Een mp3-speler in uw auto gebruiken

Inhoudsopgave:

Een mp3-speler in uw auto gebruiken
Een mp3-speler in uw auto gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik CarPlay voor iOS-apparaten of Android Auto voor Androids. Als uw hoofdunit geen ingebouwde ondersteuning heeft, gebruik dan een USB- of Bluetooth-verbinding.
  • Gebruik voor oudere head-units een AUX-ingang, die net als hoofdtelefoonaansluitingen werkt. Probeer voor zeer oude radio's een cassette-adapter te gebruiken.
  • Een andere optie is om een FM-zender of modulator te gebruiken. De meeste FM-zenders worden aangesloten op een MP3-speler zoals een cassette-adapter of aux-ingang.

In dit artikel worden verschillende manieren uitgelegd om in je auto naar muziek te luisteren, of je nu een iPhone, Android of MP3-speler hebt. Opties zijn afhankelijk van het type head-unit dat je hebt, evenals de compatibiliteit van je mobiele apparaat.

Beste voor iOS-apparaten: Carplay

Image
Image
Sommige head-units zijn speciaal ontworpen voor gebruik met iPods.

osaMu /Flickr (Creative Commons 2.0)

Wat we leuk vinden

  • Verbindt met elke iPhone, iPad of iPod.
  • Onderweg toegang tot je hele muziek- of podcastbibliotheek.
  • Bediening op de telefoon vanaf de interface op je hoofdunit.

Wat we niet leuk vinden

  • Werkt alleen met iOS-apparaten.
  • Niet beschikbaar op veel head-units.

De ideale verbinding voor een iOS-apparaat is via een compatibele hoofdunit met Apple CarPlay. Ingebouwde iOS-bedieningselementen zijn ook beschikbaar op een aantal aftermarket-head-units. U kunt een USB-kabel of Bluetooth-koppeling gebruiken om te communiceren met uw hoofdeenheid, hoewel USB een superieure geluidskwaliteit biedt.

Eenmaal verbonden, kunt u nummers bekijken en selecteren via de bedieningselementen van de hoofdeenheid. Dit is een van de meest gestroomlijnde manieren om naar een iOS-apparaat in uw auto te luisteren, of het nu een iPhone, iPad of iPod is.

Beste voor Android-apparaten: Android Auto

Image
Image
Met Android Auto kun je bijna elke Android-telefoon als mp3-speler in je auto gebruiken.

bigtunaonline / Getty Images

Wat we leuk vinden

  • Verbindt met elk Android-apparaat.
  • Zowel draadloze als bekabelde opties beschikbaar.
  • Moet als app niet aan een compatibele head-unit worden vastgemaakt om te functioneren.

Wat we niet leuk vinden

  • Beperkte compatibiliteit met de head-unit.
  • Als je de versie met alleen telefoon gebruikt, heb je nog steeds een manier nodig om het apparaat aan te sluiten op het geluidssysteem van je auto.

Android Auto is de ideale manier om tijdens het rijden naar je Android-apparaat te luisteren en het te bedienen. Net als CarPlay is Android Auto een app die op je telefoon wordt uitgevoerd en een interface heeft met je auto, zodat je rechtstreeks vanaf je hoofdunit door muziek, podcasts en andere media kunt bladeren of ernaar kunt luisteren. Als app kan Android Auto nog steeds werken zonder compatibele head-units.

Zowel USB- als Bluetooth-verbindingen kunnen worden gebruikt om inhoud naar het stereosysteem van uw auto te sturen. Maar net als CarPlay is de compatibiliteit beperkt en werkt de draadloze versie van Android Auto met nog minder apparaten.

Beste geluid voor alle digitale mediaspelers: USB

Image
Image
USB-aansluitingen in auto's werken met de meeste telefoons en mp3-spelers.

knape / Getty Images

Wat we leuk vinden

  • Betere geluidskwaliteit dan bekabelde verbindingen.
  • Eenvoudig aan te sluiten als je gaat rijden en los te koppelen als je aankomt.

Wat we niet leuk vinden

  • Compatibiliteit verre van universeel.
  • Oudere voertuigen hebben mogelijk extra accessoires nodig.

Als uw hoofdunit geen ingebouwde ondersteuning voor uw mobiele apparaat of MP3-speler heeft, is een USB-verbinding de beste optie. USB zorgt voor een volledig digitaal pad tussen uw apparaat en uw head-unit, wat zorgt voor een superieure geluidskwaliteit omdat de media niet hoeven te worden gecomprimeerd en geconverteerd naar een bekabeld analoog signaal.

Sommige head-units kunnen zelfs media lezen vanaf een USB-flashstation, maar de meeste hebben gewoon een standaard USB-uitgang. U moet het snoer leveren dat bij uw apparaat past.

Beste optie zonder USB-kabel: Bluetooth

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Handsfree bediening
  • Interfaces met head-unit zonder USB-kabel.

Wat we niet leuk vinden

  • Koppelen is kieskeurig.
  • Geluidskwaliteit niet zo geweldig als USB.

Bluetooth kan dezelfde headunit-interface en functionaliteit bieden als een USB-verbinding, maar zonder de draden. De geluidskwaliteit is echter niet zo goed, en het kan soms lastig zijn om je apparaat te koppelen met je head-unit.

Bluetooth komt steeds vaker voor in head-units van voertuigen. Omdat de meeste van deze interfaces echter ook USB-uitgangen hebben, kiezen de meeste mensen voor het laatste. Bluetooth heeft over het algemeen de voorkeur boven Aux-ingangen omdat ze handsfree bediening mogelijk maken.

Beste geluid voor oudere head-units: Aux-ingang

Image
Image
Een mp3-speler of telefoon aansluiten via een aux-ingang is een manier om te gaan, maar het levert misschien niet het beste geluid op.

PraxisPhotography / Getty Images

Wat we leuk vinden

  • Biedt fatsoenlijk geluid met grotere compatibiliteit dan USB.
  • Eenvoudig aan te sluiten.

Wat we niet leuk vinden

  • Geluidskwaliteit over het algemeen inferieur aan USB-verbindingen.
  • Kan niet worden bediend vanaf de head-unit.

Sommige head-units hebben geen USB-uitgangen, en sommige (zeer oude) MP3-spelers ook niet. Gelukkig zijn Aux-ingangen bijna universeel. Deze ingangen werken net als hoofdtelefoonaansluitingen, in die zin dat je elke 3,5 mm aux-kabel kunt gebruiken om je mediaspeler op de autoradio aan te sluiten.

Je hebt een kabel nodig met twee mannelijke uiteinden van 3,5 mm. Maak de verbinding en selecteer de Aux-audiobron op de head-unit. Omdat de line-in een analoge ingang is, moet je je mp3-speler gebruiken om nummers te selecteren en af te spelen. Audiofielen kunnen ook inferieur geluid opmerken vanwege de lossy compressie van digitaal-naar-analoog audio.

Beste optie voor zeer oude autoradio's: cassette-adapters

Image
Image
Cassettetape-adapters waren niet bedoeld voor gebruik met MP3-spelers, maar ze doen het in een mum van tijd.

Baturay Tungur / Getty Images

Wat we leuk vinden

  • Werkt met oude auto's die geen digitale interface hebben.
  • Eenvoudig in te stellen.

Wat we niet leuk vinden

  • Geluidskwaliteit is niet geweldig.
  • Rommelige presentatie met draad die uit de cassettespeler hangt.

Cassettedecks zijn niet langer beschikbaar als originele uitrusting in nieuwe auto's, maar ze komen nog steeds voor in veel oude auto's. Als uw auto een cassettedeck heeft en geen directe smartphonebediening, USB of Aux heeft, kunt u mogelijk een cassette-adapter gebruiken met uw MP3-speler.

Deze adapters werden oorspronkelijk gebruikt met draagbare cd-spelers, maar ze werken net zo goed met mp3-spelers. Ze zien eruit als cassettebandjes, behalve dat ze eigenlijk geen band bevatten. Audio wordt via een kabel naar de adapter overgebracht en vervolgens door de tapekoppen geleid.

Cassette-adapters bieden niet de beste geluidskwaliteit, maar ze zijn een stuk goedkoper en gemakkelijker dan een gloednieuwe head-unit.

Meest universele oplossing: FM-zender

Image
Image
Een FM-zender of modulator is een onfeilbare manier om naar MP3's te luisteren op elke autoradio, maar er zijn nadelen.

Kyu Oh / Getty Images

Wat we leuk vinden

  • Werkt met elke FM-autoradio.
  • Bluetooth-opties beschikbaar.

Wat we niet leuk vinden

  • Geluidskwaliteit is niet geweldig.
  • Werkt niet goed in gebieden met veel FM-radioverkeer.

De laatste manier om een mp3-speler op een auto aan te sluiten, is met een FM-zender of modulator. FM-zenders zenden zeer zwakke FM-signalen uit die uw hoofdunit kan opvangen. Vanwege de strikte regelgeving voor radio-uitzendingen in de meeste landen, kunnen deze signalen niet ver van het zendende apparaat worden opgevangen.

De meeste FM-zenders kunnen op een mp3-speler worden aangesloten, net als een cassette-adapter of aux-ingang. De beste geluidskwaliteit wordt meestal bereikt door een frequentie te selecteren die niet veel of geen inactieve ontvangst heeft.

Sommige FM-zenders gebruiken Bluetooth-technologie. Deze apparaten kunnen worden gekoppeld aan MP3-spelers of telefoons die ook Bluetooth-compatibel zijn. Dit zorgt voor een draadloze interface tussen je mediaspeler en stereo. Als uw radio geen aux-ingang heeft, is een FM-modulator waarschijnlijk het beste alternatief.

Een telefoon of mp3-speler aansluiten op uw autoradio

Sommige head-units zijn ontworpen om alleen met bepaalde apparaten te werken. Overweeg deze opties om te bepalen welke systemen compatibel zijn met uw apparaat:

  • USB: Veel auto's hebben ingebouwde USB-ingangen, zodat u uw telefoon rechtstreeks op de head-unit kunt aansluiten zoals u een telefoonoplader of externe harde schijf zou doen.
  • Auxiliary (Aux): Sommige head-units hebben een aux-ingang van 3,5 mm die u kunt gebruiken met elke telefoon, mp3-speler of audioapparaat met een standaard hoofdtelefoonaansluiting.
  • Bluetooth: Bluetooth wordt steeds vaker gebruikt in autoradio's en zorgt voor handsfree draadloze bediening van uw MP3-speler of smartphone.
  • Apple CarPlay: Sommige head-units hebben ingebouwde compatibiliteit met iOS-apparaten. Met Carplay kan uw iPhone, iPad of iPod het infotainmentsysteem overnemen, waarbij de originele voertuiginterface wordt vervangen door iets dat Apple-vriendelijker is.
  • Android Auto: Android Auto voert dezelfde functies uit als CarPlay, maar dan voor het Android-besturingssysteem, zodat u het infotainmentsysteem kunt bedienen met een Samsung Galaxy, Google Pixel of een ander Android-apparaat apparaat.

Je krijgt de beste geluidskwaliteit met een USB- of Lightning-verbinding. Dit komt omdat met USB de digitale media op uw mobiele apparaat niet hoeven te worden gecomprimeerd tot een analoog signaal, zoals bij een aux-aansluiting.

Een aux-ingang is nog steeds beter dan een FM-zender of een cassettebandadapter, hoewel beide opties nog steeds beter kunnen zijn dan helemaal geen toegang tot digitale audio.

Zou je er net aan denken om een mp3-speler te kopen? Dit zijn onze keuzes voor de beste budget-mp3-spelers op de markt.

Aanbevolen: