Muzikanten werken online samen met nieuwe gadget

Inhoudsopgave:

Muzikanten werken online samen met nieuwe gadget
Muzikanten werken online samen met nieuwe gadget
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuwe gadget van Elk Audio heeft als doel een betere muzikale samenwerking op afstand mogelijk te maken.
  • Lag voorkomt dat muzikanten samenwerken via standaard videochat.
  • Muzikanten zeggen dat het onwaarschijnlijk is dat online samenwerking live sessies volledig zal vervangen.
Image
Image

Een nieuw uitgebrachte YouTube-video is bedoeld om het potentieel te laten zien van een binnenkort te verschijnen gadget genaamd Aloha om betere online jamsessies te creëren. Het apparaat maakt online video- en audiosamenwerkingen tussen muzikanten mogelijk door de audiolatentie te beheren en te verminderen.

Vorige week bracht het bedrijf muziek uit van artiesten Little, Sharooz Raoofi en Tom Varrall, die met Aloha experimenteerden op verschillende locaties in Londen. Aloha voegt zich bij een groeiend aantal producten waarmee muzikanten en amateurs online kunnen samenwerken. Het is een nichemarkt die groeit omdat muzikanten gedwongen zijn thuis te blijven vanwege de pandemie.

"Aloha is niet van plan om met iemand in een kamer te zijn", zei Simon Little, een van de muzikanten die de opgenomen sessie op afstand produceerde, in een telefonisch interview. "Maar het opent een nieuw soort samenwerking als twee mensen gewoon niet kunnen reizen om samen te zijn."

Lag Matters

Aloha beweert de audiovertraging tussen computers via internet te verminderen. Het probleem met samenwerken via typische videodiensten voor muzikanten is "er is te veel vertraging" tussen het moment dat een geluid wordt geproduceerd door een deelnemer en gehoord door een andere deelnemer, zei Elk Audio CEO Michele Benincaso in een video-interview. De vertraging is niet erg merkbaar tijdens gesprekken, zoals via Zoom, maar het maakt muzieksamenwerking moeilijk.

“De pandemie heeft een diepgaande invloed gehad op de muziekindustrie, waardoor het aspect van live-creatieve samenwerking in een crisis is geraakt.”

Volgens de Muziekfaculteit van de Universiteit van Oxford is "de perceptuele drempel om een vertraging te horen" ongeveer 25 milliseconden.

"Latentie die wordt veroorzaakt door het verzenden van audio via internet kan het bereiken van coördinatie met andere muzikanten in re altime in de weg staan", aldus een artikel dat is geplaatst door Abbey Road Studios, de plek waar The Beatles en vele andere artiesten hun meesterwerken opgenomen. “Hoewel er hoogwaardige hardwaregebaseerde oplossingen zijn die re altime jammen en opnemen mogelijk maken, hebben we tot nu toe geen oplossing gevonden met een voldoende lage latentie van 20 milliseconden of minder om meer informele gebruikers toe te staan dit te doen.”

Het overwinnen van deze latentie is "een probleem dat elke muzikant heeft geprobeerd op te lossen tijdens de lockdown", zei Little. "Het is extreem moeilijk om samen te werken als de timing ook maar een klein beetje uit is."

Oplossingen om latentie te verminderen wanneer muzikanten samenwerken zijn niet nieuw, maar ze zijn vaak kieskeurig en duur. Cleanfeed beweert ook audio van hoge kwaliteit te produceren via internet met lage latentie, hoewel het niet gericht is op muzikanten. SessionLinkPRO is browsergebaseerde audio-opnamesoftware die werkt via breedbandinternetverbindingen en ook beweert een lage latentie te produceren.

Gebruiksvriendelijke gadget

Elk's apparaat wil gebruiksvriendelijk zijn met een apparaat op zakformaat dat kan worden aangesloten op een instrument en een standaardrouter. Een bijbehorende app biedt videochat, audiobediening en de mogelijkheid om te livestreamen. Naar verwachting wordt Aloha volgend jaar commercieel uitgebracht en binnen enkele weken als software-bèta. Er is geen prijs ingesteld.

Benincaso beschreef het Aloha-apparaat als "een audio-interface" die "de audio omzet in code en deze over het netwerk verzendt als een re altime stroom van niet-gecomprimeerde audio die peer-to-peer gaat, waardoor het ongelooflijk efficiënt is. Hij zei dat Aloha zal werken via elke "fatsoenlijke, snelle verbinding" en dat het bedrijf werkt aan het optimaliseren van het apparaat voor 5G-netwerken.

Image
Image

De toenemende belangstelling voor Aloha wordt gedreven door de maatregelen voor sociale afstand die zijn genomen voor het coronavirus, aldus Benincaso. "De pandemie heeft een diepgaande invloed gehad op de muziekindustrie, waardoor het aspect van live-creatieve samenwerking in een crisis is geraakt", zei hij. "Aloha kan artiesten helpen de hindernissen op het gebied van sociale afstand te overwinnen en opnieuw hun creativiteit te oefenen, op te treden, op te nemen en met de wereld te delen."

Elk werkt eraan om ook scholen te voorzien van Aloha-apparaten. "Als je niet met leraren kunt spelen, werkt het niet echt", zei hij. “Veel mensen praten over het gebruik van Zoom, maar dat is niet echt interactie met docenten. Het is meer alsof je naar een YouTube-video kijkt.”

Little zei dat hij aanvankelijk sceptisch was dat Aloha zou werken, en legde uit dat hij " nogal wat technologieën heeft uitgeprobeerd die erop gericht zijn muzikanten bij elkaar te brengen en dat ze niet zijn gelukt." Maar Aloha bleek anders te zijn, zei hij, vanwege de snelheid en het gebruiksgemak.

Ondanks de door Aloha beloofde vooruitgang, zeggen muzikanten dat het onwaarschijnlijk is dat het livesessies volledig zal vervangen. "De nadelen zijn duidelijk", zei Raoofi in een telefonisch interview. "Als je samen in een kamer zit, kun je op een andere manier samenwerken met visuele aanwijzingen."

Samen muziek maken op afstand biedt wel een onverwacht voordeel, zei Little. "[Tenminste] er is geen schaamte of gevoel dat mensen je veroordelen."

Aanbevolen: