Hoe Spotify's geavanceerde muziekzoekopties te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Spotify's geavanceerde muziekzoekopties te gebruiken
Hoe Spotify's geavanceerde muziekzoekopties te gebruiken
Anonim

De Spotify-website en desktopclient hebben een handige reeks zoekopties. Deze geavanceerde bedieningselementen worden in het zoekvak getypt en vinden de exacte muziek die u zoekt. U kunt bijvoorbeeld de muziek in de Spotify-bibliotheek bekijken die in een bepaald jaar is uitgebracht of de nummers vermelden die een artiest in een bepaald jaar heeft uitgebracht. In plaats van dat Spotify een lange of irrelevante lijst met resultaten weergeeft, volg je deze tips om tijd te besparen op je favoriete muziekstreamingservice.

Belangrijke syntaxisregels

Voordat u opdrachten in het zoekvak van Spotify typt, is het handig om deze syntaxisregels te kennen:

  • Citaten moeten elke zoekterm met een spatie omringen. Het commando "ambient pop" zou bijvoorbeeld zoeken naar het Ambient Pop-genre.
  • Als je Booleaanse operatoren (AND, OR, NOT) gebruikt, typ je hoofdletters, anders denkt Spotify dat je naar die woorden zoekt.
  • De standaard zoekparameter is AND, wat betekent dat als je Swift Dragons typt, je alles zou vinden dat zowel de woorden Swift als Dragons bevat.
  • Typ + of - in plaats van AND of NOT, zoals - swift, om alle vermeldingen van het woord "snel" te vermijden.
Image
Image

Hoe te filteren op jaar om retro-afspeellijsten te maken

Dit is een handige opdracht als je alle muziek in de muziekbibliotheek van Spotify voor een bepaald jaar of zelfs een reeks jaren (zoals een heel decennium) wilt doorzoeken. Dit is ook een geweldige retro-zoektool voor het samenstellen van muziekafspeellijsten uit de jaren 50, 60, 70 en meer.


jaar:1985

Een artiest zoeken op Spotify

Een handigere manier om naar artiesten te zoeken is door deze opdracht te gebruiken, omdat je extra Booleaanse operatoren kunt gebruiken om ongewenste resultaten uit te filteren, zoals samenwerkingen met andere artiesten of artiesten met vergelijkbare namen. Je kunt zelfs alleen naar specifieke samenwerkingen zoeken.


artiest:"michael jackson"

Zoeken op nummer of album

Als u onnodige resultaten wilt filteren bij het zoeken naar muziek, kunt u een track- of albumnaam opgeven waarnaar u wilt zoeken.


track:"indringers moeten sterven"

Hoe je betere muziek kunt vinden met het genrefilter

Een manier waarop u de geavanceerde zoekopdrachten in Spotify kunt gebruiken, is door de opdracht Genre te gebruiken om te zoeken naar artiesten en bands die passen bij de stijl die u zoekt.


genre:elektronica

Commando's combineren voor betere zoekresultaten

Om de effectiviteit van de bovenstaande opdrachten te vergroten, combineert u ze om uw zoekopdrachten krachtiger te maken. Misschien wil je bijvoorbeeld alle nummers vinden die een artiest in een bepaald jaar heeft uitgebracht of zoeken naar een reeks albums van verschillende artiesten die een bepaalde periode bestrijken.


artiest:"michael jackson" jaar:1982

Als je Spotify in een webbrowser gebruikt en in de toekomst naar die exacte zoekopdracht wilt terugkeren om te controleren op nieuwe nummers, kopieer dan de URL naar die pagina om dezelfde zoekopties opnieuw in te voeren de volgende keer dat je de URL.

Andere manieren om Spotify te zoeken

Er zijn andere geavanceerde zoekmethoden die je kunt gebruiken om specifieke nummers te vinden. Spotify heeft een lijst met alle ondersteunde zoekopties op de Wayback Machine.

Enkele voorbeelden van wat je daar aantreft, zijn een tag:new parameter om recent toegevoegde albums op Spotify te vinden, en label om muziek te vinden die is uitgebracht door een specifiek platenlabel.

Aanbevolen: