Google Drive-beveiligingsupdate kan sommige van uw bestanden breken

Google Drive-beveiligingsupdate kan sommige van uw bestanden breken
Google Drive-beveiligingsupdate kan sommige van uw bestanden breken
Anonim

Vanaf september kunnen sommige van uw Google Drive-links ontoegankelijk worden als u zich niet aanmeldt voor nieuwe beveiligingsverbeteringen.

Volgens een Google-blogbericht dat woensdag is gepubliceerd, zal een nieuwe beveiligingsupdate van toepassing zijn op sommige Google Drive-bestanden om het delen van links veiliger te maken. Google raadt alle gebruikers aan de update toe te passen, maar laat uiteindelijk de keuze over wat te doen met de bestanden in kwestie aan jou.

Image
Image

Google zei dat het volgende maand e-mailmeldingen zou sturen naar zowel organisaties als mensen met persoonlijke Google Workspace-accounts om hen te informeren over welke bestanden gevolgen zouden hebben. Gebruikers hebben tot 13 september om te beslissen hoe de update wordt toegepast op hun specifieke bestanden.

“Zodra de update is toegepast op een bestand, moeten gebruikers die het bestand nog niet eerder hebben bekeken een URL gebruiken die de bronsleutel bevat om toegang te krijgen, en degenen die het bestand eerder hebben bekeken of direct toegang hebben toegang heeft de bronsleutel niet nodig om toegang te krijgen tot het bestand', schreef Google in zijn blogpost.

Het is slechts een van de vele veranderingen die Google-gebruikers dit jaar hebben moeten doorstaan met hun inhoud, waaronder nieuwe limieten voor de opslag van Google Foto's die begin deze maand van kracht werden.

"Zodra de update is toegepast op een bestand, moeten gebruikers die het bestand nog niet eerder hebben bekeken een URL gebruiken die de bronsleutel bevat om toegang te krijgen."

Google brengt gebruikers nu kosten in rekening voor het opslaan van meer dan 15 GB aan foto's. Het goede nieuws is dat de afbeeldingen die je vóór 1 juni had opgeslagen niet meetellen voor die limiet van 15 GB, maar als je meer opslagruimte nodig hebt, moet je $ 1,99 per maand betalen voor 100 GB.

In ieder geval stelt Google zijn nieuwe Workspace-functies beschikbaar voor iedereen met een Google-account. Voorheen had je alleen toegang tot bepaalde functies, zoals de mogelijkheid om slimme suggesties te delen in e-mails of documenten, als je een maandelijks abonnement had.

Aanbevolen: