Hoe volgers op Twitter te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe volgers op Twitter te verwijderen
Hoe volgers op Twitter te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Om een volger te verwijderen, open je Twitter in een webbrowser, ga je naar hun accountpagina en selecteer je Meer > Verwijder deze volger.
  • Als je volgers wilt goedkeuren, ga je naar Instellingen en privacy > Privacy en veiligheid > Publiek en tagging . Schakel Beveilig je tweets in.

  • Om een volger te blokkeren, ga naar More > Block.

Dit artikel legt uit hoe je Twitter-volgers kunt verwijderen en voorkomen dat ze jou volgen. Instructies zijn van toepassing op de Twitter-app voor iOS en Android of Twitter die toegankelijk is via een webbrowser.

Hoe Twitter-volgers te verwijderen

Twitter maakte het gemakkelijker om volgers te verwijderen zonder ze te blokkeren in een update van oktober 2021. Voorheen moesten mensen een tijdelijke oplossing gebruiken waarbij ze de volger die ze wilden verwijderen, moesten blokkeren en snel deblokkeren.

Deze nieuwe verwijderingsfunctie is alleen beschikbaar voor de webversie van Twitter. Android- en iOS-gebruikers kunnen nog steeds de "zachte blokkering"-oplossing gebruiken om volgers te verwijderen.

  1. Open de Twitter-app in een browser zoals Edge, Brave, Firefox of Chrome. Elke internetbrowser is prima.
  2. Ga naar het account van de persoon die je wilt verwijderen.

  3. Selecteer Meer (de drie horizontale stippen).

    Image
    Image
  4. Selecteer Verwijder deze volger.

    Image
    Image

Volgers 'zacht blokkeren' op iOS en Android

Als je Twitter op een mobiel apparaat gebruikt en je volgers wilt verwijderen, moet je een tijdelijke oplossing gebruiken die gewoonlijk een 'zachte blokkering' wordt genoemd. Het houdt in dat je een persoon blokkeert en deze snel deblokkeert, zodat ze je moeten ontvolgen. Zo doe je het:

  1. Open het navigatiemenu en selecteer je profielfoto.
  2. Selecteer Volgers. Doorloop je lijst en blokkeer handmatig en deblokkeer vervolgens elk account dat je niet wilt volgen.
  3. Selecteer in je lijst met volgers een account om naar het profiel van die persoon te gaan.

    Image
    Image
  4. Selecteer het pictogram met drie ellipsen in de rechterbovenhoek.
  5. Selecteer Block.
  6. Selecteer Block op het bevestigingsscherm.

    Image
    Image
  7. Tik op Deblokkeren. Het account is nu gedeblokkeerd, maar de persoon volgt je niet meer.

    Image
    Image

    Als u een account blokkeert, kunnen ze u niet meer volgen, maar kunt u ook hun inhoud niet zien. Het deblokkeren van een geblokkeerd account toont hun inhoud opnieuw en handhaaft de ontvolgactie uitgevoerd door de eerste blokkering. De betrokken accounts zien dat ze je hebben ontvolgd en verder niets. Ze zullen een paar seconden niet weten dat ze geblokkeerd zijn.

Hoe u uw tweets kunt beschermen

Als je een volger verwijdert, is er niets dat hem ervan weerhoudt jou opnieuw te volgen. Maar als je je tweets beschermt, moet je elk nieuw volgverzoek goedkeuren. Hier is hoe:

  1. Als je Windows 10 of de webversie van Twitter gebruikt, selecteer je More in het zijmenu. Als je Android of iOS gebruikt, ga je naar de volgende stap.
  2. Select Instellingen en privacy > Privacy en veiligheid.
  3. Schakel Beveilig je tweets in Selecteer in de webversie Beveilig je tweets en bevestig door te selecteren Bescherm Dit maakt je Twitter-account privé en vereist dat je elke toekomstige volger handmatig goedkeurt voordat ze je inhoud kunnen zien.

    Image
    Image

    Het wordt niet aanbevolen om je Twitter-account op privé te zetten als je je merk wilt opbouwen of een dienst of product wilt promoten, aangezien geen van je tweets kan worden gevonden door het grote publiek.

Aanbevolen: