Netflix ondersteunt ruimtelijke audio met alleen stereoluidsprekers

Netflix ondersteunt ruimtelijke audio met alleen stereoluidsprekers
Netflix ondersteunt ruimtelijke audio met alleen stereoluidsprekers
Anonim

Netflix heeft de ruimtelijke audio-sluizen geopend, waardoor de functie wereldwijd beschikbaar is, zelfs als je opstelling geen Dolby Atmos ondersteunt.

We hebben eerder ruimtelijke audio gezien (of beter gezegd, gehoord) die met Netflix werd gebruikt, maar het kwam met een vrij beperkte reeks vereisten. Vroeger had je het juiste abonnementsniveau nodig om een apparaat te gebruiken dat werkt met Dolby Atmos en/of een paar compatibele oordopjes zoals AirPods Pro. Maar nu zijn die beperkingen verdwenen. Netflix heeft ruimtelijke audio beschikbaar gemaakt voor alle abonnees wereldwijd, zolang hun apparaat stereoluidsprekers heeft.

Image
Image

Volgens Netflix kunnen alle shows en films die ruimtelijke audio bieden, gesimuleerd surround-geluid bieden via elk stereoapparaat, of het nu een tv, desktopcomputer of laptop is. En u hoeft zich ook geen zorgen te maken over compatibiliteit met oordopjes of hoofdtelefoons. Zolang het stereo is, zegt Netflix dat je het "voor jezelf" prima kunt horen.

Image
Image

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel ruimtelijke audio nu beschikbaar is voor alle Netflix-gebruikers, deze niet beschikbaar is voor alle Netflix-inhoud. Hopelijk zal het in de toekomst in meer shows en films worden opgenomen, maar het grootste deel van de enorme catalogus van Netflix ondersteunt het momenteel niet.

Spatial audio-ondersteuning is momenteel wereldwijd beschikbaar voor geselecteerde Netflix-content - zoek gewoon naar 'ruimtelijke audio' voor een lijst met het aanbod. De audio-effecten werken met elk apparaat dat stereoluidsprekers gebruikt, maar voor de beste ervaring wordt een stereohoofdtelefoon of oordopjes aanbevolen.

Aanbevolen: