Hoe te dicteren in Word

Inhoudsopgave:

Hoe te dicteren in Word
Hoe te dicteren in Word
Anonim

Wat te weten

  • Neem audio rechtstreeks op in Word door de pijl naar beneden te selecteren naast Dictate > Transcribe > Start recording> Opslaan en nu transcriberen.
  • Of, om bestaande audio te transcriberen, selecteer Upload audio > selecteer het bestand > Open.
  • De functie Transcriberen van Word Online is alleen beschikbaar voor premium-abonnees van Microsoft 365.

Dit artikel behandelt hoe u live audio opneemt en transcribeert, een audiobestand uploadt voor transcriptie en een Microsoft Word-transcriptie bewerkt.

Over de transcriptiefunctie van Microsoft Word

Je kunt de functie Transcriberen in Word Online gebruiken zolang je een premium-abonnement op Microsoft 365 hebt. Er zijn twee manieren om een transcriptie te krijgen.

  • U kunt rechtstreeks in uw computermicrofoon (of een aangesloten microfoon) spreken en tegelijkertijd audio opnemen en transcriberen.
  • U kunt maximaal 300 minuten audio per maand uploaden, en Microsoft zal het transcriberen.

Als je geen premium-abonnement op Microsoft 365 hebt, is de optie Transcriberen mogelijk nog steeds zichtbaar, maar krijg je een prompt om te upgraden als je het probeert te gebruiken.

Live audio opnemen en transcriberen in Microsoft Word Online

Of je nu een interview met iemand anders opneemt, of je stem, Microsoft Word Online kan die audio tegelijk opnemen en transcriberen.

  1. Log in op Office.com en open een nieuw of bestaand document.

    De functie Transcriberen werkt in de browsers Microsoft Edge en Chrome.

  2. Als je er nog niet bent, klik dan op de Home tab.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het lint de neerwaartse pijl naast Dictate.

    Image
    Image
  4. In het menu dat verschijnt, selecteer Transcribe, en het Transcribe-paneel wordt aan de rechterkant geopend.

    Image
    Image
  5. Klik op Start recording om de opname te starten. Als dit de eerste keer is dat u Transcribe gebruikt, moet u mogelijk de browser toegang geven tot uw microfoon. Klik op Toestaan.

    Image
    Image
  6. De opname start automatisch en er verschijnt een Pauze-knop in het Transcribe paneel aan de rechterkant. Begin te praten of een gesprek aan te gaan met iemand anders. U kunt op elk moment op die Pauze-knop klikken om de opname te pauzeren.

    Image
    Image
  7. Indien gepauzeerd, verandert de knop in een microfoon. Wanneer je klaar bent om opnieuw te beginnen met opnemen, klik je op de microfoon en deze verandert weer in een pauzeknop.

    Image
    Image
  8. Als je klaar bent met opnemen, klik je op Opslaan en nu transcriberen om je opname op te slaan en de transcriptie te verwerken.

    Image
    Image
  9. De transcriptie zal verschijnen in het Transcribe paneel.

    Image
    Image

Opgenomen audio transcriberen in Microsoft Word

Als je een opgenomen gesprek of notities hebt die je wilt transcriberen, kun je daarvoor ook de functie voor het uitschrijven van woorden gebruiken. Open hiervoor een Word-document, ga naar het tabblad Home van het lint en navigeer naar Transcribe. Dan:

  1. In het Transcribe paneel, selecteer Upload audio

    Image
    Image
  2. Navigeer naar en selecteer het bestand dat u wilt uploaden en klik vervolgens op Open. Het bestand begint te transcriberen.

    Afhankelijk van de grootte van het audiobestand dat je hebt geüpload, kan het even duren voordat de transcriptie is voltooid.

    Image
    Image
  3. Eenmaal voltooid, verschijnt de transcriptie in het Transcribe paneel.

    Image
    Image

Transcripties bewerken in Microsoft Word Online

Zodra je je transcriptiebestand hebt, kan het zijn dat sommige woorden niet nauwkeurig zijn getranscribeerd, of dat er andere bewerkingen zijn die je wilt maken. Het goede nieuws is dat het bewerken van uw transcriptie eenvoudig is.

  1. In het Transcribe paneel, beweeg je cursor over de transcriptiesectie die je wilt bewerken en klik op het Edit (potlood) icoon.

    Image
    Image
  2. Terwijl bewerken actief is, kunt u het volgende bewerken:

    • De spreker: u kunt de naam van de spreker wijzigen en als u dat wilt, kunt u alle exemplaren van die naam wijzigen door op het vakje naast Alle luidsprekers wijzigen te klikken .
    • Elke tekst in die sectie.

    Als je een plaats in je transcriptie tegenkomt waar je niet kunt achterhalen wat de transcriptie zegt of zou moeten zeggen, kun je altijd terugverwijzen naar de opname bovenaan de Transcribepaneel.

    Image
    Image
  3. Wanneer u klaar bent met het maken van uw bewerkingen, klikt u op het vinkje in de rechterbenedenhoek van het bewerkingsvak om uw bewerkingen op te slaan.

    Image
    Image

Een transcriptie toevoegen aan een Word-document

Nadat je klaar bent met het bewerken van je transcript, kun je het hele transcript of een deel ervan aan je document toevoegen. Om een deel van de transcriptie toe te voegen, beweegt u de muisaanwijzer over het deel dat u wilt toevoegen en klikt u op het pluspictogram in de rechterbovenhoek. Dat zal die hele sectie aan je document toevoegen op de plaats van je cursor.

Als u het hele transcript wilt toevoegen, klikt u op Add all to document onderaan het Transcribe paneel, dat de volledige transcriptie en een link naar het audiobestand.

Aanbevolen: