Apple Premium Podcasts kunnen podcasting redden - of vernietigen

Inhoudsopgave:

Apple Premium Podcasts kunnen podcasting redden - of vernietigen
Apple Premium Podcasts kunnen podcasting redden - of vernietigen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De nieuwe premium podcastservice van Apple biedt betaalde abonnementen met één klik.
  • Apple neemt de gebruikelijke 30% korting.
  • Podcasters kunnen hun directe relatie met hun publiek verliezen.
Image
Image

In mei zal Apple podcasting opschudden en een nieuwe premium, betaalde service aanbieden, zodat luisteraars podcasters rechtstreeks kunnen betalen, minus de 30% korting van Apple.

Het nieuwe abonnement op Apple Podcasts-abonnementen werkt in Apples eigen Podcasts-app en wordt geleverd met een interessante reeks tools.

Podcastmakers kunnen met behulp van analyses zien hoeveel mensen luisteren, en luisteraars kunnen zich met één klik abonneren op betaalde podcasts, net als bij het kopen van een app. Maar is dit genoeg om makers weg te houden van meer open en goedkopere alternatieven zoals Patreon?

"Toegewijde luisteraars zijn op zoek naar manieren om iets terug te doen, mee te doen en gehoord te worden", vertelde podcast-host Whitney Lauritsen via e-mail aan Lifewire. "Degenen die uitkijken naar elke aflevering vinden veel waarde, vooral in een show als de mijne die drie afleveringen per week op een vast schema uitbrengt."

The Cut

Betaalde podcastabonnementen zijn geweldig nieuws. Op dit moment, als een luisteraar zijn favoriete programma's wil steunen, moet hij zich inspannen om dat te doen. Podcasts kunnen worden betaald via Patreon of met behulp van het eigen zelfgemaakte abonnementssysteem van een podcaster, meestal met zoiets als Memberful.

Dat werkt geweldig voor technisch onderlegde, super-ondersteunende luisteraars, maar het sluit alle informele aankopen uit.

Image
Image

Het voordeel van Apple is het gebruiksgemak. Vrijwel iedereen met een Apple ID heeft al een geldige creditcard aangesloten op hun account. En we zijn allemaal gewend om op de kleine "koop"- of "abonneren"-knoppen in apps en de App Store te tikken.

Patreon neemt tussen de 5% en 12% van de inkomsten van de maker en Memberful brengt 4,9% of 10% in rekening, afhankelijk van je abonnement.

Vergeleken daarmee lijkt de verlaging van 30% van Apple (na een jaar dalend tot 15%, in lijn met zijn andere abonnementen) hoog, maar voor de podcaster is 70% van iets veel meer dan 90-100 % van niets.

Klantrelaties

Het grootste nadeel van de App Store is dat verkopers niets te weten komen over kopers. Als u Patreon gebruikt, kunt u uw luisteraars rechtstreeks berichten. Als u uw eigen abonnementen beheert, krijgt u voor elke abonnee een e-mailadres.

Voor indie-makers is dit contact van vitaal belang. De podcast-analyse van Apple geeft je allerlei informatie over het aantal abonnees, maar het lijkt erop dat de details van de luisteraar nog net zo verborgen zijn als altijd.

"Consumenten hebben nog geen interesse getoond om voor podcasts te betalen", vertelde Adam Corey, oprichter van het Podable podcast-verkoopplatform, via e-mail aan Lifewire.

Image
Image

"In plaats daarvan staan ze meer open voor platforms die hun favoriete maker van inhoud rechtstreeks ondersteunen, zoals Patreon. Dit model met directe ondersteuning biedt makers van inhoud nieuwe manieren om hun publiek te betrekken en te belonen, zoals uitnodigingen om te leven evenementen, nieuwsbrieven en privéforums."

Een ander nadeel voor zowel luisteraars als podcasters is dat dit allemaal plaatsvindt in de Podcasts-app van Apple. Dat is een belangrijk voordeel voor Apple, maar slecht nieuws als je wilt luisteren met een andere podcastspeler of op Android-apparaten.

Zoals eerder vermeld, kunnen podcasters hun eigen abonnementen gemakkelijk rollen. Het moeilijkste is om betaalde abonnees op te halen.

"Ik gebruik Patreon sinds 2015 en heb niet veel geluk gehad", zegt Lauritsen. "Het duurde even voordat het aansloeg en mijn publiek leek nooit zo geïnteresseerd om een bijdrage te leveren. Het is moeilijk om de waarde over te brengen."

Directoryvragen

Ondanks wat Eddie Cue suggereert in het persbericht van Apple, heeft Apple geen podcasts uitgevonden. Maar het onderhoudt wel een open directory met podcasts, die gratis te gebruiken is voor elke andere ontwikkelaar van podcast-apps.

Met een verschuiving naar vergrendelde podcasts op basis van abonnementen, maken sommigen zich zorgen dat Apple deze essentiële bron kan afsluiten of strompelen. Maar er is al minstens één alternatief, opgericht door de eigenlijke uitvinder van podcasting, ex MTV VJ Adam Curry.

Image
Image

"Een interessant feit waar het publiek (nog) niet van op de hoogte is, is een nieuw project genaamd Podcast Index, ondersteund door Adam Curry (de uitvinder van podcasting!), " Alberto Betella, mede-oprichter van podcastingservice RSS. com, vertelde Lifewire via e-mail.

"Dit project heeft onlangs een nieuwe standaard geïntroduceerd om microbetalingen voor alle podcasts mogelijk te maken."

Podcast Index heeft al meer dan 3 miljoen podcasts in zijn index en wordt ondersteund door een behoorlijke lijst met podcast-apps. Als Apple de toegang tot zijn directory afsnijdt, dan is de dienst van Curry goed geplaatst om in te grijpen.

Een ding dat zeker is, is dat podcasting momenteel hot is en snel verandert. Betaalde abonnementen zijn essentieel om indie-podcasts duurzaam te maken, en Apple is uniek gepositioneerd om dit gemakkelijk en effectief te maken. Podcasters zullen moeten beslissen of de lock-in de moeite waard is.

Aanbevolen: