Logitech Craft: een eersteklas draadloos toetsenbord met een multifunctionele precisie-wijzerplaat

Inhoudsopgave:

Logitech Craft: een eersteklas draadloos toetsenbord met een multifunctionele precisie-wijzerplaat
Logitech Craft: een eersteklas draadloos toetsenbord met een multifunctionele precisie-wijzerplaat
Anonim

Bottom Line

Het Logitech Craft draadloze toetsenbord is een gestroomlijnd randapparaat met talloze snelkoppelingen en compatibiliteit met meerdere apparaten, maar het grote item - de wijzerplaat - is een hulpmiddel dat vooral creatievelingen de hoge prijs waard zullen vinden.

Logitech Craft

Image
Image

We hebben Logitech's Craft Wireless Keyboard gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Computerrandapparatuur zoals toetsenborden kunnen de belasting verlichten en de workflow op belangrijke manieren vereenvoudigen. De Logitech Craft profiteert van de kans om drukke professionals te helpen met een solide, aantrekkelijk ontwerp dat verbinding maakt met drie verschillende apparaten via twee draadloze invoeropties, compatibel is met macOS en Windows en is voorzien van een handig numeriek toetsenblok. Dit full-size computertoetsenbord verhoogt de ante met een draaiknop die nauwkeurige controle en handige snelkoppelingen biedt tijdens detailgerichte taken. Dit zijn veel toetsenborden, maar het is erg aantrekkelijk voor creatievelingen met meerdere apparaten of shoppers die stijl en geavanceerde mogelijkheden willen van hun draadloze toetsenbord.

Ontwerp: Verfijnd en intuïtief uit de poort

Met iets meer dan 2 pond en bijna 17 inch lang, neemt de Logitech Craft behoorlijk wat bureauruimte in beslag. Maar de afgeronde randen, het slanke profiel, eersteklas aluminium materialen en pulserende LED-achtergrondverlichting zullen ontwerpbewuste gebruikers niet snel beledigen. Als de verlichting is uitgeschakeld, zijn de toetsen nog steeds gemakkelijk te lezen, aangenaam en reageren ze op aanraking en zijn ze niet vatbaar voor vlekken.

Dit full-size computertoetsenbord verhoogt de ante met een draaiknop die nauwkeurige controle en handige snelkoppelingen biedt tijdens gedetailleerde taken.

Naast de standaard tekentoetsen beschikt dit toetsenbord over mediabediening en macOS-specifieke sneltoetsen waardoor het aanvoelt als een natuurlijke pasvorm met Macs. Het handige numerieke toetsenblok bevat ook een paar unieke sneltoetsen - die ik meer heb gebruikt dan ik dacht dat ik zou doen - om de rekenmachine te starten, screenshots te maken en je machine te vergrendelen wanneer je van je bureau weggaat.

Ondanks de vele ontwerpdetails is dit toetsenbord vanaf het begin intuïtief.

In de linkerbovenhoek vind je de puck-achtige kroon die Logitech een 'creatieve invoerknop' noemt. Het v alt op, maar doet niets af aan de strakke esthetiek en biedt functionaliteit in zowat elke toepassing, met name creatieve en productiviteitsapps zoals Photoshop en Microsoft Word. De exacte prompts kunnen worden beheerd via de bijbehorende Logitech Options-software. Nog voordat je in de software duikt en ondanks de vele ontwerpdetails, is dit toetsenbord vanaf het begin intuïtief in gebruik.

Image
Image

Prestaties: Handige sneltoetsen en maatwerk

De belangrijkste attractie van de Craft is de wijzerplaat, die kan helpen repetitieve of gedetailleerde processen te vereenvoudigen. Met browsers zoals Firefox en Chrome kon ik gemakkelijk tussen tabbladen schakelen, de handige mediabediening in Spotify gebruiken en ook snellere acties uitvoeren in Photoshop, zoals zoomen en de helderheid aanpassen, of gewoon een actie ongedaan maken met een tik op de draaiknop. Net als andere Logitech-producten met productiviteit in het achterhoofd, kan de Craft worden ingesteld met tal van aanpasbare toepassingsprofielen. De kroon kan ook worden gemaakt met algemene instellingen die overal van toepassing zijn, ongeacht het programma dat u gebruikt.

The Craft profiteert ook van compatibiliteit met andere Logitech-randapparatuur en -technologie zoals Logitech Flow, voor naadloos gebruik met meerdere apparaten tegelijk. De MX Master 3 is een apparaat dat kan communiceren met de Craft door een nieuwe reeks functies te ontgrendelen. Het gebruik van de functietoets onthult een extra reeks opdrachten en uitgebreide acties, waaronder het aanpassen van het volume met het scrollwiel aan de zijkant van de muis, het maximaliseren en minimaliseren van vensters, of een snelkoppeling om Logitech Options te openen.

Ik heb genoten van het extra niveau van controle, maar het was niet nodig voor mijn workflow. Gebruikers die heen en weer springen van meerdere machines en snelle muissnelkoppelingen willen voor alles, zullen meer van dit voordeel genieten.

Image
Image

Comfort: Uitlijning beperkt ergonomie

De Logitech Craft biedt een responsief toetsgevoel dat niet overdreven sponsachtig of stijf is en een zacht klikgeluid produceert. Elke toets is concaaf, wat een comfortabele vingertoppassing en typnauwkeurigheid bevordert. De toetsaanslag is kort zoals bij de meeste membraantoetsenborden, wat betekent dat u de toets volledig indrukt om deze te registreren. Maar zelfs na uren typen, krampen mijn handen niet. En mijn polsen, hoewel ze niet volledig ondersteund voelden, voelden ook niet belast. Het koppelen van dit toetsenbord met een polssteun zou waarschijnlijk de ergonomie verbeteren.

Sommige gebruikers zullen hier geen probleem mee hebben, maar ik vond de toetslay-out ook een beetje te links. In werkelijkheid zijn de tekentoetsen net iets meer naar links verschoven dan in vergelijking met een typische toetsenbordindeling, maar deze enkele centimeters voelden ongemakkelijk en veroorzaakten enige spanning op mijn polsen. Het gebruik van de muis vereiste ook wat een groter bereik leek, omdat mijn handen meer naar links werden geduwd. En als ik het toetsenbord verder naar rechts schoof om dit te corrigeren, dan nam de afstand tot de muis toe.

Software: Niet intimiderend en biedt een behoorlijke hoeveelheid maatwerk

De Logitech Craft werkt met de Logitech Options-software, die compatibel is met Windows- en macOS-apparaten. Hoewel het niet zo open staat voor gebruikersmanipulatie als sommige software die wordt geleverd met de macro-programmering, keybind-aanpassing en aanpassingen van de verlichtingsintensiteit, presenteert de Logitech Options-software maatwerk op een gestroomlijnde en duidelijke manier. Gevorderde gebruikers die er echt in willen duiken, kunnen genieten van het inschakelen van de ontwikkelaarsmodus via het paneel Instellingen.

Anders zijn er drie intuïtieve schermen om mee te werken: een voor het toetsenbord, dat alle functietoetsen omvat en de bovenste rij snelkoppelingen op het numerieke toetsenblok (plus de functietoets, die kan worden gebruikt met bepaalde Logitech muizen), de kroon, die de bewegings- en bewegingsfuncties afdekt, en tot slot een scherm dat je laat weten welke apparaten je hebt gekoppeld aan elke draadloze ingang. De software is ook de plek om andere verenigende apparaten bij te houden, de achtergrondverlichting uit te schakelen, op te letten dat de batterij bijna leeg is, de software up-to-date te houden en te herstellen vanaf een automatische back-up. Al deze opties zijn gemakkelijk te vinden, ermee te experimenteren en toe te passen.

Image
Image

Batterij: niet de held van dit apparaat

Ik heb de Craft niet uit de doos opgeladen en heb hem ongeveer 16 uur gebruikt voordat het indicatielampje rood flitste. Dat is iets genereuzer dan de bewering van Logitech dat de Craft de batterijcapaciteit heeft om ongeveer een week mee te gaan, 2 uur per dag, en bij constant licht gebruik. De oplaadtijd via de meegeleverde USB-C-oplaadkabel schommelde rond de 4 uur, hoewel er echt geen manier was om zeker te weten wanneer deze tot 100 procent was opgeladen. Logitech Options geeft alleen een visuele indicatie van de levensduur van de batterij.

Dat gezegd hebbende, ik had niet de gelegenheid om de bewering te testen dat het toetsenbord tot 40 uur meegaat op een enkele lading zonder de achtergrondverlichting. Maar het is redelijk om te zeggen dat slechts twee dagen van 8 uur met de lichten aan de batterij volledig leegmaken. Ik vind dit een beetje een teleurstelling, vooral omdat het pulserende lichteffect een verkoopargument is. In een perfecte wereld voor deze prijs zou het geweldig zijn om van de lichtshow te genieten met een iets langere batterijduur.

Draadloos: stabiel en betrouwbaar

De Logitech Craft biedt snel en eenvoudig schakelen tussen drie apparaten via de Logitech Wireless Unifying-ontvanger of Bluetooth. Het enige wat u hoeft te doen is het kanaal uit de ingangssectie te selecteren en dienovereenkomstig te koppelen/wisselen. Hoewel koppelen en schakelen altijd snel bleek te zijn en ik nooit vertragingsproblemen heb opgemerkt, kwam ik toch interferentie tegen bij het gebruik van een Logitech-muis die aan dezelfde ontvanger was gekoppeld.

Dit is een bekend probleem met de Logitech Unifying-software dat het merk lijkt te verhelpen. Het updaten van macOS en Logitech Options-software leek een beetje te helpen, maar het was niet perfect. Het is iets om in gedachten te houden als je een MacBook-gebruiker bent. Logitech zegt dat de Craft een draadloos bereik heeft van bijna 10 meter. Ik heb het getest op een afstand van ongeveer 20 voet en merkte geen druppels op.

Image
Image

Prijs: duur, vooral voor de wijzerplaat

In veel opzichten hangt de steile prijs van bijna $ 200 van de Logitech Craft af van de waarde van de kroonfunctie. Gericht op creatievelingen en degenen die wat precisie in hun werk nodig hebben, kan het snelle taken uitvoeren zoals in- en uitzoomen op foto's bij het bewerken van details, navigeren door spreadsheets en het maken van snelle grafieken, of het wijzigen van type en tekstlay-out in documenten.

Het hebben van dit extra niveau van snelle en nauwkeurige controle is een investering waard, vooral als u meerdere toepassingen gebruikt die dit niveau van aandacht vereisen. Maar het komt erop neer hoe waardevol het is om een directe verandering via de draaiknop te hebben in plaats van sneltoetsen. De tijdwinst kan verwaarloosbaar zijn of een grote impact hebben op uw workflow.

Logitech Craft versus Apple Magic Keyboard

Hoewel de Logitech Craft profiteert van zowel Windows- als macOS-compatibiliteit, zullen Mac-gebruikers dit toetsenbord zeer geschikt vinden voor de Mac-toetsenbordervaring. Een ander premium draadloos toetsenbord voor Mac-gebruikers om te overwegen, is natuurlijk het Apple Magic Keyboard (zie over Apple). Het is $ 100 goedkoper en heeft een langere levensduur van de batterij - ongeveer een maand en mogelijk meer tussen oplaadbeurten. Het heeft ook een veel kleiner en slanker profiel van slechts ongeveer 0,5 pond en 11 inch breed.

Het Magic Keyboard biedt ook een aangenaam schaarmechanisme onder de toets dat een mooie hoeveelheid meegeeft zonder sponsachtig of stijf te zijn, wat fans van oudere generatie MacBook Pro's zal plezieren. Je verliest een deel van de functionaliteit van het aanpassen van toetsen, app-specifieke sneltoetsen, de mogelijkheid om verbinding te maken met meerdere apparaten, en natuurlijk de kenmerkende precisiedraaiknop van de Craft, maar je krijgt het voordeel van echte Apple-productcompatibiliteit en de merkesthetiek.

Een draadloos toetsenbord dat het meest geschikt is voor drukke creatievelingen en multitaskers

De Logitech Craft is een eersteklas draadloos toetsenbord dat een unieke reeks functies biedt die u nergens anders in één product vindt. Hoewel er goedkopere opties op de markt zijn, bieden schakelen tussen meerdere apparaten, de hoogwaardige constructie en de kroon met toepassingsspecifieke besturing aanzienlijke waarde. Maar creatievelingen en professionals die de ondersteunde applicaties gebruiken, zullen de investering waarschijnlijk meer kunnen rechtvaardigen dan de algemene gebruiker.

Specs

  • Productnaam Craft
  • Product Merk Logitech
  • UPC 097855131973
  • Prijs $200.00
  • Gewicht 2.12 lbs.
  • Productafmetingen 1,26 x 16,9 x 5,87 inch.
  • Kleur Donkergrijs
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Windows 7+, macOS 10.11+
  • Batterijlevensduur Tot 3 maanden
  • Connectiviteit Bluetooth, 2,4 Ghz draadloos
  • Poorten USB Type-C

Aanbevolen: