Hoe u uw oude smartphone in een draagbare mediaspeler kunt veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw oude smartphone in een draagbare mediaspeler kunt veranderen
Hoe u uw oude smartphone in een draagbare mediaspeler kunt veranderen
Anonim

De levenscyclus van moderne smartphones kan vrij kort aanvoelen, aangezien de nieuwste versies elk jaar opnieuw en opnieuw verschijnen. Terwijl sommigen van ons reikhalzend uitkijken naar een gloednieuwe upgrade, willen anderen liever het maximale uit iets halen voordat ze het moeten vervangen. Maar als je uiteindelijk toch je toevlucht neemt tot het kopen van een nieuw apparaat, gooi het oude dan niet zomaar weg!

Gebruik het goed (elektronisch afval is ook een zorg voor het milieu). Dus als je een oud apparaat niet kunt verkopen, inruilen of aan iemand geven, waarom zou je dan niet een smartphone (of tablet) ombouwen tot een draagbare mediaspeler?

Image
Image

Waarom het maken van een draagbare mediaspeler een geweldig idee is

Als je gewend bent om naar muziek te luisteren en/of video's te bekijken via je smartphone, vraag je je misschien af wat het nut is van een speciale draagbare mediaspeler. Het antwoord is dat het allemaal draait om gemak en het stroomlijnen van uw persoonlijke technologie. Door een draagbare mediaspeler het primaire apparaat te laten zijn dat veel van uw digitale audio-/video-entertainment afhandelt, kunt u uw smartphone (en batterijvermogen) behouden voor belangrijke zaken, zoals telefoongesprekken, foto's, berichten, posts op sociale media, gamen, internet browsen en al het andere.

De kracht van een draagbare mediaspeler wordt duidelijker wanneer deze wordt gebruikt in combinatie met een audio-/entertainmentsysteem voor het hele huis of voor meerdere kamers. U kunt inhoud van de draagbare mediaspeler naar uw luidsprekers en/of televisies sturen, zowel via bekabelde als draadloze verbindingen.

Stel bijvoorbeeld dat je een feest organiseert voor gasten en dat er muziek op al je speakers moet worden afgespeeld. U kunt uw smartphone aangesloten laten om het werk te doen. Maar omdat het in de buurt van je audioapparatuur moet blijven, mis je waarschijnlijk oproepen, meldingen of berichten, tenzij je constant teruggaat om te controleren. Een draagbare mediaspeler kan exact hetzelfde doel dienen, maar beter omdat hij is bedoeld voor audio- en video-entertainment. En in tegenstelling tot een cd/dvd-speler of platenspeler, kunt u een draagbare mediaspeler in uw zak stoppen om overal mee naartoe te nemen. Het beste van alles is dat het heel goed mogelijk is om van een oude smartphone een draagbare mediaspeler te maken zonder veel (of geen) geld uit te geven. Dit zijn de te volgen stappen:

Bottom Line

Computerapparaten (waaronder ook smartphones en tablets) werken over het algemeen beter na een nieuwe wisbeurt, dus het is de moeite waard om vanaf het begin opnieuw te beginnen door alles terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Als u dit doet, wordt alles gewist, inclusief eventuele achterblijvende gebruikersgegevens, configuratiebestanden en alle extra apps die u toch niet nodig zult hebben. Zie het als een lenteschoonmaak. U kunt de fabrieksinstellingen op iOS net zo effectief herstellen als op Android-apparaten. Het proces is niet altijd zo voor de hand liggend (om ongelukken te voorkomen) en kan enigszins variëren, afhankelijk van merk en model. Raadpleeg de handleiding (meestal ook online beschikbaar) voor instructies over hoe je een fabrieksreset uitvoert op je oude smartphone. Eenmaal voltooid, is het tijd om de interface te stroomlijnen.

Voorraadapps verwijderen/uitschakelen of verbergen

Mobiele apparaten zijn buitengewoon handig met het scala aan apps bij de hand. Maar aangezien u in plaats daarvan een oude smartphone in een draagbare mediaspeler verandert, is alles wat extra is gewoon rommel. Camera, rekenmachine, documenten, berichten, fotogalerij, voicerecorder? Geen van deze zijn cruciale tools voor iets dat zal worden gewijd aan het afspelen van audio- en videomedia, toch? Als u zich daar prettig bij voelt, kunt u onnodige stock-apps (degene die aanwezig zijn na een fabrieksreset) verwijderen of uitschakelen - dit is meer een functie voor Android-apparaten. Anders kan het verbergen/verwijderen van apps van het startscherm (het verwijdert alleen het pictogram en wordt niet echt verwijderd) net zo effectief zijn.

Het enige dat u echt op het startscherm van uw draagbare mediaspeler wilt hebben, zijn apps voor muziek en/of video. Houd het netjes voor de beste ervaring!

Downloaden, bijwerken en personaliseren

Nu je draagbare mediaspeler klaar is en klaar is, heeft hij internettoegang nodig om alle gewenste apps te downloaden en bij te werken. Onthoud dat de fabrieksreset is gewist en alles is teruggezet naar de basis, dus je zult apps moeten toevoegen. Schakel de wifi op het apparaat in en laat het verbinding maken met uw draadloze thuisnetwerk. Houd er rekening mee dat voor toegang tot online app-winkels, zoals Google Play, Apple's App Store en Amazon, u eerst moet inloggen met uw wachtwoorden - dit zijn dezelfde wachtwoorden als op uw gewone smartphone. Als je nog niet weet wat je moet downloaden, kun je de populairste gratis muziekstreaming-apps/-services en de populairste tv- en filmstreamingservices bekijken.

Ga door met het downloaden van al die apps die je wilt naar je draagbare mediaspeler. De app-pictogrammen zouden op uw startscherm moeten verschijnen zodat u ze naar wens kunt ordenen. Zo niet, open dan gewoon uw lijst met apps, blader door de pagina's met pictogrammen (ze staan in alfabetische volgorde) en sleep ze naar uw startscherm. Nadat al uw media-apps zijn gedownload, meldt u zich één voor één aan bij elke service. Als u nog geen account heeft, wordt u gevraagd een nieuwe aan te maken.

Vergeet ten slotte niet om uw draagbare mediaspeler te personaliseren met achtergronden, effecten, verschillende lettertypen of kleurenschema's. Veel hiervan zijn beschikbaar op je apparaat zonder dat je ze hoeft te downloaden (hoewel je er meer kunt vinden via de app stores). Veel plezier ermee!

Media kopiëren en opslag uitbreiden

Je hebt waarschijnlijk een verzameling digitale audio-/mediabestanden, dus ga je gang en kopieer wat je wilt naar de draagbare mediaspeler. Dit is net zo eenvoudig als het aansluiten van uw draagbare mediaspeler op de plek waar al die bestanden zijn opgeslagen (waarschijnlijk uw thuiscomputer/laptop). Als je nog geen muziek of video hebt om op de draagbare mediaspeler te zetten, is het gemakkelijk om bijna alles te downloaden en/of te digitaliseren wat je maar wilt. Als u een iOS-gebruiker bent, kunnen nummers die zijn gedownload van iTunes worden geconverteerd naar MP3's. Als je cd's en/of vinylalbums van Amazon hebt gekocht, heb je misschien al enkele digitale MP3-kopieën van Amazon's AutoRip-functie. Er zijn ook sites waarmee je legaal gratis muziek kunt downloaden. Al deze kunnen worden gekopieerd naar de draagbare mediaspeler.

Als je een fysieke muziekcollectie (bijv. cd's, vinyl-lp's) hebt, mag je legale digitale kopieën maken voor persoonlijk gebruik. U kunt cd's digitaliseren met iTunes, vinylplaten digitaliseren of zelfs cassettebandjes digitaliseren. Digitale films kunnen legaal online worden gekocht (zoals bij Amazon) en u kunt gratis dvd's naar een iPad kopiëren. Veel Blu-ray-schijven die u koopt, worden ook geleverd met een digitale kopie van de film. Al deze bestanden kunnen dus op de draagbare mediaspeler worden gezet om naar luidsprekers en tv's te streamen. Maar je moet ervoor zorgen dat al deze digitale bestanden erin passen.

Smartphones hebben doorgaans 16 of 32 GB opslagruimte. Voor sommigen, met name degenen die de voorkeur geven aan het streamen van muziek van internet in plaats van opgeslagen bestanden, kan dit voldoende zijn. Maar velen van ons kunnen digitale mediacollecties hebben van honderden gigabytes tot terabytes voor muziek en/of video. Bedenk hoeveel fysieke ruimte honderden cd's en/of dvd's in mappen kunnen innemen; hetzelfde concept geldt voor digitale opslag. Dit geldt met name als het om video gaat, aangezien die filmbestanden tussen de 2 en 20 GB groot kunnen zijn. Elk. Dus de hoeveelheid vrije ruimte die je hebt kan er echt toe doen! Er zijn een paar eenvoudige opties om de hoeveelheid beschikbare opslagruimte te vergroten.

Als uw draagbare mediaspeler een Android-apparaat is, heeft deze mogelijk de optie van een micro SD-kaartsleuf om de opslag uit te breiden. Als dat het geval is, hoeft u alleen maar een micro-SD-kaart met hoge capaciteit te plaatsen en al uw digitale inhoud daar te kopiëren. Anders ondersteunen de meeste Android-apparaten USB OTG. Dit betekent dat u (met een goedkope USB OTG-kabel) dingen zoals USB-flashstations of USB-harde schijven op uw draagbare mediaspeler kunt aansluiten. iOS-apparaten hebben Lightning-compatibele flashdrives die u kunt kopen voor eenvoudige plug-and-play. In al deze situaties wilt u uw digitale media naar het opslagstation kopiëren. En eenmaal aangesloten op de draagbare mediaspeler, wordt de digitale muziek/video beschikbaar om af te spelen.

Gebruik een kabel en/of ga draadloos

Het is vrij eenvoudig om iOS- of Android-apparaten aan te sluiten op stereosystemen/ontvangers, koptelefoons of luidsprekers. Het enige dat u nodig hebt om muziek van uw draagbare mediaspeler te streamen, is een audiokabel. Meestal kun je verwachten dat je de kabel gebruikt die aan beide uiteinden 3,5 mm-aansluitingen heeft (zoals voor koptelefoons). Maar afhankelijk van het type beschikbare ingangen, hebt u mogelijk een audiokabel met een 3 nodig.5 mm plug aan het ene uiteinde en RCA-connectoren (de rode en gele pluggen) aan het andere uiteinde. Aangezien de draagbare mediaspeler de audiobron is, zou deze worden aangesloten op een "audio-ingang" op de luidspreker of ontvanger.

Een ander groot voordeel van het gebruik van een oudere smartphone als draagbare mediaspeler is de optie voor draadloze connectiviteit. Als uw luidsprekers of ontvanger over Bluetooth draadloos beschikken, kunt u zonder kabels een draagbare mediaspeler aansluiten. Hoewel Bluetooth de meest voorkomende is, zijn er andere draadloze audiotechnologieën beschikbaar, elk met voor- en nadelen. Als uw systeem geen draadloze Bluetooth heeft, kunt u een eenvoudige Bluetooth-ontvanger aanschaffen en installeren om die mogelijkheid te bieden.

Als het gaat om het gebruik van uw draagbare mediaspeler om video naar een televisie te sturen (rechtstreeks of via een thuisbioscoopontvanger), is de eenvoudigste manier om een HDMI-kabel te gebruiken. Er is echter een speciale adapter nodig zodat de draagbare mediaspeler kan worden aangesloten met een gewone HDMI-kabel. Voor iOS-apparaten heeft Apple digitale AV-adapters (voor Lightning- of 30-pins verbindingen) die betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn. U kunt ook vergelijkbare typen mobiele HDMI-adapters voor Android-apparaten vinden (Amazon is uw beste keuze). Controleer eerst de compatibiliteit zorgvuldig.

Als je draadloze videostreaming wilt, kan de Google Chromecast Ultra je beste vriend zijn. Zie het als een draadloze HDMI-adapter. Het wordt aangesloten op uw tv of ontvanger en vervangt in wezen de noodzaak van een fysieke kabel voor het verzenden van video/audio. Google Chromecast is compatibel met iOS-, Android-, macOS- en Windows-apparaten die de functie voor weergavespiegeling ondersteunen. Of u nu van plan bent om de draagbare mediaspeler video te laten verzenden vanuit opgeslagen bestanden of via een streamingdienst (bijv. Hulu, Netflix, YouTube, Amazon Video), Google Chromecast kan het allemaal aan. Niet zo slecht voor het hergebruiken van een oud apparaat!

Aanbevolen: