Hoe geavanceerde kop- en voetteksten in Word toe te voegen

Inhoudsopgave:

Hoe geavanceerde kop- en voetteksten in Word toe te voegen
Hoe geavanceerde kop- en voetteksten in Word toe te voegen
Anonim

Wat te weten

  • Dubbelklik op de boven- of ondermarge van een sectie. Alles wat aan het veld wordt toegevoegd, verschijnt als kop- of voettekst op volgende pagina's.
  • Voor geavanceerde instellingen, selecteer Invoegen. Kies in Koptekst en voettekst het vervolgkeuzemenu Koptekst of Footer en selecteer uw opties.
  • Kop- en voetteksten kunnen per sectie worden toegepast. Om een nieuwe sectie te maken, ga naar de gewenste plek in het document en kies Insert > Break.

Microsoft Word biedt geavanceerde kop- en voettekstopties voor lange of gecompliceerde documenten. In deze handleiding laten we u zien hoe u kop- en voetteksten toevoegt, en hoe u sectie-einden, paginanummers, datums, tijden en andere informatie toevoegt met Microsoft Word voor Mac (2012 tot en met 2019) en Microsoft Word Online.

Voeg kop- en voetteksten toe

De gemakkelijkste manier om een kop- of voettekst in te voegen, is door de muisaanwijzer in de boven- of ondermarge van een sectie te plaatsen en te dubbelklikken om de Kop- en voettekst werkruimte te openen. Alles wat u aan deze werkruimte toevoegt, wordt op elke pagina van de sectie weergegeven. Dubbelklik ergens in het document om terug te keren naar de hoofdtekst van uw document.

Image
Image

Je kunt de kop- en voettekst opmaken, bijvoorbeeld met een ander lettertype of vetgedrukte tekst, en een afbeelding invoegen, zoals een logo.

Voeg een kop of voettekst toe vanuit het woordlint

U kunt ook het Microsoft Word-lint gebruiken om een kop- of voettekst toe te voegen. Het voordeel van deze methode is dat de opties voorgeformatteerd zijn. Microsoft Word biedt kop- en voetteksten met gekleurde scheidingslijnen, tijdelijke aanduidingen voor documenttitels, tijdelijke aanduidingen voor datums, tijdelijke aanduidingen voor paginanummers en andere elementen. Door een van deze voorgeformatteerde stijlen te gebruiken, kunt u tijd besparen en een vleugje professionaliteit aan uw documenten toevoegen. Hier is hoe:

  1. Klik op de Invoegen tab.

    Image
    Image
  2. Klik in de Header and Footer sectie op de Header of Footer drop-down pijl.

    Image
    Image
  3. Selecteer de gewenste optie.

    Blank maakt een lege kop- of voettekst, waarin u elke gewenste tekst of afbeelding kunt invoegen.

    Image
    Image
  4. Het Koptekst & Voettekst tabblad verschijnt.

    Image
    Image
  5. Klik op Sluit kop- en voettekst om terug te keren naar de hoofdtekst van het document.

    Image
    Image

Koppelingen en voetteksten ontkoppelen van vorige secties

  1. Klik ergens in de kop- of voettekst.
  2. Ga naar het tabblad Koptekst en voettekst en klik vervolgens op Link naar vorige om de link uit te schakelen.

    Image
    Image
  3. Typ een nieuwe kop- of voettekst voor deze sectie. Nu ontkoppeld, functioneert het onafhankelijk van de vorige.

Sectie-einden toevoegen in Microsoft Word

Secties zijn delen van een document. Gebruik secties om inhoud in hoofdstukken, onderwerpen of welke andere indeling dan ook te ordenen, zodat uw lezer het document kan begrijpen en gebruiken. Elke sectie in een Word-document kan zijn eigen opmaak, paginalay-outs, kolommen, kopteksten en voetteksten hebben.

Secties worden gemaakt met behulp van sectie-einden. Om kop- en voetteksten te gebruiken, voegt u een sectie-einde in aan het begin van elke sectie waarvoor u een unieke kop- of voettekst wilt toepassen. De opmaak die u instelt, strekt zich uit tot elke pagina van de sectie totdat een ander sectie-einde wordt aangetroffen.

Een sectie-einde instellen:

  1. Navigeer naar de plek waar je de pauze wilt maken en selecteer Insert > Break. U kunt ook op Layout > Pauzes. klikken

    Image
    Image
  2. Selecteer het type pauze dat je wilt.

    • Sectie-einde (volgende pagina): de sectie begint op een nieuwe pagina.
    • Sectie-einde (continu): het gedeelte gaat verder vanaf de geselecteerde plek.
    • Sectie-einde (oneven pagina): Begint een nieuwe sectie op de volgende oneven pagina.
    • Sectie-einde (even pagina): Begint een nieuwe sectie op de volgende even pagina.
    Image
    Image
  3. Sectie-einden zijn standaard niet zichtbaar. Om sectie-einden te zien, gaat u naar het tabblad Home en klikt u op het sectiesymbool.

    Image
    Image

Nadat uw document in secties is verdeeld, kunt u kop- en voetteksten per sectie toepassen.

Gebruik kop- en voetteksten zonder sectie-einden in te voegen om dezelfde kop- en voetteksten in het hele document te gebruiken.

Paginanummers, datums, tijden of andere informatie opnemen

Word biedt veel opties om automatisch informatie op te nemen. Om bijvoorbeeld paginanummers in te voegen:

  1. Ga naar het tabblad Koptekst en voettekst en klik vervolgens op Invoegen > Paginanummer.

    Image
    Image
  2. Klik op Paginanummers opmaken en selecteer de juiste instellingen. Schakel bijvoorbeeld het selectievakje Include Chapter Number in als u uw document hebt opgemaakt met Styles. Klik op de pijl omhoog of omlaag om het startnummer te wijzigen. Klik vervolgens op OK.
  3. Om de datum of tijd toe te voegen, gaat u naar het tabblad Koptekst en voettekst en selecteert u Datum en tijd. Kies een datumnotatie in het dialoogvenster dat verschijnt en klik op Automatisch bijwerken zodat de huidige datum en tijd altijd in het document worden weergegeven.

    Image
    Image

Voetnoten zijn niet hetzelfde als voetteksten.

Aanbevolen: