie is een fantastische manier voor uw kinderen om hun innerlijke creativiteit te kanaliseren, plezier te hebben en meer te leren over dit populaire artistieke medium. De meeste camera's zijn echter vaak duur, kwetsbaar en complex. Als je kinderen nieuwsgierig zijn naar fotografie, kun je het beste een camera kopen die speciaal voor kinderen is ontworpen.

De beste camera's voor kinderen hebben eenvoudige, kindvriendelijke bedieningselementen, zijn gebruiksvriendelijk en worden geleverd in een stevige, duurzame behuizing die tegen een stootje kan. Veel zijn er ook in felle kleuren, vaak met spelletjes of leuke filters als extra bonus.

Als je op zoek bent naar een nieuwe camera voor je kind, zijn hier enkele van de beste op de markt van merken als Instax en VTech. We hebben de beste camera's voor kinderen onderzocht en beoordeeld op basis van hun functies, prijs en gebruiksgemak. Hier zijn de beste (en leukste) camera's voor zowel kinderen als tieners - deze fantastische camera's zullen zeker hun verbeeldingskracht en kunstenaarschap inspireren.

Beste algemeen: VTech Kidizoom DUO-camera

Image
Image

Kinderen willen gewoon plezier hebben bij het leren van fotografie en liefde bijbrengen voor camera's die hen door het leven kunnen dragen. Als je kind interesse heeft getoond in het maken van foto's, is een van de beste starterscamera's die je hem kunt geven de VTech Kidizoom DUO-camera, ontworpen voor kinderen van 3 tot 9 jaar.

Het is een felgekleurde, duurzame camera die bestand is tegen vallen of wegglijden, met een meegeleverde polsband en een 2,4-inch LCD-kleurenscherm aan de achterkant waardoor kinderen gemakkelijk kunnen zien waar ze naar kijken. Er zijn voor- en achterlenzen, waardoor het ook leuk is voor selfies, met een 1200-pixel camera aan de voorkant en een 640 x 840 lens aan de achterkant. Natuurlijk is het maken van de foto's slechts een deel van het plezier, dus de DUO bevat ook ingebouwde filters en effecten, waardoor kinderen de vrije hand hebben om hun foto te personaliseren. Hoewel er 256 MB ingebouwd geheugen is, kunt u ook een microSD-kaart toevoegen.

Het is een echte digitale camera, net zoals mama en papa hebben - alleen deze is speciaal ontworpen voor nieuwsgierige kinderen. Hoewel de meeste camera's voor kinderen niet indruk zullen maken met grote resoluties of zoomlenzen, zullen uw kleintjes zeker trots zijn op de heldere, leuke foto's die ze kunnen maken met de VTech DUO.

Resolutie: 2MP | Sensortype: CMOS | Max ISO: Onbekend | Optische zoom: 0x | Connectiviteit: USB

"We hadden nauwelijks kunnen voorspellen hoe vol deze camera zit met dingen om te doen. " - Jonno Hill, producttester

Image
Image

Beste uitgave: Canon PowerShot ELPH 190

Image
Image

De PowerShot ELPH 190 van Canon is een geweldige keuze voor tieners die op zoek zijn naar een opstapje van een stevige camera voor kinderen. Deze gestroomlijnde, stijlvolle camera is verkrijgbaar in rood, blauw of zwart en maakt beelden van hoge kwaliteit met behulp van een 10 MP-sensor, 10x optische zoom en een snelle DIGIC 4+ processor.

Zodra je kind klaar is met fotograferen, kun je snel Wi-Fi of NFC gebruiken om foto's rechtstreeks naar een smartphone of tablet te sturen. Omdat deze camera niet specifiek voor kinderen is ontworpen, is hij iets duurder dan sommige van de andere modellen die hier worden besproken. Je zult er ook een draagtas voor willen kopen, die beschermt tegen krassen en vallen. Gelukkig is hij klein en compact, net iets groter dan een creditcard, hij past gemakkelijk in rugzakken of jaszakken.

Omdat de ELPH 190 statiefondersteuning biedt, 2720p HD-video's kan filmen en veel opnamemodi heeft, biedt hij veel creatieve vrijheid voor kinderen die interesse hebben getoond in videografie of het maken van foto's. Canon maakt de bedieningselementen gebruiksvriendelijk, zodat uw kind ze in een mum van tijd onder de knie zou moeten hebben.

Resolutie: 20MP | Sensortype: CMOS | Max ISO: 1600 | Optische zoom: 10x | Connectiviteit: Wi-Fi, NFC

"Buiten, bij daglicht en in scènes met relatief vlakke verlichting, gaf deze kleine camera ons echt geweldige resultaten. " - Jonno Hill, producttester

Image
Image

Beste waterdichte: Ourlife Kids waterdichte camera

Image
Image

Als je kind van het buitenleven houdt of als je een vakantie plant, dan is een waterdichte camera zoals de Ourlife Kids Waterproof Camera een goede keuze. Het is uiterst betaalbaar en waterdicht, getest tot 33 voet diep, met een IP68 waterdichtheid. Hoewel de lage prijs betekent dat de specificaties van de camera niet van wereldklasse zullen zijn, is hij meer dan in staat om heldere onderwateropnamen te maken in het hotelzwembad of bij het meer.

Het is een kleine, felgekleurde camera die wordt geleverd met een houder, zodat je hem aan een helm of fiets kunt bevestigen om alle actie onderweg vast te leggen. Met de meegeleverde frames en filters kunnen kinderen elke opname na het fotograferen bewerken en aanpassen.

Ondanks de lage prijs van Ourlife, is het nog steeds gebouwd om lang mee te gaan, met een stof- en schokbestendige behuizing en een 1,7-inch LCD-scherm waarmee de gebruiker voorbeelden kan weergeven en hun instellingen kan selecteren. Het uiterlijk en de stijl van de camera zijn duidelijk bedoeld om overeenkomsten op te roepen met de populaire GoPro, en hoewel de specificaties niet hetzelfde zijn, zal deze camera zeker jonge kinderen opwinden die hun eigen vakantiefoto's en filmvideo's willen kunnen maken terwijl ze buiten zwemmen of spelen.

Resolutie: 5MP | Sensortype: CMOS | Max ISO: Nvt | Optische zoom: 0x | Connectiviteit: USB

"De camera zelf is klein en licht, en voelt misschien wat fragiel aan, maar stop hem in de waterdichte behuizing en hij voelt vrijwel kogelvrij aan. " - Jonno Hill, Product Tester

Image
Image

Beste instantfilm: Instax Mini 9

Image
Image

Er is niets leuker voor kinderen dan de opwinding van fotograferen met een instant camera en wachten tot de foto wordt afgedrukt. We denken dat de beste instant camera voor kinderen de Instax Mini 9 is, verkrijgbaar in een breed scala aan leuke, tropische kleuren. Het is eenvoudig te gebruiken en drukt duidelijke, nauwkeurige afbeeldingen af die leuk zijn om als aandenken te bewaren. De Mini 9 is zowel stijlvol als duurzaam, met een plastic ontwerp dat bestand is tegen een paar stoten of krassen.

De Mini 9 is vergelijkbaar met de vorige Mini 8, maar is bijgewerkt met een breder scala aan kleurkeuzes, een kleine selfiespiegel en Instax heeft een gloednieuwe close-uplens toegevoegd voor macro-opnamen. De camera kan ook de beste belichtingsinstellingen aanbevelen op basis van je belichting, maar houd er rekening mee dat deze niet altijd helemaal nauwkeurig is. Er is ook een speciale high-key-modus, ontworpen om zachtere foto's te maken, ideaal voor portretten.

Vanwege de kosten van printfilm is de Mini 9 misschien niet de beste camera voor dagelijks gebruik, maar hij zal zeker een winnaar zijn op verjaardagsfeestjes en speciale gelegenheden.

Resolutie: 16MP | Sensortype: CMOS | Max ISO: 800 | Optische zoom: 0x | Connectiviteit: alleen printen, geen digitale foto's overzetten

“De heldere kleuren en het stijlvolle ontwerp van de Instax Mini 9 zijn zowel retro als modern, en hij kan in een mum van tijd instant foto's afdrukken. Ik weet zeker dat dit een grote hit zou zijn bij logeerpartijtjes!” - Katie Dundas, technisch schrijver

Beste voor jonge kinderen: Victure Kids Camera

Image
Image

Peuters en jonge kinderen zullen dol zijn op de Victure Kids Camera, een fantastisch alternatief voor de VTech KidiZoom Duo als je op zoek bent naar iets anders. Een blik op de Victure, met zijn vrolijke vormgeving en rubberen zijgrepen, maakt duidelijk dat deze camera gemaakt is voor kleine handjes. Het is ook een ideale eerste camera, waardoor kinderen gemakkelijk foto's kunnen maken met een resolutie van 12 MP en 1080P HD-video.

Het grote scherm aan de achterkant laat kinderen zien waar ze naar kijken, maar het kan ook worden gebruikt om kleurrijke filters en kaders toe te voegen aan foto's of om games te spelen, ontworpen om verbeeldingskracht en creativiteit te ontwikkelen.

Een bijzonder nuttige toevoeging is de toevoeging van een anti-trilfunctie - zelfs als uw kind nooit stil zit, kunnen ze de Victure nog steeds gebruiken om heldere foto's en video's te maken, met minder onscherpte. Hoewel het niet waterdicht is, is het verder ontworpen voor kinderen om binnen of buiten te gebruiken, waardoor ze een eenvoudig maar leuk hulpmiddel hebben om te genieten van de geneugten van fotografie.

Als bonus voor ouders is de Victure buitengewoon goed geprijsd. En in tegenstelling tot de meeste camera's voor kinderen, werkt deze op oplaadbare batterijen, waardoor gebruikers ongeveer 4 tot 5 uur gebruik per oplaadbeurt hebben.

Resolutie: 12MP | Sensortype: CMOS | Max ISO: Onbekend | Optische zoom: 0x | Connectiviteit: USB

Een van de beste camera's voor kinderen, vooral jongere, is de VTech Kidizoom DUO-camera (bekijk bij Amazon). Het is een kleurrijke, duurzame en leuke camera waarmee kinderen fatsoenlijke foto's kunnen maken. Voor oudere kinderen kun je de Canon PowerShot ELPH 190 (bekijken bij Amazon) overwegen. Met een resolutie van 20 MP behoort hij tot de top met de mogelijkheid om professionele foto's te maken.

Over onze vertrouwde experts

Katie Dundas is een freelance journalist en schrijver die al enkele jaren verslag doet van technologie. Ze is ook een ervaren reisfotograaf.

Jonno Hill is een schrijver die verslag doet van technologie zoals computers, spelapparatuur en camera's voor Lifewire en publicaties zoals AskMen.com en PCMag.com.

FAQ

    Hoeveel ben je van plan te besteden aan een camera voor kinderen?

    Voor jonge kinderen is het vrij eenvoudig om een leuke, eenvoudige camera te vinden voor minder dan $ 100, en vaak zelfs minder. Als je een camera voor oudere kinderen overweegt, kijk je waarschijnlijk naar point-and-shoot-modellen - er zijn tal van geweldige opties te vinden rond de $ 200.

    Moet je extra accessoires voor de camera kopen?

    Een camera is een investering, dus je zult een paar accessoires willen kopen om hem lang mee te laten gaan. De meeste camera's kunnen baat hebben bij een zachte draagtas, waarin u de camera kunt opbergen als u hem niet gebruikt. Sommige camera's hebben mogelijk ook reservebatterijen nodig.

    Afhankelijk van de camera kan een microSD-kaart ook handig zijn voor het opslaan van foto's, zodat uw kinderen veel foto's en video's kunnen maken zonder het interne geheugen van de camera te vullen.

    Hoe oud moet je kind zijn voordat het begint met fotograferen?

    Het is nooit te vroeg voor uw kinderen om te beginnen met fotografie, want er zijn tal van goedkope speelgoedcamera's die gericht zijn op peuters en jonge kinderen. Naarmate uw kind ouder wordt, kunt u investeren in een camera van hogere kwaliteit. Zorg ervoor dat u altijd een camera koopt die geschikt is voor de leeftijd en toezicht houdt op jonge kinderen wanneer ze het apparaat gebruiken.

Waar moet je op letten bij een kindvriendelijke camera

Kinderleeftijd

Hoe oud is het kind dat deze camera gaat gebruiken? Dat is belangrijk bij het uitzoeken welk type camera je moet kopen. Wil je een jong kind de basis van het maken van een foto leren, of is deze camera een cadeau voor een tiener? Je wilt voor een jong kind geen camera kopen die te delicaat of ingewikkeld is, en je wilt niet dat een tiener opgescheept zit met een apparaat dat meer speelgoed is dan een camera.

Foto of Video

Wil je dat je peuter foto's leert maken of zijn ze meer geïnteresseerd in video? Als je kind actie wil vastleggen met zijn nieuwe apparaat, moet je naar video-opties kijken. Hoewel veel op volwassenen gerichte camera's zowel foto als video kunnen maken, hebben op kinderen gerichte camera's vaak minder functies. Daarom is het belangrijk om tussen de twee te kiezen voordat je een apparaat kiest.

Digitaal of Instant

De meeste camera's zijn tegenwoordig natuurlijk digitale camera's. Instantcamera's, die een foto afdrukken zodra je er een maakt (denk aan Polaroid-stijl), maken echter een comeback. Wil je alle afbeeldingen bewaren voor later, of zal je kind het leuk vinden om de tastbare afdrukken ter plekke te hebben? Het is belangrijk om te kiezen welke het beste voor u werkt voordat u een cameramodel kiest.

Aanbevolen: