Hoe u uw telefoon of laptop in een vliegtuig kunt opladen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw telefoon of laptop in een vliegtuig kunt opladen
Hoe u uw telefoon of laptop in een vliegtuig kunt opladen
Anonim

Wat te weten

  • Het meenemen van een draagbare batterij of het rechtstreeks aansluiten van uw oplader op een beschikbaar stopcontact is de beste manier om apparaten op te laden in een vliegtuig.
  • Zorg ervoor dat uw draagbare batterij in een vliegtuig is toegestaan: lithium-ionbatterijen kunnen maximaal 100 wattuur aan in vliegtuigen, volgens de TSA.
  • Als je vliegtuig alleen een gelijkstroomuitgang heeft, heb je een wisselstroom-naar-gelijkstroomadapter nodig om je apparaten op te laden.

Als je je werk mee wilt nemen in het vliegtuig of Netflix-films naar je iPad wilt downloaden, heb je een plek nodig om je apparaten op te laden. Luchthavens bieden laadstations in terminals en sommige luchtvaartmaatschappijen bieden stopcontacten of USB-poorten in de stoelen. Niet alle vliegtuigen hebben echter stroomopties, dus je hebt misschien een alternatieve oplaadtechniek nodig.

Gebruik een draagbare oplader

Een draagbare oplader is een oplader die je meeneemt. Laad hem op de luchthaven op voor de vlucht of thuis voordat je vertrekt. De meeste draagbare opladers leveren voldoende stroom om apparaten een paar keer te laten werken.

Image
Image

Voor een tablet, telefoon, e-bookreader of een ander apparaat dat wordt opgeladen via USB, is een USB-batterij alles wat je nodig hebt. Sommige hebben meerdere USB-poorten om meer dan één apparaat tegelijk op te laden.

Om een laptop in het vliegtuig op te laden, neem je een draagbare laptop-acculader mee. Niet alleen hebben laptops meer stroom nodig dan batterijladers voor telefoons, maar je hebt ook een manier nodig om de laptop op de oplader aan te sluiten. Een draagbare laptopoplader heeft de twee- of driepolige aansluiting die nodig is om een stopcontact na te bootsen.

Het is het beste om de batterijlader van een laptop 's nachts op te laden, omdat deze een enorme hoeveelheid stroom bevat. Terwijl u op de luchthaven wacht op uw vlucht, sluit u de batterijlader aan om het opladen te voltooien.

Plug in op het vliegtuig

Sommige vliegtuigen bieden stroom in de stoel die werkt met een standaard wisselstroomadapter, zoals hoe een laptop thuis op de muur wordt aangesloten. Neem voor dit soort vliegtuigen de standaard power brick mee die je gebruikt met een stopcontact. Je kunt er een krijgen op Amazon als de jouwe ontbreekt of kapot is.

Image
Image

In sommige gevallen worden gelijkstroomadapters gebruikt in vliegtuigen, zoals de ronde stroomadapters voor sigarettenaanstekers die in voertuigen worden aangetroffen. Als dat is wat beschikbaar is, heb je een gelijkstroom-naar-wisselstroomomvormer nodig.

Als u vaak reist met een laptop en USB-apparaten, geeft u misschien de voorkeur aan een DC-naar-AC-converter (zoals deze van Foval) met een driepuntspoort voor een laptop en twee USB-poorten voor kleinere apparaten.

Weet je niet zeker of het vliegtuig in-seat wordt opgeladen? Zoek je vlucht bij SeatGuru of zoek de luchtvaartmaatschappij op. Klik bijvoorbeeld op de pagina van Alaska Airlines op Vergelijk stoelplaats en zoek vervolgens de sectie Power Type om te zien of AC Power wordt vermeld.

Tips om uw stroomverbruik te verminderen

Als je geen batterijen mee wilt nemen of wilt betalen voor iets dat je maar op één vlucht gebruikt, zijn er enkele dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je apparaten langer van stroom blijven voorzien.

Image
Image

Een manier om te voorkomen dat je je telefoon in een vliegtuig oplaadt, is door ervoor te zorgen dat deze volledig is opgeladen voordat je vertrekt. Laad de telefoon op op de luchthaven voordat u vertrekt of houd de telefoon uitgeschakeld totdat u in het vliegtuig stapt om te voorkomen dat u hem gebruikt totdat u hem nodig heeft. Hetzelfde geldt voor andere apparaten die stroom nodig hebben in het vliegtuig.

Een andere manier om de batterij van je telefoon te sparen, is, afgezien van het uitgeschakeld te houden, door locatieservices uit te schakelen, de helderheid te dimmen en automatische updates uit te schakelen. Bekijk deze tips om de levensduur van de iPhone-batterij te verlengen (of de batterijduur van de iPad of Android-batterij te sparen) voor tientallen andere tips.

Als de bovenstaande methoden niet genoeg doen om uw iPhone of Android van stroom te voorzien, kan de telefoon bestanden bevatten die kunnen worden verwijderd om ruimte vrij te maken en het apparaat soepeler te laten werken en minder batterij te verbruiken. Bekijk deze onderhoudstips voor iOS en deze schoonmaaktips voor Android.

Aanbevolen: