REG-bestanden: maken, bewerken en gebruiken in Windows

Inhoudsopgave:

REG-bestanden: maken, bewerken en gebruiken in Windows
REG-bestanden: maken, bewerken en gebruiken in Windows
Anonim

Wat te weten

  • REG-bestanden zijn tekstbestanden: maak ze in een teksteditor wanneer u een bestand opslaat met de extensie.reg.
  • Klik in Windows met de rechtermuisknop op een REG-bestand en open het met Kladblok, of de teksteditor van uw keuze, om het te bewerken.
  • Om een REG-bestand te gebruiken, opent u het gewoon en de inhoud wordt toegevoegd aan het Windows-register.

Een bestand met de.reg-bestandsextensie is een registratiebestand dat wordt gebruikt door het Windows-register. Deze bestanden kunnen netelroos, sleutels en waarden bevatten. Deze bestanden kunnen helemaal opnieuw worden gemaakt in een teksteditor of kunnen worden geproduceerd door het Windows-register bij het maken van een back-up van delen ervan.

Image
Image

Waar worden REG-bestanden voor gebruikt

Er zijn twee belangrijke manieren om het Windows-register te bewerken:

  • Open de Register-editor en breng vervolgens handmatig wijzigingen in het register aan.
  • Gebruik een REG-bestand.

Beschouw een REG-bestand als een set instructies voor het wijzigen van het Windows-register. Alles erin verklaart de wijzigingen die moeten worden aangebracht in de huidige staat van het register.

Met andere woorden, en in het algemeen, zullen eventuele verschillen tussen het REG-bestand dat wordt uitgevoerd en het Windows-register resulteren in een toevoeging of verwijdering van de sleutels en waarden die erbij betrokken zijn.

Voorbeeld REG-bestand

Hier is bijvoorbeeld de inhoud van een eenvoudig 3-regelig REG-bestand dat waarde toevoegt aan een specifieke sleutel in het register. In dit geval is het de bedoeling om de gegevens toe te voegen die nodig zijn voor de klassieke nep Blue Screen of Death:

Windows Register-editor versie 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\kbdhid\Parameters]

"CrashOnCtrlScroll"=dword:00000001

Die CrashOnCtrlScroll-waarde is standaard niet opgenomen in het register. U kunt de Register-editor openen en deze zelf handmatig maken, of u kunt die instructies in een REG-bestand maken en het automatisch laten toevoegen.

Een andere manier om naar deze bestanden te kijken, is door ze te zien als hulpmiddelen om het register te bewerken. U kunt veel tijd besparen door dezelfde registerwijzigingen op meerdere computers aan te brengen. Maak gewoon één REG-bestand met de wijzigingen die u wilt aanbrengen en pas ze vervolgens direct toe op meerdere pc's.

Hoe u REG-bestanden kunt bekijken, wijzigen en bouwen

Dit zijn op tekst gebaseerde bestanden. Als u terugkijkt op het bovenstaande voorbeeld, kunt u duidelijk de cijfers, het pad en de letters zien waaruit het bestaat. Dit betekent dat je er een kunt openen en alles erin kunt lezen en bewerken, met niets meer dan een teksteditor.

Windows Kladblok is de teksteditor in Windows. U kunt dat programma gebruiken met een REG-bestand door met de rechtermuisknop te klikken of op het bestand te tikken en vast te houden en Bewerken. te kiezen

Als je wilt, kun je Windows Kladblok elke keer gebruiken als je het bestand moet lezen of bewerken, maar er zijn andere gratis teksteditorhulpmiddelen waarmee je gemakkelijker kunt werken als je van plan bent veel met deze bestanden te werken.

Aangezien REG-bestanden niets meer zijn dan tekstbestanden, kan elke teksteditor ook worden gebruikt om een geheel nieuwe te bouwen.

Nog eens gebruik makend van ons voorbeeld van hierboven, hoef je alleen maar de teksteditor te openen en de instructies precies zo te typen als ze zijn geschreven. Kies vervolgens All Files (.) als Save as type, en sla het op als iets gedenkwaardigs, met de. REG-extensie, van natuurlijk, zoals FakeBSOD. REG.

Het is heel gemakkelijk om per ongeluk de Opslaan als type optie over te slaan tijdens het opslaan. Als u dit vergeet te doen en in plaats daarvan opslaat als een TXT-bestand (of een ander type bestand dan REG), kunt u het niet gebruiken voor het bewerken van het register.

Syntaxis voor REG-bestanden

Net zoals u in het bovenstaande voorbeeld ziet, moeten alle REG-bestanden de volgende syntaxis volgen zodat de Register-editor ze kan begrijpen:

Windows Register-editor versie 5.00

"Waardenaam"=:

Hoewel noch de inhoud van een REG-bestand, noch de sleutels in het Windows-register hoofdlettergevoelig zijn, zijn sommige registerwaarden dat wel, dus houd daar rekening mee bij het schrijven of bewerken ervan.

Hoe REG-bestanden te importeren/samenvoegen/openen

Een REG-bestand "openen" kan betekenen dat u het opent om het te bewerken of het opent om het uit te voeren. Zie het gedeelte hierboven als u er een wilt bewerken. Als je het bestand wilt uitvoeren (eigenlijk doen waarvoor het bestand is geschreven), lees dan verder…

Uitvoeren betekent het samenvoegen met of importeren in het Windows-register. Je combineert letterlijk de inhoud van het bestand met de andere registersleutels en waarden die al bestaan. Of het nu uw bedoeling is om het bestand te gebruiken om een of meer sleutels of waarden toe te voegen, te verwijderen en/of te wijzigen, samenvoegen/importeren is de enige manier om dit te doen.

Maak altijd een back-up van het Windows-register voordat u uw op maat gemaakte of gedownloade REG-bestand ermee samenvoegt. U kunt deze stap overslaan als u een eerdere back-up met dit bestand terugzet, maar vergeet deze belangrijke stap niet in alle andere gevallen.

Om het samen te voegen/te importeren met het Windows-register, dubbelklik of dubbeltik op het bestand. Dit proces is hetzelfde, ongeacht de inhoud: een eerder gemaakte back-up die u herstelt, een door u geschreven registeraanpassing, een gedownloade "oplossing" voor een probleem, enz.

Afhankelijk van hoe uw computer is ingesteld, ziet u mogelijk een bericht van Gebruikersaccountbeheer dat u moet accepteren om het bestand te importeren.

Als je zeker weet dat het bestand dat je hebt gekozen veilig is om toe te voegen aan het register, selecteer dan Yes bij de prompt die volgt om te bevestigen dat je dat wilt Te doen. Afhankelijk van de wijzigingen die het REG-bestand in het Windows-register heeft aangebracht, moet u mogelijk uw computer opnieuw opstarten.

Als je meer gedetailleerde hulp nodig hebt dan het snelle overzicht dat we hierboven hebben, kijk dan bij Hoe je het register in Windows kunt herstellen voor een meer grondige uitleg. Dat stuk is meer gericht op het herstel-van-een-back-upproces, maar in werkelijkheid is het dezelfde procedure als het samenvoegen van een REG-bestand.

Aanbevolen: