De 5 beste Surround Sound-luidsprekers van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste Surround Sound-luidsprekers van 2022
De 5 beste Surround Sound-luidsprekers van 2022
Anonim

De beste surround sound-luidsprekers spelen geluid van overal om je heen, waardoor je je onderdeel voelt van de actie.

Maar er zijn veel dingen om rekening mee te houden, van het aantal luidsprekers (zoals 5.1-, 7.1- en 9.1-opstellingen). Een 5.1-systeem omvat bijvoorbeeld een woofer en vijf luidsprekers - een front links, front rechts, front center, surround rechts en surround links - terwijl grotere opstellingen zelfs meer luidsprekers bevatten.

Als dat gewoon te veel luidsprekers zijn, zeggen onze experts dat je gewoon de Nakamichi Shockwafe Elite moet kopen, die een hoofd-soundbar, twee kleine luidsprekers en twee basluidsprekers heeft om achter je te plaatsen.

Connectiviteit kan ook een groot probleem zijn wanneer u probeert meerdere luidsprekers op één enkele bron aan te sluiten, dus het is essentieel dat u ervoor zorgt dat de door u gekozen luidsprekers werken met uw ontvanger. Als dat niet het geval is, kijk dan eens naar onze topkeuzes voor de beste stereo-ontvangers om je setup af te ronden.

Beste soundbar: Nakamichi Shockwafe Elite 7.2.4

Image
Image

Als je volledige surround sound met dreunende bas wilt, maar niet wilt investeren in een dure home theater receiver, dan is de Nakamichi Shockwafe Elite soundbar een slimme keuze. Met in totaal 14 drivers (inclusief twee down-firing draadloze woofers bij de Elite-versie) heeft dit systeem veel vermogen. In het pakket krijg je de Dolby Atmos-soundbar samen met twee acht-inch draadloze subwoofers en twee (tweeweg) achterste surround-luidsprekers. Samen klinkt het systeem beter dan de meeste traditionele surround sound-luidsprekerconfiguraties. Onze recensent Bill Loguidice, die naar een soortgelijk model keek, was onder de indruk van de surround sound-simulatie en krachtige audio-uitvoer die goed werkte met zijn thuisbioscoopsysteem.

De soundbar heeft een HDMI ARC-poort, drie extra HDMI-poorten, een optische poort en een coax-ingang, zodat je eenvoudig je gameconsole, tv, projector of Blu-ray-speler kunt aansluiten en aan de slag kunt. Met Dolby Vision en HDR pass-through krijg je een helder beeld dat bij je surround sound past. Dankzij Bluetooth-connectiviteit kun je ook draadloos muziek streamen, terwijl het slanke en compacte ontwerp van het systeem je theaterruimte er geweldig laat uitzien.

Kanalen: 7.2 | Draadloos: Ja | Ingangen: 3in/1 uit (ARC)| Digital Assistant: Geen | Aantal sprekers: 2

"Nakamichi heeft het gebruik van hun geavanceerde surround sound-systeem gestroomlijnd op een manier die geen concessies doet aan functies of kwaliteit." - Bill Loguidice, producttester

Image
Image

Beste 5.1-systeem: Elac Debut 2.0-5.1-systeem

Image
Image

Het ELAC Debut surround sound-systeem omvat vloerstaande en boekenplankluidsprekers die geluid van hoge kwaliteit produceren. De geweven aramidevezel-woofers, stoffen dome-tweeters en basreflexbehuizingen zorgen voor een uitstekende geluidshelderheid. Emily Ramirez die de ELAC beoordeelde, prees het heldere en gedetailleerde geluid en de lage vervormingspercentages, vooral gezien de prijsklasse.

Het surround sound-systeem omvat twee F6.2 vloerstaande luidsprekers (die vergelijkbaar zijn met de F5.2 van ELAC, maar iets krachtiger), een C6.2-middeneenheid, twee B6.2-boekenplanken en een SUB310-woofer. De vloermodellen hebben een frequentiebereik van 39 tot 35.000 Hz, een nominale impedantie van 6 ohm en een gevoeligheid van 87 dB. De woofer is een 10-inch high-excursie gedoteerde papieren conus woofer met een frequentierespons van 28 tot 150 Hz, een automatische EQ-functie en Bluetooth-bediening. Je kunt mixen en matchen als je wilt, door een stereoconfiguratie (twee luidsprekers), een 5.1 of een andere configuratie te kiezen.

Kanalen: 2.0-5.1 | Draadloos: Nee | Ingangen: Geen | Digital Assistant: Geen | Aantal sprekers: 5

"Als je een gedetailleerd geluid wilt dat perfect is voor films en akoestiek, moet je de ELAC Debut 2.0 F5.2-luidsprekers overwegen." - Emily Ramirez, producttester

Image
Image

Beste budget: Vizio SB36512-F6

Image
Image

Als je op zoek bent naar een thuisbioscoop-audiosysteem, maar niet de bank wilt breken, bekijk dan het Vizio 5.1.2-systeem. Dit thuisbioscoopsysteem omvat een 36-inch soundbar, twee satellietluidsprekers achter en een draadloze 6-inch subwoofer. De soundbar is voorzien van opwaarts gerichte drivers, zodat je muziek en filmgeluid niet verloren gaan in meubels of verward raken door tegen de muren te stuiteren. Emily vond het geluid tijdens haar tests helder en precies afgestemd op film. Met de Vizio Smartcast-app kun je van je smartphone of tablet een afstandsbediening voor de luidsprekers maken en je favoriete nummers, shows en filmaudio naar verschillende kamers streamen bij gebruik met compatibele Vizio-componenten.

Met ingebouwde Chromecast kun je muziek streamen van apps zoals Spotify en Pandora. U kunt ook uw Google Assistent-apparaat aansluiten voor handsfree spraakbediening en smart home-integratie. Met Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit kun je naar je favoriete nummers luisteren vanaf je telefoon of tablet. Elke luidspreker heeft een compact ontwerp voor betere plaatsingsopties en past in bijna elk modern interieur. Ze gebruiken ook DTS Virtual X-technologie om de schoonst mogelijke audio te produceren.

Kanalen: 5.1.2 | Draadloos: Ja | Ingangen: Geen | Digitale Assistent: Google Assistent | Aantal sprekers: 2

"Het Vizio SB36512-F6 5.1.2 Soundbar-systeem is een ongelooflijk waardevol systeem voor filmliefhebbers die de Dolby Atmos-ervaring willen zonder het Dolby Atmos-prijskaartje." - Emily Ramirez, producttester

Image
Image

Beste uitspatting: Definitive Technology Pro Cinema 800

Image
Image

Er zijn ongetwijfeld duurdere surround sound-luidsprekeropties, die allemaal als een "uitspatting" zouden worden beschouwd. Als geld geen rol speelt, is er geen tekort aan opties die kunnen oplopen tot duizenden, zo niet tienduizenden dollars. Omwille van de uitvoerbaarheid richten we ons echter op "uitspattingen" voor iedereen. Onze eerste keuze, de Definitive Technology ProCinema 800, is een toppresteerder die ver boven zijn salarisklasse uitsteekt.

Het ontwerp springt meteen in het oog, ook al lijkt het op het eerste gezicht gewoon een andere luidsprekerset die verkrijgbaar is in het zwart. Zowel de filmdialoog als de respectieve soundtracks produceerden een diepe bas die absoluut beter was dan andere opties rond de hoge prijs. Helaas zal de Definitive subwoofer je botten niet rammelen zoals sommige duurdere Bose- of Klipsch-modellen, maar de ervaring is nog steeds meeslepend en enorm plezierig. Op dezelfde manier brengen de luidsprekers van Definitive je niet op vol volume zonder dat er vervorming optreedt, maar er zijn een handvol filmische momenten die we gewoon zo hard mogelijk willen horen.

Definitive is het best te omschrijven als detailrijk, met behoud van de getrouwheid van een soundtrack terwijl alle gelijktijdige effecten hoorbaar en genoten kunnen worden. De subwoofer van 300 watt in combinatie met de middenluidspreker en satellieten staan op zichzelf allemaal goed aangeschreven, maar samen creëren ze een ongelooflijke waarde in hoogwaardige audio. Het lijdt geen twijfel dat u uiteindelijk het gevoel zult hebben dat de ProCinema 800 zowel waarde biedt als een hoogwaardige ervaring die zijn prijskaartje logenstraft.

Kanalen: 5.1 | Draadloos: Nee | Ingangen: 3 HDMI | Digital Assistant: Nee | Aantal sprekers: 5

Beste ontwerp: Klipsch Reference Theatre Pack

Image
Image

Het merk Klipsch staat bekend om zijn eersteklas audiohardware en hun Reference Theatre Pack levert een vooraf afgestemde 5.1 surround sound-ervaring die werkelijk verbluffend is, zowel visueel als akoestisch. De stukken zijn compact, met een minimale footprint die mooi past in een kleine tot middelgrote kamer. Maar hoewel de set qua grootte kan worden gemengd, vooral met de grills aan, kun je er ook voor kiezen om ze weg te laten en de kenmerkende gesponnen koperen woofers van Klipsch in het oog te laten springen. Het middenkanaal en de vier satellietluidsprekers hebben allemaal deze unieke constructie, die, samen met de hoorngeladen tweeters, vervorming minimaliseert en een helder, gedetailleerd geluid produceert.

De lage tonen leveren een naar beneden gerichte 8-inch subwoofer met verrassend krachtige basoutput voor zijn formaat. De frequentierespons varieert van 38 tot 120 Hz en de versterker is geschikt voor 50 watt RMS (continu vermogen) en 150 watt piekvermogen. Het beste is dat het draadloos is, waardoor je de flexibiliteit hebt om het te plaatsen waar het past en het beste klinkt in je kamer.

Kanalen: 5.1 | Draadloos: Ja | Ingangen: 3 HDMI | Digital Assistant: Nee | Aantal sprekers: 5

De Bose Acoustimass 10 Series V (bekijk bij Best Buy) is een aantrekkelijk en eenvoudig te installeren systeem dat geweldig zal klinken in zowel grote als kleine ruimtes. Als je op zoek bent naar plug-and-play surround sound zonder een AV-ontvanger, zul je het Nakamichi Shockwafe Elite-systeem (bekijk bij Amazon) leuk vinden, dat een soundbar, twee satellietluidsprekers en twee subwoofers bevat.

Over onze vertrouwde experts

Erika Rawes schrijft al meer dan tien jaar professioneel en de afgelopen vijf jaar heeft ze over consumententechnologie geschreven. Erika heeft ongeveer 125 gadgets beoordeeld, waaronder computers, randapparatuur, A/V-apparatuur, mobiele apparaten en smarthome-gadgets. Erika schrijft momenteel voor Digital Trends en Lifewire.

Bill Loguidice schrijft sinds 2019 voor Lifewire. H heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van consumententechnologie, home entertainment-systemen, gaming en meer. Hij is eerder gepubliceerd in TechRadar, PC Gamer en ArsTechnica.

Emily Ramirez is een technisch schrijver die gamedesign heeft gestudeerd aan het MIT en nu allerlei consumententechnologie beoordeelt, van VR-headsets tot torenluidsprekers.

FAQ

    Waar moet je je surround-luidsprekers plaatsen?

    De ideale plaatsing van surround sound hangt af van je kamer en of je een 5 gebruikt.1, 7.1 of een 9.1-configuratie. Er zijn echter een aantal altijd groene regels die u moet volgen, ongeacht het aantal luidsprekers dat u gebruikt. Probeer uw luidsprekers op gelijke afstand van elkaar te plaatsen met surroundluidsprekers in de hoeken rond uw luistergebied. Je moet ook proberen je luidsprekers vrij te houden van obstakels en uit de buurt van nissen, en als je ze veilig aan een muur kunt bevestigen, nog beter.

    Is de afstand van uw luidsprekers tot de ontvanger van invloed op de geluidskwaliteit?

    Ja, hoewel het niet altijd mogelijk is, wil je voor de beste audiokwaliteit de lengte van de kabel die je luidsprekers aan je ontvanger vastmaakt zo kort mogelijk houden, hoewel je geluidskwaliteit er niet erg onder zal lijden tenzij ze 25 voet of meer van uw ontvanger verwijderd zijn. Voor alle bedrade luidsprekers moet u een 14-gauge kabel gebruiken en eventueel een 12-gauge kabel voor alle luidsprekers die verder dan 7 meter van de ontvanger uitsteken.

    Hoeveel subwoofers heb je nodig?

    Dit hangt allemaal af van de grootte van je kamer, maar meer subwoofers geven je een betere baskwaliteit en bieden je een flexibelere plaatsing bij het zoeken naar de beste plek voor optimale geluidskwaliteit. Het kan echter overdreven zijn om meer dan één subwoofer in een zeer kleine luisterruimte te hebben.

Image
Image

Waar u op moet letten bij een Surround Sound-luidspreker

Kamergrootte

Voordat je kijkt naar het uitgangsvermogen van een set luidsprekers, moet je rekening houden met de grootte van je kamer. Als het aan de kleine kant is (7x10 voet), heb je misschien niet al te veel stroom nodig en kun je wat geld besparen door een compact systeem te kopen. Als je echter een grote kamer (15x20 voet) hebt om te vullen, houd je dan niet in. Ga voor een full-size, full-range systeem met meer dan één woofer.

5.1 versus 7.1

Een 5.1-kanaals opstelling bestaat uit vijf kleine luidsprekers en een subwoofer, terwijl een 7.1-kanaals setup omvat twee extra luidsprekers. De extra luidsprekers zorgen voor een rijker geluid, maar kunnen duurder worden. In de meeste gevallen is een 5.1-kanaals opstelling meer dan genoeg, maar als u op zoek bent naar een uitspatting, kan een 7.1-kanaals opstelling erg indrukwekkend klinken. Bekijk ons overzicht van 2.0, 2.1, 5.1, 6.1 en 7.1 kanaalsystemen als je niet zeker weet wat je hebt of wat je wilt.

Image
Image

Bedraad versus draadloos

Een bekabelde installatie heeft een voorsprong als het gaat om geluidskwaliteit, maar als je het niet erg vindt om geluid op te offeren in naam van het ontwerp, ga dan voor een draadloze installatie. (Lees dit voor tips over het verbergen van die lelijke draden.) Draadloze connectiviteit wordt meestal aangeboden via Wi-Fi en/of Bluetooth. De meeste thuisbioscoopsystemen worden ook geleverd met draadloze subwoofers die automatisch worden gekoppeld aan de rest van je apparaten voor een betere bas.

Aanbevolen: