Twitter-gebruikers kunnen nu ongewenste volgers verwijderen

Twitter-gebruikers kunnen nu ongewenste volgers verwijderen
Twitter-gebruikers kunnen nu ongewenste volgers verwijderen
Anonim

Twitter heeft officieel een nieuwe functie toegevoegd waarmee gebruikers volgers kunnen verwijderen zonder ze te blokkeren, aangezien het platform misbruik en intimidatie probeert te verminderen.

Twitter Support maakte voor het eerst melding van deze functie, ook wel een "zacht blok" genoemd, toen het begin september voor het eerst werd getest. Volgens Twitter is het doel van het zachte blok om gebruikers in staat te stellen hun eigen volgerslijst samen te stellen en te bepalen met wie ze willen communiceren.

Image
Image

Het bedrijf heeft verduidelijkt dat een verwijderde volger niet op de hoogte wordt gesteld van aangebrachte wijzigingen, tenzij ze rechtstreeks naar het profiel van een gebruiker gaan om dit te verifiëren. Dat gezegd hebbende, weerhoudt dit iemand er niet volledig van om dezelfde gebruiker opnieuw te volgen, zoals iemand blokkeren zou doen.

Volgens een Twitter Transparency-rapport dat afgelopen juli werd vrijgegeven, waren de schendingen van haatdragend gedrag toegenomen, waarbij meer dan 1 miljoen accounts het bedrijfsbeleid hadden geschonden. Twitter reageerde door op te treden tegen deze accounts en meer functies aan zijn platform toe te voegen.

De laatste tijd heeft Twitter andere nieuwe beveiligingsfuncties getest, zoals de veiligheidsmodus, die automatisch accounts blokkeert die zich bezighouden met "mogelijk schadelijke taal", en "Let op", die gebruikers waarschuwt dat ze mogelijk een bijzonder verhit gesprek aangaan.

Hoewel Twitter anti-intimidatie een veel grotere prioriteit blijft geven, moet het platform nog andere functies implementeren waar gebruikers om hebben gevraagd, zoals een knop Bewerken.

Het bedrijf heeft in plaats daarvan de voorkeur gegeven aan het toevoegen van aangrenzende functies, zoals de knop Verzenden ongedaan maken.

Aanbevolen: