Een programma of website vastmaken aan de Windows-taakbalk

Inhoudsopgave:

Een programma of website vastmaken aan de Windows-taakbalk
Een programma of website vastmaken aan de Windows-taakbalk
Anonim

Wat te weten

  • Klik met de rechtermuisknop op een actief programma in de taakbalk en selecteer Pin to taskbar. Hierdoor wordt het programma vastgezet op uw taakbalk.
  • Selecteer een bestand in Verkenner en sleep het bestand vervolgens naar uw taakbalk om het vast te zetten op de taakbalk.
  • Maak een snelkoppeling naar een website en sleep deze naar uw taakbalk om een website-snelkoppeling naar de taakbalk te pinnen.

De Windows-taakbalk is een handige plek om snelkoppelingen te hebben, omdat deze altijd zichtbaar is wanneer u Windows gebruikt. Je kunt ook favoriete websites en zelfs bestanden vastzetten (hoewel het vastzetten van bestanden wat meer moeite kost). Hier beschrijven we hoe je ze allemaal kunt doen in Windows 10.

Een programma vastzetten op de taakbalk

Gebruik je Chrome elke keer dat je je computer aanzet? Hoe zit het met Skype of Excel? U kunt de programma's die u het vaakst gebruikt vastzetten, zodat u ze op elk moment gemakkelijk kunt starten. Er zijn twee manieren om het vastzetten te doen, vanuit het geopende programma of via een snelkoppeling op het bureaublad.

  1. De eerste methode is om te pinnen vanuit een programma dat draait. Start eerst het programma zoals u dat normaal zou doen.

    Image
    Image
  2. Onderaan uw scherm verschijnt het programmapictogram op de taakbalk. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer in het menu Pin to taskbar.

    Image
    Image
  3. Het pictogram is permanent vastgemaakt aan de taakbalk.

    Om de volgorde van de pictogrammen te wijzigen, selecteert en sleept u ze waar u maar wilt.

  4. U kunt ook een programmasnelkoppeling op uw bureaublad naar de taakbalk slepen. De snelkoppeling is permanent vastgemaakt aan de taakbalk.

    Image
    Image

Een bestand vastzetten op de taakbalk

Net zoals er bepaalde programma's zijn waar je gemakkelijk toegang toe wilt hebben, kunnen er bepaalde bestanden zijn die je vaak opent en altijd bij de hand wilt hebben. Hier leest u hoe u een bestand vastzet op de taakbalk.

Als je een bestand vastzet op de taakbalk, zet je het in feite vast aan het programma waaraan het is gekoppeld, dus het zal niet op zichzelf als een pictogram verschijnen.

  1. Open File Explorer en navigeer naar het bestand dat u wilt vastzetten. Selecteer en sleep het bestand naar de taakbalk.

    Image
    Image
  2. Het pictogram toont een melding: "Pin to X", waarbij X de toepassing is waaraan het bestand is gekoppeld.

    Image
    Image
  3. Om het bestand vanuit de taakbalk te openen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram van de bijbehorende toepassing en kiest u in het menu de naam van het bestand.

    Image
    Image

Een website aan de taakbalk vastmaken met Google Chrome

U kunt een website ook rechtstreeks vanuit de Windows-taakbalk openen. Als u dit doet, wordt Chrome geopend en vervolgens de website, maar u hoeft slechts een enkele klik uit te voeren.

  1. Open Chrome en navigeer naar de website die u wilt vastzetten.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek het pictogram Customize (drie verticale stippen).

    Image
    Image
  3. Kies Meer tools > Snelkoppeling maken.

    Image
    Image
  4. Typ een naam voor de snelkoppeling in het dialoogvenster Snelkoppeling maken. Selecteer Maken.

    Image
    Image
  5. Ga naar je bureaublad, waar je de nieuw gemaakte snelkoppeling vindt. Sleep de snelkoppeling naar de taakbalk.

    Image
    Image
  6. De snelkoppeling is permanent vastgemaakt aan de taakbalk.

Aanbevolen: