Hoe volgers op Instagram te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe volgers op Instagram te verwijderen
Hoe volgers op Instagram te verwijderen
Anonim

Als het gaat om Instagram-volgers, is kwaliteit beter dan kwantiteit. In de Instagram-app kun je ongewenste volgers, zoals spookvolgers, verwijderen zonder ze eerst te blokkeren. Als je een webbrowser gebruikt, moet je ze blokkeren (en deblokkeren), maar ze zullen niet weten dat ze ooit zijn geblokkeerd.

Wat zijn Ghost-volgers?

Ghost-volgers zijn volgers die ofwel inactief zijn of geen interactie met je aangaan door likes of reacties achter te laten. Ze zouden kunnen zijn:

  • Bots
  • Lurkers (ofwel vreemden of mensen die je kent)
  • Gebruikers die alleen geïnteresseerd zijn om teruggevolgd te worden (en die u uiteindelijk toch zullen ontvolgen)
  • Gebruikers die ooit actief waren maar daarna hun account hebben verlaten

Het gemeenschappelijke thema van alle soorten spookvolgers is dat ze je geen echte waarde bieden, behalve een boost voor je aantal volgers.

Hoe zich te ontdoen van volgers op Instagram

Er is geen officiële manier om volgers van Instagram te verwijderen via een webbrowser. Je moet je Instagram-account openen via de iOS- of Android-app om de functie Remove volgers te gebruiken.

  1. Open de Instagram-app op je iOS- of Android-apparaat en log in op je account.
  2. Tik op het profielpictogram in de rechterbenedenhoek.

  3. Tik op Volgers om een lijst met je volgers te zien.
  4. Een volger vinden die je wilt verwijderen:

    • Scroll door je lijst met volgers totdat je ze vindt, of
    • Begin met het invoeren van een naam in het zoekveld bovenaan het scherm.

    Je moet deze stap uitvoeren vanuit je volgerslijst. Je zult nergens een optie voor het verwijderen van volgers vinden, behalve in je volgerslijst.

  5. Tik op Remove naast de naam van de volger die je wilt verwijderen.
  6. Tik op Remove om te bevestigen dat je de volger wilt verwijderen.

    Image
    Image
  7. Herhaal stap vier tot en met zes om nog een volger te verwijderen.

Gebruikers krijgen geen melding wanneer je ze als volger verwijdert. Het is aan hen om te merken dat ze je niet meer volgen. Als ze het wel merken, houd er dan rekening mee dat ze je account kunnen vinden en je opnieuw kunnen volgen. U kunt uw account privé maken als u de mogelijkheid wilt om goed te keuren wie u volgt.

Zie wie je heeft ontvolgd op Instagram

Tip 1: Vermijd het gebruik van apps van derden die claimen bulkverwijdering van volgers aan te bieden

Er waren eens veel gratis apps van derden die verbinding konden maken met je Instagram-account om je te helpen je volgers te beheren. Een van de nuttigste dingen die ze deden, was je toestaan om ongewenste volgers massaal te verwijderen.

Er bestaan nog steeds veel van dergelijke apps, maar tegenwoordig zijn degenen die beweren dit te doen in strijd met het API-platformbeleid van Instagram. Erger nog, dergelijke apps kunnen verouderd zijn of totale oplichting veroorzaken en ertoe leiden dat uw account wordt gecompromitteerd.

Het kan tijdrovend zijn, maar de veiligheid van je account hangt af van je bereidheid om volgers op individuele basis handmatig te verwijderen. Als je veel volgers hebt en daarom niet kunt bijhouden welke volgers met je omgaan, verzen welke bij de rol van spookvolger passen, kun je een service zoals Iconosquare (met een gratis proefperiode van 14 dagen) gebruiken om te zien in diepgaande analyses van uw volgersbetrokkenheid.

Tip 2: verwijder volgers van Instagram.com door ze te blokkeren en te deblokkeren

Instagram.com heeft niet zoveel functies als de app, en de mogelijkheid om volgers te verwijderen is een van die ontbrekende functies. Gelukkig is er een oplossing als je absoluut volgers uit een webbrowser moet verwijderen:

  1. Navigeer op Instagram.com naar het profiel van een volger.
  2. Selecteer de drie stippen in het bovenste gedeelte van het scherm.
  3. Kies Blokkeer deze gebruiker.
  4. Selecteer de drie puntjes opnieuw > Deblokkeer deze gebruiker.

Blocken verwijdert ze automatisch als volger, maar als je ze deblokkeert, blijven ze een niet-volger.

Instagram-gebruikers krijgen geen melding wanneer je ze blokkeert.

Dit is een tijdrovender proces dan het gebruik van de optie voor het verwijderen van volgers in de app. Je moet niet alleen naar het individuele profiel van elke volger navigeren, maar je moet ook nog twee stappen uitvoeren: ze blokkeren en ze vervolgens onmiddellijk deblokkeren.

Tip 3: Maak het moeilijker voor Ghost-volgers om je te volgen door je profiel privé te maken

Als je Instagram-account is ingesteld op openbaar, kan iedereen je volgen, waardoor je een groter risico loopt gevolgd te worden door accounts die alleen een "followback" willen en je inhoud waarschijnlijk zullen negeren. Als je de optie wilt hebben om nieuwe volgers te screenen, overweeg dan om je Instagram privé te maken.

Met een privéaccount heb je de mogelijkheid om te bepalen wie je volgt. Gebruikers moeten je een volgverzoek sturen dat je moet goedkeuren voordat ze je kunnen volgen.

Als je een volgverzoek ontvangt van een totale vreemdeling, met zeer promotionele inhoud, of iemand die een onevenredig groot aantal gebruikers volgt in verhouding tot hun aantal volgers, zullen ze waarschijnlijk een spookvolger worden en jij bent het is beter om hun volgverzoek af te wijzen.

Aanbevolen: