Een vinkje maken met een toetsenbord in MS Office

Inhoudsopgave:

Een vinkje maken met een toetsenbord in MS Office
Een vinkje maken met een toetsenbord in MS Office
Anonim

Wat te weten

  • Tekencodes: Open een Microsoft-document. Plaats de cursor waar u een vinkje wilt. Typ 221A, houd de Alt-toets ingedrukt en typ X.
  • Autocorrectie: Selecteer Invoegen > Symbol > Meer symbolen. Kies een lettertype. Selecteer het vinkje in de symbolenlijst.
  • Selecteer vervolgens AutoCorrectie. Typ een woord (zoals ckmrk) dat u wilt vervangen door een vinkje wanneer u het typt.

Dit artikel legt twee manieren uit om een vinkje te plaatsen in Microsoft Word-, PowerPoint- en Excel-bestanden. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Excel 2010 en nieuwer, Word 2010 en nieuwer en PowerPoint 2010 en nieuwer.

Hoe maak je een vinkje op het toetsenbord

Voeg een vinkje in (soms een vinkje genoemd) in Word-documenten, PowerPoint-presentaties en Excel-werkbladen door een vinkje op het toetsenbord te plaatsen met behulp van tekencodes. ASCII- en Unicode-codes bevatten symbolen en speciale tekens, zoals vinkjes. Als u de juiste tekencode weet, kunt u eenvoudig een vinkje plaatsen.

  1. Open het Word-document, de PowerPoint-presentatiedia of het Excel-werkblad waarin u een vinkje wilt plaatsen. U kunt ook een nieuw, leeg document, werkblad of presentatie openen.
  2. Plaats de cursor op het bestand waar u het eerste vinkje wilt plaatsen.
  3. Type 221A, houd de Alt-toets ingedrukt en typ vervolgens X. Er verschijnt een vinkje.

Een AutoCorrectie-item maken voor het vinkje in Word

Als u veel vinkjes gebruikt, is het zinvol om uw eigen AutoCorrectie-item te maken dat u kunt gebruiken wanneer u een vinkje moet toevoegen.

Aangezien de AutoCorrectie-lijst van toepassing is op alle Office-programma's die de AutoCorrectie-functie ondersteunen. Wanneer u een item toevoegt, is dit van toepassing op andere toepassingen.

  1. Select Invoegen > Symbol > Meer symbolen. Het dialoogvenster Symbool invoegen wordt geopend.

    Image
    Image
  2. Selecteer een lettertype in het vak Lettertype.

    Image
    Image
  3. Selecteer het vinkje in de lijst met symbolen.

    Image
    Image
  4. Selecteer AutoCorrectie. Het dialoogvenster AutoCorrectie wordt geopend.

    Image
    Image
  5. Typ het woord of de zin die u wilt vervangen door een vinkje wanneer u het typt. In dit voorbeeld wordt ckmrk gebruikt.

    Image
    Image
  6. Selecteer Add en selecteer vervolgens OK om het AutoCorrectie-item toe te voegen en het dialoogvenster te sluiten.

Aanbevolen: