Geruchten Oculus Quest 2-update kan soepelere VR betekenen, zeggen experts

Inhoudsopgave:

Geruchten Oculus Quest 2-update kan soepelere VR betekenen, zeggen experts
Geruchten Oculus Quest 2-update kan soepelere VR betekenen, zeggen experts
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het gerucht gaat dat de Oculus Quest 2 een software-update krijgt waardoor afbeeldingen veel gemakkelijker te zien zijn.
  • Het updaten van de Oculus-schermen naar 120 Hz zou de huidige 90 Hz verversingssnelheid van de headset aanzienlijk verbeteren, zeggen waarnemers.
  • Bewegingsziekte kan een probleem zijn bij het gebruik van virtual reality-headsets, en snellere verversingsfrequenties kunnen helpen.
Image
Image

Een gerucht gaat dat een software-upgrade naar de Oculus Quest 2 de virtuele wereld veel beter zichtbaar zou kunnen maken op de headset.

Tijdens een recente vraag en antwoord op Instagram, gaf Andrew "Boz" Bosworth, vice-president bij Facebook Reality Labs, die de headset maakt, een duim omhoog toen hem werd gevraagd of de Oculus Quest 2 een upgrade zou krijgen naar een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz. De update zou een aanzienlijke verbetering zijn ten opzichte van de huidige 90 Hz verversingssnelheid die door de headset wordt geboden, zeggen waarnemers.

"Een hoge verversingssnelheid betekent niet alleen een soepelere ervaring, maar ook een meer meeslepende ervaring, en de sprong naar 120Hz is substantieel genoeg om een echt effect te hebben", Kaelum Ross, een voormalig VR-professional bij Fujitsu, zei in een e-mailinterview. "Voor misselijke VR-gebruikers is dit ook heel spannend nieuws, omdat een hogere verversingssnelheid bewegingsziekte drastisch kan verminderen."

Meer snelheid, minder reisziekte

Ross zei dat hij uit de eerste hand het dramatische verschil heeft ervaren dat een hogere verversingssnelheid kan maken. "Ik heb dit in re altime gedemonstreerd zien waar mensen een 144hz Valve Index konden gebruiken zonder ziek te worden in een demo, maar geen 90hz Vive Pro konden gebruiken," voegde hij eraan toe.

Een hogere verversingssnelheid kan bewegingsziekte drastisch verminderen.

De Quest 2 kan al een verversingssnelheid van 120 Hz hebben, maar Facebook heeft geaarzeld om applicaties op deze snelheid te laten werken, omdat dit de levensduur van de batterij zou kunnen schaden. Ondanks de geruchten over een upgrade, moeten gebruikers hun verwachtingen temperen, waarschuwde Ross.

"Oculus heeft ongetwijfeld wat werk gestoken in optimalisatie, maar in november werd 90Hz-ondersteuning toegevoegd, en veel populaire titels ondersteunen dat nog steeds niet, dus verwacht geen 120Hz voor al je apps", voegde hij eraan toe. "We verwachten heel erg dat je een systeem kunt kiezen tussen 90Hz en 120Hz. Dit zou ideaal zijn, omdat de optie om tussen de twee te wisselen (afhankelijk van de titel) het beste resultaat zou zijn."

De concurrentie verslaan

De verbeterde verversingssnelheid zou de Quest 2 tot de meest geavanceerde VR-headsets maken en "zou ongetwijfeld beginnen te kwispelen over het soort prestaties dat consumenten kunnen verwachten van de reeds geruchtmakende Quest 3", Ray Walsh, een techneut recensent op de cyberbeveiligingswebsite ProPrivacy, zei in een e-mailinterview.

De meeste VR-headsets die bedoeld zijn voor consumenten, werken momenteel met een verversingssnelheid van 90 Hz of lager, zei Lyron Bentovim, president en CEO van augmented en virtual reality-bedrijf The Glimpse Group, in een e-mailinterview. "De upgrade zorgt voor een veel helderder en levendiger scherm, waardoor VR meeslepender wordt en voor een comfortabelere ervaring", zei hij.

Image
Image

De belangrijkste concurrentie van de Oculus is de Valve Index, die het betere gezichtsveld en de betere resolutie heeft, maar een van de grote verkoopargumenten voor de meeste mensen boven de Quest 2 was de verversingssnelheid van 144 Hz, zei Ross.

"Een upgrade van 120 Hz zou deze kloof echt dichten, en de Quest 2 is niet alleen dramatisch goedkoper, maar werkt ook stand-alone, dus we zouden er echt op anticiperen dat veel mensen genoeg zouden verschuiven om Oculus als hun volgende headset te kiezen, " voegde hij eraan toe.

We verwachten heel erg dat je een systeem kunt kiezen tussen 90Hz en 120Hz.

Chad Barnsdale, een zelfbenoemde early adopter en sinds 2016 eigenaar van de rivaliserende HTC Vive, zei in een e-mailinterview dat hij verwacht dat de vernieuwingsupgrade meer mensen in staat zal stellen van de Oculus te genieten. Bewegingsziekte kan een probleem zijn bij het gebruik van virtual reality-headsets, en snellere verversingsfrequenties kunnen helpen, zei hij.

"Gebruikers kunnen een aanzienlijk verbeterde beweging verwachten, waarmee ik bedoel dat hun eigen bewegingen en die van objecten in de wereld er vloeiender uitzien," zei Barnsdale. "Dit is de sleutel tot onderdompeling, maar wat nog belangrijker is, helpt misselijkheid te verminderen voor degenen die vatbaar zijn voor VR-ziekte. Dit betekent dat meer mensen van VR kunnen genieten. Voor deze prijs kan geen van hun concurrenten het vergelijken. Het dichtst zou de Valve Index zijn, die kost consumenten vier keer zoveel."

Aanbevolen: