Hoe technische ondersteuningsinformatie te vinden

Inhoudsopgave:

Hoe technische ondersteuningsinformatie te vinden
Hoe technische ondersteuningsinformatie te vinden
Anonim

Wat te weten

  • Zoek naar de officiële website van de hardwarefabrikant door een Google-zoekopdracht uit te voeren met trefwoorden als 'Dell-support'.
  • Zoek op de site naar een sectie met het label "Ondersteuning" als u technische hulp nodig heeft of "Downloads" als u stuurprogramma's nodig heeft.
  • Lifewire heeft een lijst met downloadbronnen voor stuurprogramma's die u kunnen helpen de bestanden te vinden die u nodig hebt.

Bijna elke hardwarefabrikant en softwaremaker op aarde biedt een soort online technische ondersteuning en productinformatie voor de producten die ze verkopen. U moet technische ondersteuningsinformatie van een hardwarebedrijf vinden als u van plan bent stuurprogramma's van hen te downloaden, hen te bellen voor ondersteuning, een handleiding te downloaden of een probleem met hun hardware of software te onderzoeken. Hier is hoe.

Als je technische ondersteuning nodig hebt voor een apparaat, maar je weet niet zeker wie het heeft gemaakt, moet je de hardware identificeren voordat je deze instructies volgt. Om uw computerinformatie te zien, kunt u een systeeminformatietool gebruiken.

Informatie over technische ondersteuning vinden

Het vinden van technische ondersteuningsinformatie voor uw hardware en software is meestal erg eenvoudig en duurt meestal minder dan 10 minuten.

  1. Gebruik de zoekbalk bovenaan deze pagina om ondersteuningsinformatie te vinden voor de fabrikant waarin u geïnteresseerd bent. We hebben niet een pagina voor elk bedrijf, maar misschien vindt u er een voor de fabrikant die u moet bereiken.

  2. De volgende beste invalshoek is om naar de fabrikant te zoeken met behulp van een grote zoekmachine zoals Google of Bing.

    Stel bijvoorbeeld dat u op zoek was naar technische ondersteuningsinformatie voor het hardwarebedrijf AOpen. Enkele geweldige zoektermen om ondersteuningsinformatie voor AOpen te vinden, kunnen deze zijn:

    aopen support

    aopen drivers

    aopen technische support

    Image
    Image

    Zodra je hun website hebt gevonden, kun je de menu's bovenaan of onderaan gebruiken om relevante downloads, documentatie, ondersteuningsinformatie, contactgegevens, enz. te vinden.

    Sommige kleinere bedrijven hebben misschien geen speciale zelfhulpgebieden zoals grotere bedrijven, maar ze hebben vaak contactgegevens voor telefonische ondersteuning. Als u denkt dat dit het geval is, probeer dan strikt naar de bedrijfsnaam te zoeken en doe vervolgens uw best om deze informatie op hun website te vinden.

  3. Als u op dit moment de technische ondersteuningswebsite van een fabrikant niet hebt gevonden na het doorzoeken van onze site, evenals pagina's met zoekresultaten van zoekmachines, is het zeer waarschijnlijk dat het bedrijf failliet is of geen ondersteuning online.

    Als je op zoek bent naar een telefoonnummer, e-mailadres of andere directe technische ondersteuningsinformatie, dan heb je waarschijnlijk gewoon pech.

    Als je stuurprogramma's voor deze hardware wilt downloaden, kun je ze misschien nog steeds vinden. Bekijk onze lijst met bronnen voor het downloaden van stuurprogramma's voor alternatieve ideeën als u de website van de fabrikant niet kunt vinden.

    Misschien wilt u ook een zogenaamd hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma's proberen. Dit is een speciaal programma dat de geïnstalleerde hardware van uw computer scant en de geïnstalleerde stuurprogrammaversie vergelijkt met een database met de nieuwste beschikbare stuurprogramma's, waardoor de taak enigszins wordt geautomatiseerd. Bekijk onze lijst met gratis hulpprogramma's voor het bijwerken van stuurprogramma's voor de beste die beschikbaar zijn.

  4. Ten slotte raden we je altijd aan om ergens anders op internet ondersteuning te zoeken, zelfs als deze niet rechtstreeks afkomstig is van het bedrijf dat je hardware heeft gemaakt. Natuurlijk heb je altijd de mogelijkheid om ook "echte" ondersteuning te krijgen, misschien van een vriend, een computerreparatiewerkplaats of zelfs een online "repareer het"-outfit. Zie Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor uw volledige set van opties.

Aanbevolen: