Google Chrome krijgt prestatieverbeteringen

Google Chrome krijgt prestatieverbeteringen
Google Chrome krijgt prestatieverbeteringen
Anonim

Er zijn enkele prestatieverbeteringen doorgevoerd in Google Chrome, waardoor browsen en zoeken sneller gaat en de meeste gevallen van afsluiten vastlopen.

Een nieuw bericht op de officiële blogpagina legt uit dat Chrome onlangs een handvol prestatie-aanpassingen heeft ondergaan. Deze verbeteringen hebben betrekking op de snelheid, het geheugengebruik van Chrome en datgene wat het graag doet waar het vertraagt of vastloopt wanneer u probeert af te sluiten.

Image
Image

Sneller zoeken komt via de Omnibox van Chrome (d.w.z. de adresbalk), die automatisch uw zoekterm voorstelt terwijl u deze typt. Naast het proberen om uw zoekopdrachten automatisch aan te vullen, probeert het nu zoekresultaten op te halen op basis van hoe waarschijnlijk het is dat ze worden geselecteerd. Deze verbeteringen maken het mogelijk om te vinden wat je zoekt voordat je het zelfs maar hebt uitgetypt.

Browsen heeft een boost gekregen door de PartitionAlloc-geheugentoewijzer van Chrome, waardoor het algehele geheugengebruik is verminderd en de prestaties zijn verbeterd. Volgens Google heeft dit geresulteerd in een vermindering van 20% in het geheugengebruik van de browser en verbeterde prestaties voor gebruik met één en meerdere tabbladen.

Het oplossen van de vrij regelmatig vastlopen bij het afsluiten lijkt een kwestie van caching te zijn geweest, of liever, niet caching. Het lijkt erop dat de boosdoener een ontwerpidee van jaren geleden was met een lokale cache die bedoeld was om het opstarten sneller te maken.

Image
Image

Deze cache verspilde uiteindelijk geheugen en was de belangrijkste oorzaak van het vastlopen bij het afsluiten. Nu is de cache verwijderd, wat resulteert in veel minder problemen als je alles afsluit.

Al deze aanpassingen zouden nu beschikbaar moeten zijn voor Chrome, waarbij het team hint naar nog meer prestatieverbeteringen die ergens in de toekomst gepland staan.

Aanbevolen: