Hoe de afbeeldingskleur in Microsoft Office te veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe de afbeeldingskleur in Microsoft Office te veranderen
Hoe de afbeeldingskleur in Microsoft Office te veranderen
Anonim

Wat te weten

  • Open het document en ga naar de afbeelding waarvan je de kleur aanpast, en probeer vervolgens verschillende vooraf gemaakte correctievoorinstellingen.
  • De voorinstellingen die u ziet, verschillen per programma en versie, maar de meeste hebben Saturation, Color Tone en Recolor presets om uit te proberen.
  • Selecteer als alternatief Color > Picture Color Options, en pas dan via de draaiknop of numerieke invoer aan voor Saturation , Color Tone en Recolor.

Dit artikel legt uit hoe je de afbeeldingskleur of kleuropties in Microsoft Office kunt aanpassen, waardoor je meer controle hebt over verzadiging, toon en transparantie. Instructies hebben betrekking op Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint) 2019, 2016, 2013, Microsoft 365 en Office voor Mac.

Afbeeldingskleur wijzigen in Microsoft Office

Als u de kleur van een afbeelding wilt corrigeren of wijzigen of een sepia- of grijswaardeneffect wilt toepassen, volgt u deze stappen:

  1. Open het Microsoft Office-programma en een document met ingevoegde afbeeldingen.

    Image
    Image
  2. Als je nog geen afbeeldingen hebt ingevoegd, ga dan naar Insert > Illustrations, selecteer ofwel Picturesof Online Afbeeldingen.

    Image
    Image
  3. Om de kleur te wijzigen, kunt u de vooraf gemaakte correctievoorinstellingen gebruiken of Picture Color Options gebruiken voor fijnafstemming. (Getoond in stap 7.)

    De voorinstellingen die u ziet, zijn afhankelijk van het programma en de versie waarin u werkt, maar moeten Saturation, Color Tone, en Recolor.

  4. Verzadiging verwijst naar de kleurdiepte die op uw afbeelding wordt toegepast. Merk op hoe deze voorinstellingen zich over een spectrum van kleurdiepten uitstrekken. Als u er een ziet die goed zou werken voor uw project, selecteert u deze hier tussen 0% en 400%.

    Image
    Image
  5. Kleurtint verwijst naar de warmte of koelte van de afbeeldingskleur, en deze voorinstelling biedt ook keuzes langs een spectrum. U zult merken dat deze waarden verschillende temperatuurclassificaties hebben, wat aangeeft hoe warm of koel de beeldtoon is.

    Image
    Image
  6. Recolor verwijst naar een kleurwassing die over een afbeelding wordt geplaatst. Dit betekent dat uw afbeelding wordt behandeld als zwart-wit, maar met andere opties voor het "wit". Dit betekent dat de opvul- of achtergrondkleur, evenals enkele tonen in de lijntekeningen zelf, die kleur zullen aannemen. Voorinstellingen bevatten meestal Sepia, Grayscale, Washout en andere opties.

    Image
    Image
  7. Selecteer als alternatief Color > Picture Color Options.

    Image
    Image
  8. Pas de Verzadiging aan met de draaiknop of numerieke invoer.

    Image
    Image
  9. Pas de Kleurtint aan met behulp van de draaiknop of numerieke invoer, denk eraan dat Kleurtint wordt aangepast in termen van temperatuur en verwijst naar hoe warm of koel de afbeeldingstinten verschijnen.

    Image
    Image
  10. Als je wilt, Herkleur de hele afbeelding met behulp van het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image

Aanvullende tips

  • Als je extra Recolor opties wilt, probeer dan Format > Color > te selecterenMeer variaties . Hierdoor kunt u de kleurtint nauwkeuriger aanpassen.
  • Een interessant hulpmiddel om te gebruiken dat zich bevindt op Format > Color > Set Transparent Color, kunt u een kleur in de geselecteerde afbeelding transparant maken. Als u na het selecteren van dit hulpmiddel een specifieke kleur in de afbeelding selecteert, worden alle andere pixels met die kleur ook transparant.

Van tijd tot tijd zijn we een paar afbeeldingen tegengekomen die gewoon niet zouden reageren op deze tools. Als u veel problemen ondervindt, probeer dan een andere afbeelding om te zien of dit het probleem kan zijn. Mogelijk moet u een andere afbeeldingsindeling zoeken of een andere afbeelding gebruiken als het probleem aanhoudt.

Aanbevolen: