Wat is een DSL-modem?

Inhoudsopgave:

Wat is een DSL-modem?
Wat is een DSL-modem?
Anonim

Een DSL-modem is een stuk hardware dat een datasignaal in uw huis brengt. Meestal ontvang je er een van je internetprovider wanneer je je account instelt. Hoewel alle modems vergelijkbare functies bieden - online informatie heen en weer verzenden - is een DSL-modem uniek voor een specifiek soort signaal.

Image
Image

Wat betekent DSL?

DSL is de afkorting van 'digitale abonneelijn'. Dit type dataverbinding maakt gebruik van telefoonlijnen om informatie te verzenden en te ontvangen. Meestal koopt u de dienst bij een telefoonmaatschappij die gespecialiseerd is in niet-mobiele opties (d.w.z. vaste lijnen).

Een DSL-signaal gebruikt een hogere frequentie dan een gewone telefoonlijn, zodat u beide diensten tegelijkertijd kunt gebruiken. Als je een vaste lijn en DSL gebruikt, moet je meestal een adapter toevoegen om de poort te splitsen en zowel je telefoon als je modem tegelijk aan te sluiten.

Wat is het verschil tussen een DSL-modem en een router?

Je hebt een DSL-modem nodig om te internetten; het is de verbinding die het dataverkeer afhandelt dat uw huis of kantoor binnenkomt en verlaat. Een router is echter optioneel. Je gebruikt het om een draadloos netwerk op te zetten en je apparaten te gebruiken zonder ze rechtstreeks op de modem aan te sluiten.

Hoewel je altijd een modem hebt om verbinding met internet te maken, kun je al dan niet een router gebruiken, afhankelijk van je behoeften. DSL is niet hetzelfde als wifi omdat de eerste de eigenlijke internetverbinding beschrijft en de tweede verwijst naar hoe informatie van die verbinding door uw huis of gebouw gaat.

Je kunt vaak een combinatie van modem en router krijgen van je ISP, die beide functies in een enkele doos combineert. U kunt er ook een kopen bij uw favoriete elektronicawinkel.

Hoe snel is DSL?

Omdat DSL een oudere technologie is, ha alt het meestal niet dezelfde upload- en downloadsnelheden als nieuwere aanbiedingen zoals kabel- en glasvezelinternet. Afhankelijk van de beschikbaarheid in uw regio, kunt u tot 100 Mbps halen, wat meer dan genoeg is om inhoud van de hoogste kwaliteit te streamen van platforms zoals Netflix.

FAQ

    Hoe stel ik mijn DSL-modem in?

    Om uw modem in te stellen, sluit u deze aan op de kabel of het telefoonstopcontact in uw muur en sluit u vervolgens uw modem aan op een router om een Wi-Fi-netwerk in te stellen.

    Hoe reset ik mijn DSL-modem?

    Druk op de Reset-knop aan de achterkant of zijkant van het apparaat. Het herstarten of resetten van je modem kan veel verbindingsproblemen oplossen.

    Waarom werkt mijn DSL-modem niet?

    Redenen waarom uw modem niet werkt, zijn onder meer losse stroom- of coaxverbindingen, beschadigde Ethernet-kabelverbindingen, miscommunicatie met de router, oververhitting of verouderde firmware.

Aanbevolen: