Foto's delen of afdrukken op iPhone

Inhoudsopgave:

Foto's delen of afdrukken op iPhone
Foto's delen of afdrukken op iPhone
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer in de Foto's-app de afbeeldingen die je wilt delen of afdrukken. Tik op de knop action (het pictogram met de pijl en het vierkant onderaan).
  • Je kunt ervoor kiezen om Afdrukken foto's, Mail ze, Message ze te delen via AirDrop, en meer.
  • Om afbeeldingen van iCloud te delen of af te drukken, downloadt u ze naar uw telefoon of tablet en gebruikt u vervolgens de action knopopties.

De vooraf geïnstalleerde Foto's-app bewaart en ordent de foto's op je iPhone, maar je bent niet beperkt tot het bewaren ervan op je telefoon. Je kunt foto's afdrukken, e-mailen, een foto in een Tweet verzenden, een foto via tekst delen en meer. Je kunt zelfs iPhone-foto's en -video's naar je tv streamen.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op de Foto's-app die op alle recente versies van iOS draait. Het artikel is geschreven met iOS 14, maar eerdere versies werken op vergelijkbare manieren (hoewel de exacte stappen en menunamen kunnen verschillen).

Foto's delen en afdrukken met de iPhone Photos-app

Heb je foto's op je iPhone waarvan je wilt dat anderen ze kunnen zien? Volg deze stappen om uw foto's te delen, af te drukken of te posten vanuit de Foto's-app:

  1. Tik op de Photos app om deze te openen.
  2. Blader door de Foto's-app en je albums om de foto te vinden die je wilt delen.

    Image
    Image
  3. Als je Foto's bekijkt in de albumweergave, tik je op Select in de rechterbovenhoek. (Als u iOS 6 of ouder gebruikt, selecteert u het vakje met de pijl.)

    Als je naar één foto kijkt die het hele scherm in beslag neemt, ga dan naar stap 5.

  4. Tik op elke afbeelding die je wilt delen of afdrukken zodat er een vinkje op verschijnt.
  5. Tik op de actieknop (het pictogram met de pijl en het vak onderaan).

    Image
    Image
  6. Het menu dat verschijnt, geeft je allerlei opties om je geselecteerde foto's te delen of af te drukken. Een paar voorbeelden:

    • Mail opent de afbeelding(en) in de vooraf geïnstalleerde Mail-app zodat u de foto's kunt e-mailen.
    • Berichten voegt de foto toe aan een nieuw sms-bericht dat u vervolgens kunt adresseren en verzenden.
    • AirDrop laat je draadloos foto's delen met Apple-gebruikers in de buurt.
    • Twitter (als je de app hebt geïnstalleerd) voegt de afbeelding toe aan die app zodat je er vanuit kunt tweeten.
    • Copy maakt het gemakkelijk om de afbeelding in een andere app te plakken.
    • Print is hier ook, zodat u de foto's vanaf uw iPhone kunt afdrukken naar een compatibele printer.
  7. De volgende stap hangt af van de optie die u in stap 6 hebt geselecteerd. In de meeste gevallen wordt u naar een nieuwe app geleid, met de geselecteerde foto daar geïmporteerd voor uw gebruik

  8. Als je op Print, hebt getikt, moet je de printer selecteren waarop je wilt afdrukken, een beschikbare optie kiezen, het aantal gewenste exemplaren instellen en vervolgens optikken Afdrukken.

Je kunt foto's die je hebt verwijderd niet delen of afdrukken, tenzij je ze eerst uit de map Recent verwijderd hebt gehaald. Leer hoe u verwijderde afbeeldingen van uw iPhone kunt herstellen voor hulp.

Foto's importeren van iOS-foto's naar andere apps

Veel apps kunnen afbeeldingen importeren uit de Foto's-app. Dit doen is een beetje anders dan de bovenstaande stappen. Het is ook handiger als je al in de app zit die je gaat gebruiken om de foto te delen.

Als je bijvoorbeeld de Twitter-app gebruikt, staat er een afbeeldingspictogram onder aan het nieuwe-tweet-scherm dat je gebruikt om foto's te kiezen om te Tweeten. Het delen van afbeeldingen van iPhone naar Facebook is vergelijkbaar. In feite geldt hetzelfde voor veel apps, maar de exacte stappen voor het selecteren van afbeeldingen zullen in elke app iets anders zijn.

Image
Image

Enkele voorbeelden van apps waarmee je foto's van je iPhone kunt delen, zijn onder meer berichten-apps zoals Signal en Facebook Messenger, e-mailapps zoals Gmail en Yahoo Mail, apps voor het delen van bestanden zoals Wi-Fi Transfer, notitie-apps zoals Google Keep en online bestandsopslagservices zoals MEGA en Google Drive.

Als je foto's probeert te delen of af te drukken die naar je iCloud-account zijn geüpload, gebruik dan Fotostream. Als je die foto's echter niet ziet in de Foto's-app, zorg er dan voor dat je Fotostream hebt ingeschakeld.

Foto's delen of afdrukken vanuit iCloud

Als je iPhone-foto's zijn geüpload naar iCloud, maar je gebruikt Photo Stream niet om ze met je iPhone te synchroniseren, dan heb je toegang tot je iPhone-foto's via iCloud.com.

Gebruik de downloadknop om de afbeelding op je computer of iPhone op te slaan, en dan kun je dingen doen zoals e-mailen en het bestand afdrukken.

Image
Image

Wist je dat je ook foto's op je iPhone kunt verbergen? Er zijn een paar manieren om het te doen, sommige veiliger dan andere.

Aanbevolen: