Een AiMesh-netwerk opzetten

Inhoudsopgave:

Een AiMesh-netwerk opzetten
Een AiMesh-netwerk opzetten
Anonim

Wat te weten

  • Installeer de nieuwste firmware op alle routers die u in het AiMesh-netwerk wilt gebruiken.
  • Kies de router met de hoogste specificaties en stel het wifi-netwerk in. Fabrieksinstellingen voor de nodes.
  • Schakel de node-routers in en gebruik de Asus-web-GUI om uw AiMesh-netwerk te bouwen.

Dit artikel leert je hoe je AiMesh instelt, zodat je alle compatibele Asus-routers kunt gebruiken om een door AiMesh aangedreven mesh-netwerk te bouwen.

Hoe stel ik mijn Asus AiMesh-router in?

Voordat u uw Asus AiMesh-netwerk instelt, moet u beslissen welke van uw compatibele routers zal fungeren als de AiMesh-router en welke als knooppunten. Idealiter zou de router de meest capabele moeten zijn, met de meest robuuste functieset. Als u eenmaal hebt besloten, werkt u de firmware voor elk van hen bij. De instructies hiervoor zijn afhankelijk van de router, maar u kunt de firmware en details vinden op de ondersteuningssite van Asus.

Zodra je een AiMesh-compatibele router met volledig bijgewerkte firmware hebt, kun je AiMesh als volgt instellen.

  1. De primaire router instellen: Schakel in en maak verbinding met de beheerdersinstellingen van de hoofdrouter. Doorloop indien nodig de Setup Wizard voor de initiële routerconfiguratie. Zorg ervoor dat naast de Operation Mode instelling bovenaan de hoofdpagina Wireless router mode / AiMesh Router mode (Default) is geselecteerd.

    Image
    Image
  2. Knooppunten voor fabrieksreset: voor elke router die u als AiMesh-knooppunt wilt gebruiken, moet u deze terugzetten naar de fabrieksinstellingen met behulp van de hardwareresetknop op elk apparaat. De details over hoe je dat moet doen, zullen een beetje verschillen, afhankelijk van de router, dus zorg ervoor dat je je Asus-handleiding of ondersteuningssite raadpleegt als je het niet zeker weet.
  3. Schakel de knooppunten in: Schakel de knooppunten in en plaats ze binnen een paar meter van de AiMesh-router.
  4. Een node toevoegen: maak opnieuw verbinding met de beheerdersinstellingen van de AiMesh-router en selecteer het AiMesh-menu aan de linkerkant, onder de Generalrubriek. Selecteer vervolgens + AiMesh Node toevoegen bovenaan de pagina.

    Image
    Image
  5. Selecteer de node-router(s): Selecteer in de lijst met beschikbare AiMesh-nodes de eerste die u als node wilt toevoegen en kies vervolgens Connect Wacht op het netwerk om verbinding te maken met het knooppunt, selecteer vervolgens een ander knooppunt en herhaal indien nodig; wanneer u elk knooppunt heeft toegevoegd, selecteert u Finish

    Image
    Image
  6. Knooppuntverbinding bevestigen: u zou de verschillende AiMesh-knooppunten moeten kunnen zien die zijn verbonden met uw hoofd AiMesh-router, gevisualiseerd op de AiMesh-instellingenpagina. Als u ze selecteert, krijgt u informatie over de verbinding, firmware, aangesloten apparaten en meer van elk knooppunt.

    Image
    Image
  7. Plaats uw knooppunten: verplaats uw knooppunten naar de beste fysieke locatie in uw huis om de beste signaaldekking te leveren. U kunt de AiMesh-instellingenpagina gebruiken om de verbindingskwaliteit en het bereik te bevestigen.

Hoe krijg ik toegang tot AiMesh Node?

Als je informatie wilt bevestigen of details over je AiMesh-knooppunten wilt wijzigen nadat je het AiMesh-netwerk hebt ingesteld, hoef je alleen maar de AiMesh-instellingenpagina te openen in de beheerdersinstellingen van je AiMesh-router. Je vindt het onder het tabblad Algemeen aan de linkerkant van het scherm nadat je bent ingelogd.

Daar vind je de belangrijkste AiMesh-router, met geneste knooppunten eronder. Als u een van de afzonderlijke knooppunten selecteert, kunt u onder andere hun signaalintegriteit en firmwareversie controleren. U kunt onderhoudstaken zoals firmware-updates ook rechtstreeks vanuit dat menu uitvoeren.

Is AiMesh beter dan mesh?

AiMesh is niet inherent beter dan mesh, omdat het mesh is. Asus-routers kunnen echter een uitgebreidere reeks geavanceerde prestatiefuncties bieden vanwege hun typische high-performance gaming-ontwerp. Ze bieden doorgaans ook meer USB- en Ethernet-poorten dan de meeste mesh-netwerkknooppunten en hebben een breder spectrum aan indicator-LED's omdat ze zijn ontworpen als zelfstandige routers.

Dat gezegd hebbende, AiMesh-netwerken kunnen iets gecompliceerder zijn om op te zetten en te onderhouden, met eindeloze mogelijkheden voor firmware-upgrades om de compatibiliteit te verbreken. Asus houdt echter een lijst bij van hardware die AiMesh ondersteunt, en firmware-updates voor elk van deze moeten ervoor zorgen dat ze compatibel blijven met elkaar.

FAQ

    Werkt ASUS AiMesh met een bekabelde verbinding?

    Het AiMesh-systeem ondersteunt een bekabelde verbinding tussen een AiMesh-router en node. Om het in te stellen, volgt u de stappen om een verbinding tot stand te brengen tussen de AiMesh-router en het knooppunt via Wi-Fi en voert u vervolgens Ethernet-kabels uit van de LAN-poort van de router naar de WAN-poort van het knooppunt. Het systeem selecteert automatisch het beste pad voor gegevensoverdracht.

    Hoe verwijder ik een ASUS AiMesh-node?

    Selecteer in de beheerdersinstellingen van de router het AiMesh-pictogram. Selecteer vervolgens in de lijst met AiMesh-knooppunten aan de rechterkant het pictogram - (Verwijderen) op het knooppunt dat u wilt verwijderen en selecteer vervolgens Toepassen.

Aanbevolen: