Hoe de ingebouwde camera in Windows uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe de ingebouwde camera in Windows uit te schakelen
Hoe de ingebouwde camera in Windows uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Klik met de rechtermuisknop Start > Apparaatbeheer. Vouw Beeldapparaten uit, klik met de rechtermuisknop op uw camera en selecteer Uitschakelen. Bevestig wanneer daarom wordt gevraagd.
  • Ga voor bepaalde services naar Start > Settings > Privacy. Schakel Apps toestaan toegang in en kies de apps.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw webcam in Windows kunt uitschakelen, voor alle apps of slechts voor een beperkt aantal. Er worden instructies gegeven voor Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Schakel een webcam uit in Windows 10 of Windows 8

Zo zet u de webcam helemaal uit op uw Windows 10-computer:

  1. Klik met de rechtermuisknop op de Windows 10 Start-knop en selecteer Apparaatbeheer.
  2. Selecteer in het geopende venster Apparaatbeheer de pijl om uit te vouwen Beeldapparaten.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de naam van uw camera en selecteer Apparaat uitschakelen.

    Je zult waarschijnlijk de categorie Beeldapparaten moeten uitvouwen om je camera te zien. Klik hiervoor op de naar rechts wijzende pijl links van de categorienaam. Dit opent de categorie en toont alle apparaten binnen die categorie.

    Image
    Image
  4. Als u om bevestiging wordt gevraagd, kiest u Yes.

Je camera is uitgeschakeld voor alle apps en services. Als u het opnieuw wilt gebruiken, keert u terug naar het venster Apparaatbeheer en klikt u op Apparaat inschakelen wanneer u met de rechtermuisknop op de naam van uw camera klikt.

Schakel een webcam uit in Windows 10 voor geselecteerde services

Als je je webcam niet volledig wilt uitschakelen, kun je aangeven welke apps en services er toegang toe hebben en welke niet.

In Windows 10:

  1. Selecteer het Settings icoon in het Start menu.

    Image
    Image
  2. Kies Privacy.
  3. Schakel in het gedeelte Camera Toestaan dat apps toegang krijgen tot uw camera in om toegang voor sommige apps en services toe te staan.

    Image
    Image
  4. Tik op de schuifregelaar naast elke app of service in de lijst om sommige apps en services toegang te geven tot de webcam, terwijl andere geen toegang hebben.

Deze optie is handig als je alleen camerabeperkingen wilt instellen voor sociale media of chatsites die bijvoorbeeld je kinderen gebruiken.

Deze optie schakelt ook het cameragebruik uit voor alle sites die u in de browser bezoekt, dus als er sites zijn waarmee u uw webcam wilt of moet gebruiken, kan deze methode interfereren.

Waarom uw webcam uitschakelen?

De meeste computers worden geleverd met ingebouwde camera's die applicaties en services zelf kunnen activeren als gebruikers de juiste machtigingen geven. Als privacy een probleem is, wilt u misschien de geïntegreerde webcam op uw computer helemaal uitschakelen.

Je wilt niet dat malware de camera overneemt om jou en je huis te bespioneren. Als u een ouder bent, heeft u andere redenen om de webcam uit te schakelen, die allemaal te maken hebben met de veiligheid van uw kinderen. Instant messaging en interactieve websites die laptopcamera's gebruiken, zijn niet altijd kindvriendelijk of geschikt, en u zou kunnen besluiten dat het uitschakelen van de webcam voor een bepaalde website de beste manier is om uw kinderen en hun identiteit te beschermen.

Er is geen manier om de beveiligingsproblemen te negeren die worden veroorzaakt door de webcam die in uw computer is ingebouwd. Het volledig uitschakelen van de webcam is waarschijnlijk de veiligste gok, maar als er toepassingen zijn die u toegang wilt geven, kunt u deze per geval beheren.

Schakel een webcam uit in Windows 7

De webcam van uw computer uitschakelen in Windows 7:

  1. Ga naar het Start menu op uw bureaublad en klik op Configuratiescherm.
  2. Selecteer Hardware en geluid.
  3. Kies Apparaatbeheer.

    Image
    Image
  4. Selecteer Imaging Devices en dubbelklik op uw webcam in de lijst.

    Image
    Image
  5. Klik op het tabblad Driver en selecteer Disable om de webcam uit te schakelen.
  6. Kies Yes wanneer u wordt gevraagd of u uw webcam wilt uitschakelen.

Aanbevolen: