Hoe u uw Fitbit kunt synchroniseren met uw Android en iPhone

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Fitbit kunt synchroniseren met uw Android en iPhone
Hoe u uw Fitbit kunt synchroniseren met uw Android en iPhone
Anonim

Wat te weten

  • Schakel de Fitbit-tracker in en bevestig dat Bluetooth van de telefoon is ingeschakeld.
  • Open de Fitbit app en selecteer het kleine Fitbit icoon.
  • Tik op het pictogram van twee pijlen die een cirkel vormen om de synchronisatie te starten.

Dit artikel legt uit hoe je je Fitbit synchroniseert met een Android-telefoon of iPhone met behulp van de Fitbit-app. Alle Fitbit-trackers kunnen via Bluetooth synchroniseren met moderne iPhones en Android-modellen.

Een Fitbit synchroniseren met je smartphone

Het synchroniseren van je Fitbit-apparaat met je iPhone of Android-smartphone is de snelste en gemakkelijkste manier om je laatste fitnessactiviteit naar je Fitbit-account te sturen.

Nadat je de officiële Fitbit-app hebt gedownload en de eerste installatie op je telefoon hebt uitgevoerd, wordt je Fitbit-tracker routinematig op de achtergrond gesynchroniseerd met je smartphone. U hoeft uw gegevens meestal niet handmatig te synchroniseren. Als je je Fitbit handmatig met je smartphone wilt synchroniseren, misschien om een Fitbit Challenge-deadline te halen, zodat je je activiteit kunt toevoegen voordat de Challenge afloopt, dan is dit wat je doet.

  1. Zet je Fitbit tracker aan.
  2. Zorg ervoor dat Bluetooth op je telefoon is ingeschakeld.
  3. Open de officiële Fitbit app op je telefoon.
  4. Selecteer het kleine Fitbit icoon van je telefoon op het hoofdscherm van de app.

    Afhankelijk van je smartphonetype, zou deze zich in een boven- of onderhoek van het scherm moeten bevinden.

  5. Er verschijnt een klein menu met de tijd dat je Fitbit voor het laatst is gesynchroniseerd met de app en een pictogram dat eruitziet als twee pijlen die een cirkel vormen. Selecteer het twee pijlen pictogram om een handmatige synchronisatie uit te voeren.

Je Fitbit wordt gesynchroniseerd met de app en er verschijnt een voortgangsbalk. De volledige synchronisatie duurt niet langer dan een paar seconden.

Image
Image

Fitbit-synchronisatietips en -oplossingen

Bluetooth is essentieel voor een Fitbit-apparaat om te synchroniseren met een telefoon of pc. Als je de gewoonte hebt om je apparaat in de vliegtuig- of vliegtuigmodus te zetten (waardoor Bluetooth wordt uitgeschakeld), zorg er dan voor dat je het uitschakelt voordat je probeert je fitnessgegevens te synchroniseren.

Alleen synchroniseren met één apparaat tegelijk. Een van de meest voorkomende oorzaken van synchronisatiefouten is dat een Fitbit-apparaat met meer dan één apparaat tegelijk wordt gekoppeld. Dit lijkt misschien een goed idee, maar het kan ervoor zorgen dat de Fitbit weigert te synchroniseren met wat dan ook en een harde reset vereist. Een eenvoudige oplossing voor dit probleem is om Bluetooth alleen in te schakelen op het apparaat waarmee je je Fitbit wilt synchroniseren.

Xbox One-consoles kunnen Fitbits niet synchroniseren. De officiële Fitbit-app is mogelijk beschikbaar op de Xbox One-videogameconsoles van Microsoft. Toch kun je je Fitbit-apparaten er niet mee synchroniseren omdat de consolehardware geen Bluetooth-functionaliteit heeft. Je kunt de Xbox One Fitbit-app gebruiken om je statistieken en scoreborden te bekijken.

Wat gebeurt er tijdens een Fitbit Mobile Sync?

Bij het synchroniseren van je Fitbit-apparaat met je smartphone, maakt de Fitbit-hardware draadloos verbinding met je telefoon via Bluetooth. Tijdens dit proces gaat je fitnessactiviteit naar de Fitbit-app op je mobiele apparaat, die vervolgens alle nieuwe informatie naar de Fitbit-servers stuurt via wifi of je mobiele netwerk.

De Fitbit-app kan tijdens een synchronisatie ook informatie terugsturen naar het Fitbit-apparaat. Als een andere bron fitnessactiviteiten verzamelt voor hetzelfde account, wordt de informatie gedownload naar de tracker om de juiste hoeveelheid training weer te geven die op die dag is uitgevoerd. Synchroniseren kan ook de tijd van een Fitbit-tracker bijwerken tijdens zomertijd of reizen naar een andere tijdzone.

Aanbevolen: