Hoe u uw telefoon sneller kunt laten opladen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw telefoon sneller kunt laten opladen
Hoe u uw telefoon sneller kunt laten opladen
Anonim

Wat te weten

  • Vliegtuigmodus inschakelen om netwerkdiensten te stoppen en de oplaadtijd met 25% te verlagen. Gebruik een kwaliteitskabel; gebruik je telefoon niet tijdens het opladen.
  • Schakel je telefoon uit voordat je hem oplaadt, zodat apps op de achtergrond niet worden uitgevoerd. Gebruik een stopcontact; overweeg een mobiele accu als u onderweg bent.
  • Als je apparaat dit ondersteunt, gebruik dan USB-C-opladers die de oplaadtijd versnellen. Overweeg voor iPhones een oplader van 12 W of 18 W.

Dit artikel biedt tips en suggesties om je telefoon sneller op te laden als je haast hebt en de batterij bijna leeg is. De informatie hier is van toepassing op de meeste iPhones en Android-smartphones.

Zet het apparaat in de vliegtuigmodus tijdens het opladen

Een van de grootste boosdoeners die de batterij leegzuigen, is je netwerk, inclusief mobiele, Bluetooth-, radio- en wifi-services. Zelfs als u deze services niet actief gebruikt, blijven ze op de achtergrond actief, waardoor de stroom van de telefoon leegloopt.

Image
Image

Terwijl je je telefoon oplaadt, nemen deze services nog steeds een deel van de batterij op, wat resulteert in een langere oplaadtijd.

Om je telefoon sneller op te laten laden, schakel je de vliegtuigmodus in om alle netwerkdiensten te stoppen. Als u de vliegtuigmodus inschakelt, kan de oplaadtijd tot 25 procent worden verkort.

Als je telefoon in de vliegtuigmodus staat, kun je niet bellen of gebeld worden of internet, Bluetooth of wifi gebruiken.

Image
Image

Schakel je telefoon uit voordat je hem oplaadt

Als je een actief apparaat oplaadt, kunnen achtergrondprogramma's nog steeds actief zijn. Bijvoorbeeld, een Wi-Fi-verbinding, inkomende oproepen, berichten, muziek en apps blijven de batterij leegtrekken, waardoor de telefoon niet volledig kan worden opgeladen en de oplaadsessie wordt vertraagd.

Als je je telefoon volledig afsluit, stoppen alle achtergrondprogramma's, waardoor de batterij sneller kan opladen.

Image
Image

Het enige nadeel van deze truc is dat je het batterijpercentage niet ziet terwijl het apparaat wordt opgeladen.

Opladen met een stopcontact

We zijn vaak onderweg en het is handig om onze telefoons in auto's of via laptops op te laden. Maar telefoons opladen in een auto of op een computer is minder efficiënt dan opladen via een stopcontact. Auto's en computers geven een vermogen van 0,5 ampère, terwijl stopcontacten opladen met 1 ampère.

Voor een optimale laadsnelheid moet je vooruit plannen en je telefoon thuis opladen met een stopcontact.

Image
Image

Sommige autofabrikanten installeren een hogere laadcapaciteit, maar dit is nog niet de norm.

Gebruik een powerbank

Als je veel onderweg bent en moeite hebt om toegang te krijgen tot stopcontacten, overweeg dan een mobiele power pack of draagbare oplader, ook wel powerbank genoemd. Deze apparaten bieden vaak oplaadcapaciteit op stopcontactniveau, zodat u uw telefoon snel kunt opladen wanneer u niet thuis bent.

Image
Image

Hoewel powerbanks snel opladen bieden, moet je ervoor zorgen dat je USB-kabel sterk genoeg is om al dat vermogen aan te kunnen. Als het niet sterk genoeg is, kan dit leiden tot een gezekerde kabel.

Opladen met een kwaliteitskabel

Hoe meer ampère een kabel kan dragen, hoe beter de laadsnelheid. Als u een kabel van een andere fabrikant of een standaardkabel van lagere kwaliteit gebruikt, wordt uw telefoon mogelijk niet zo snel mogelijk opgeladen. De twee draden in de kabel bepalen hoe snel een telefoon oplaadt. Een standaard 28-gauge kabel draagt ongeveer 0,5 ampère, terwijl een 24-gauge kabel van hogere kwaliteit 2 ampère draagt.

Als je denkt dat je standaard USB-kabel niet snel genoeg oplaadt, koop dan een nieuwe 24-gauge kabel. Het is misschien duurder, maar de voordelen kunnen opwegen tegen de kosten.

Image
Image

Bottom Line

Als je je telefoon gebruikt tijdens het opladen, hoewel het apparaat is aangesloten op een voedingsbron, tik je op de bronnen van de batterij, waardoor de oplaadtijd aanzienlijk wordt vertraagd. Laat je telefoon met rust terwijl hij wordt opgeladen, of beter nog, schakel hem volledig uit.

Ontdek snellaadopties voor uw apparaat

Als je smartphone dit ondersteunt, bekijk dan de beschikbare USB-C-opladers die de oplaadtijd versnellen. Voor iPhones, in plaats van de 5W-oplader te gebruiken die bij het apparaat is geleverd, gebruik in plaats daarvan een 12W- of 18W-oplader, als u bereid bent wat meer uit te geven. Lees hoe u kunt zien of uw iPhone snel wordt opgeladen. Ook heeft een apparaat als de RavPower Ultrathin-oplader een vermogen van 45W, waardoor je iOS- of Android-telefoon binnen de kortste keren weer op volle capaciteit is.

Aanbevolen: